|
Zwierzaki |
| Jakie zwierzęta lubisz najbardziej? |
| Koty |
|
45% |
[ 29 ] |
| Psy |
|
37% |
[ 24 ] |
| Rybki |
|
1% |
[ 1 ] |
| Żółwie |
|
1% |
[ 1 ] |
| Szczury, myszy, chomiki itd. |
|
6% |
[ 4 ] |
| Jaszczurki, węże itd. |
|
1% |
[ 1 ] |
| Fretki |
|
1% |
[ 1 ] |
| Inne niewymienione |
|
4% |
[ 3 ] |
| Nie lubię zwierząt w domu :( |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 64 |
| Wszystkich Głosów: 64 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 3 Styczeń 2006, 09:55
|
|
|
| settler napisał/a: | Agata_G napisał/a:
Taki np. pstrąg ma skórę o czułości ludzkiego oka!
To, za przeproszeniem, jak robi kupe to musi go nieziemsko bolec . Uwielbiam takie teorie . |
Tą "teorię" wzięłam z "Gazety Wyborczej" - zdaje się świątecznej. Chyba tam wiedzą, co piszą, prawda? W każdym razie ja im ufam . I chyba chodziło o skórę na bokach, a nie na... eee... nieważne... |
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 3 Styczeń 2006, 11:04
|
|
|
| Agata_G napisał/a: | | Tą "teorię" wzięłam z "Gazety Wyborczej" - zdaje się świątecznej. Chyba tam wiedzą, co piszą, prawda? W każdym razie ja im ufam |
w temacie GW i zwierząt:
Pewien Lew też Wyborczej ufał....
nie mogłem się powstrzymać , więc uprasza się o amnestę noworoczną;-) |
_________________ |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 3 Styczeń 2006, 11:11
|
|
|
| Ostatnio w hierarchii zwierząt nastąpiły ogromne przetasowania: Kaczka rządzi, Lisa słuchają miliony, a Lew siedzi... |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 3 Styczeń 2006, 13:43
|
|
|
| w sumie jak sobie plywa to tez go musi bolec.. a jak sie juz z planktonem zdarzy to auc auc straszne.. ciezki taki los ryby.. a w "Gdzie jest Nemo?" (maly spoiler: w akwarium u dentysty) to ojciec sciskal i przytulal Nemo... sadysta.. |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 3 Styczeń 2006, 15:21
|
|
|
a wogóle to jak można ufać Gazecie Wybiórczej? bo co? bo im 'zależy' <lol>
parę lat temu... hm takie duże parę ...mialem okazję poprawiać tekst na temat mojej grupki znajmoych który się miał ukazać w wyborczej. jej - mowiliśmy jedno, a facet napisał zupełnie co innego. i znam jeszcze kilka osób które się z czymś podobnym spotkały.
poza tym z definicji nie ufam komus kto wie wszystko i zawsze lepije niż inni <lol> |
|
|
|
 |
Henna
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 5 Marzec 2006, 10:19
|
|
|
Popieram!!! Psy rządzą!!!
łoj, trochę nie na temat walnęłam, sory
dzis editem zajal sie mily mod, ale na przyszlosc wiedz, ze pisanie 2 takich postow pod rzad nie jest mile widziane - set |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 5 Marzec 2006, 10:34
|
|
|
Ty walnęłaś na temat, ale oni trochę zboczyli z trasy
P.S - istnieje funkcja edit (ta taka w prawym górnym rogu posta) |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 5 Marzec 2006, 13:01
|
|
|
http://miasta.gazeta.pl/w...82,3189001.html
Jak mam być taki, to chyba nie chcę być programistą/adminem/niczym pokrewnym.
Naprawdę, szkoda kiciusia. |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 5 Marzec 2006, 13:27
|
|
|
| Powiem jedno: Facet to zboczniec. Powinien siedzieć! Zamknąć go i wyrzucić klucz. A najlepiej wyprać i wysuszyć najpierw, bo śmierdzi! |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 5 Marzec 2006, 14:34
|
|
|
| Gadio napisał/a: | | Facet to zboczniec |
Przeciesz nie wydymał kotka |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 5 Marzec 2006, 14:45
|
|
|
| Uboot napisał/a: | Przeciesz nie wydymał kotka |
A kto by tam wiedział tych wszystkich komputerowców Grasz przecież z takimi w ET i wiesz do czego są zdolni.
| Gadio napisał/a: | | Powinien siedzieć! |
I właśnie dlatego więzienia są przepełnione. Zrobił coś po pijaku, pewnie żałuje, a w takim więzieniu to moze tylko się jego psychika pogorszyć. Lepsze by były jakieś prace społeczne w schronisku dla zwierząt plus grzywna na ten sam cel. |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 5 Marzec 2006, 14:49
|
|
|
| Słupek napisał/a: | | Lepsze by były jakieś prace społeczne w schronisku dla zwierząt plus grzywna na ten sam cel. |
No może... Najlepiej 10 lat prac społecznych... I owtarzam najpierw go wyprać! Bo śmierdzi! Smród taki od niego idzie...
A moja pierwsza opinia była pod wpływam emocji!!!!! |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 7 Kwiecień 2006, 09:03
|
|
|
Dla posiadaczy kotów: http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Kot
Właściwie, to nawet zdziwiona jestem, że wcale nie tak mało ludzi głosowało w ankiecie na psy... biorąc pod uwagę, że to forum pratchettowskie, to możnaby się spodziewać, że psy będą miały popularność zerową. |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 7 Kwiecień 2006, 09:43
|
|
|
jako posiadacz psa i nieposiadacz kota powiem tylko tyle - bluźnisz |
_________________ |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 7 Kwiecień 2006, 09:44
|
|
|
A dlaczego? A Gaspode Cudowny Pies to co? A jeszcze przecież jest też Angua (może niedokładnie pies, ale...) i pomniejsi bohaterowie (Laddie itp.).
Tak szczerze mówiąc, to nie tak łatwo zagłosować tylko na jedno zwierzę - wszystkie są fajne i każde kochamy za coś innego (no, może oprócz pająków - ich nie da się kochać ). |
|
 |
Monkey

|
Wysłany: 7 Kwiecień 2006, 15:01
|
|
|
| Sayoko napisał/a: | | Właściwie, to nawet zdziwiona jestem, że wcale nie tak mało ludzi głosowało w ankiecie na psy... biorąc pod uwagę, że to forum pratchettowskie, to możnaby się spodziewać, że psy będą miały popularność zerową. |
| wawrzyniec napisał/a: | | jako posiadacz psa i nieposiadacz kota powiem tylko tyle - bluźnisz |
Sayoko, zaprawdę ma racje Wawrzyniec, bluźnisz.
Tak może mówić tylko osoba, która nigdy nie miała pieska w domu.
Nie mówię, że koty są gorsze. Nie miałam, mieć raczej nie będę.
Ale ludzie dzielą się na wielbicieli psów i kotów (99%, pozostały 1% to inne zwierzaki ) i jedna książka tego nie zmieni.
Nawet jeśli jest to "Kot w stanie czystym" |
_________________ "Chociaż pożarli przedmioty służące do szerzenia mądrości, nie stali się przez to mądrzejsi." |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 7 Kwiecień 2006, 15:08
|
|
|
Psy śmierdza. Psy trzeba wyprowadzać. Trzeba dawać im jedzenie, bo same sobie nie upolują. Psy gryzą większość cennych rzeczy. I szczekają niemiłosiernie jak ktoś się zbliża do drzwi. Dlatego jedymi psami jakie preferuje są hor-dogi . |
|
|
|
 |
Monkey

|
Wysłany: 7 Kwiecień 2006, 15:26
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | Psy śmierdza. |
Jak ich nie myjesz i pozwalasz tarzać się w niewiadomoczym to i owszem.
| Kormaciek napisał/a: | | Trzeba dawać im jedzenie, bo same sobie nie upolują. |
Zdziwiłbyś się. Moja piętnastoletnia malutka suczka znana była jako "Morderca Jaszczurek"
| Kormaciek napisał/a: | | Psy gryzą większość cennych rzeczy. |
Miałam już psy. Tylko rozpieszczone szczeniaki tak robią :\ Małe dzieci też wszystko gryzą a przecież się je 'hoduje'
| Kormaciek napisał/a: | | I szczekają niemiłosiernie jak ktoś się zbliża do drzwi. |
Kłamstwa!! Jakiego ty strasznego psa spotkałeś? A może to była owca? I robiła "Męęęę"... Dobra, głupieję |
_________________ "Chociaż pożarli przedmioty służące do szerzenia mądrości, nie stali się przez to mądrzejsi." |
|
|
|
 |
Łukasz
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 7 Kwiecień 2006, 16:07
|
|
|
| Monkey napisał/a: | Kormaciek napisał/a:
Psy śmierdza.
Jak ich nie myjesz i pozwalasz tarzać się w niewiadomoczym to i owszem. |
Taa. A to, że mokre psie futro śmierdzi, tak że nie można wytrzymać to jest tylko plotka.
Przewagą kotów nad psami jest też to, że koty mają więcej godności od psów. A i psy nie potrafią tak mruczeć jak koty i nie ocierają się tak rozkosznie o ludzkie nogi. Poza tym Garfield jest kotem a Odi psem. |
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 7 Kwiecień 2006, 19:04
|
|
|
| Cytat: | | Taa. A to, że mokre psie futro śmierdzi, tak że nie można wytrzymać to jest tylko plotka. |
a kot liżący sobie (...) jest apetyczny
mój pies też świetnie ociera się o moje nogi, szczególnie jeśli mam na sobie coś co ładnie zbiera jego sierść....
Każde zwierze jest dla właściciela obowiązkiem. Czy spacer, czy wymiana żwirku, czy posprzątanie (...), którą Ulubieniec zostawił w przedpokoju - to nie jest zbyt przyjemne zajęcie.
Psa mam, kota - będę miał pewnie, miałem dużo innych zwierząt. Przyroda jest super !!
a włascicielom psów polecam książkę "Zapomniany język psów" Jan Fennell |
_________________ |
|
|
|
 |
|
|