|
Ufoki |
| Autor |
Wiadomość |
Stolec

|
Wysłany: 9 Lipiec 2007, 21:11
|
|
|
Mój kolega kiedyś powiedział przy odpowiedzi z historii, że Sumerowie wynaleźli prąd! No ale widocznie źle usłyszał od klasy (brąz) albo....to jakiś spisek kosmiczny.
A możesz tutaj podać linki do jakiś takich znalezisk starych co nas przeleciały? Ciekawy temat |
|
 |
Acibuk

|
Wysłany: 9 Lipiec 2007, 21:41
|
|
|
Wyobraź sobie że się nie pomylił, Sumerowie wynaleźli prąd!! Choć do dziś naukowcy nie wiedzą jak mogli tego dokonać. Wiesz czytałem o tym w pewnej książce (podam ci tytuł i autora jak będę następnym razem w bibliotece) że w Bagdadzie znaleziono baterie elektryczną sprzed ok 2 tys. lat temu (bynajmniej nie była to Diuraselka tylko gliniany dzban) Jeśli chcesz przeczytać sobie o takich czy innych odkryciach to podaje link:
http://cidernet.pl/~piotr...ny/srodek66.php |
|
|
|
 |
Stolec

|
Wysłany: 9 Lipiec 2007, 21:55
|
|
|
Ok dzięki co do tych baterii to wiem wiem Było to w programie Pogromcy Mitów na Discovery. Ale nie wiem czy to Sumerowie czy inni nasi przodkowie. No ale te dzbany nie są jednoznacznym dowodem na to, że byli bardziej rozwinięci od współczesnej cywilizacji.
Rozumiem, że w dawnych cywilizacjach były wynalazki ponadepokowe, które teraz nas strasznie zaskakują, ale mi chodziło o to, że nie wierze, że na Ziemi powstała już cywilizacja bardziej rozwinięta od nas(współczesnych ludzi). |
|
 |
Walter

|
Wysłany: 10 Lipiec 2007, 10:22
|
|
|
Dzbany były prawdopodobnie używane do barwienia tkanin. Aczkolwiek kopały zdrowo
Żródło: Któryś tam Focus |
_________________ "I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę."
Nie płakałem po Kaczyńskim.
|
|
|
|
 |
Gracjan

|
Wysłany: 22 Listopad 2007, 15:11
|
|
|
...a egipcjanie ponoc żarówkę zmachali przed Edisonem - Naciągane danikenowskie teorie Sporo czytałem o tych sprawach - i co trzeba powiedzieć - naciągane teorie, często niepoparte faktami - ktoś coś kiedyś od kogoś ale ten ktoś już nie żyje i wogóle zaginął na Alasce - niemniej jednak - można z tego ulepić niezłe SF. |
_________________ Ночной Дозор Москва
 |
|
|
|
 |
Walter

|
Wysłany: 22 Listopad 2007, 18:35
|
|
|
http://www.greendevils.pl...wa_szwabia.html Fajny temacik na kilka godzin rozmowy Może ktoś sie tą bajeczkę podnieci. |
_________________ "I poznasz, że ja jestem Pan, kiedy wywrę na tobie swoją pomstę."
|
|
|
|
 |
Gracjan

|
Wysłany: 23 Listopad 2007, 10:55
|
|
|
hesus! - jakie to stare - ze dwa lata temu jak nie wczesniej to obcinałem.
Ale apropo hitlera to był "wierzący okultysta" wysłał nawet ekipe do tybetu/nepalu na poszukiwanie agharty i szambali. A w ogóle to był powołany jakiśtam oddział "naukofcóf" któzy mieli stwirdzić że piramidy(meksyk/egipt) i różne co lepsze starożytne budowle to dzieło wilkiej rasy aryjskiej której potomkami byli germanie
a co hitler z gorszych swoich pomysłów wprowadził w życie?
np. "fabrykę" superniemców - gdie zasrani ss mani gwałcili babki - dzieciaki takie potem odbierano matkom - i wychowywano w jedynej słusznej ideologi - ich liczba szła w 1000.
edycja: co do V7 (czy jakoś tak) to hitlerowcy naprawdę próbowali zbudować latający pojazd o pionowym starcie - jak chce wielu antygrawitacyjny (na podstawie indyjskich starych przekazów piśmiennych starozytnych hindusów któży jak uważał hitler byli niemcami ) Czy projekt został zwieńczony jakimkolwiek sukcesem - nic o tym nie wiem. Natomiast np w Górach Sowich jest budowla z okresu II wojny światowej, służąca do testowania pojazdów do pionowego startu. No ale przeca wcale nie musiały być to latające spodki (amerykanie zbudowali sobie taki spodek - dosłownie - ale latał 3-4 m nad ziemią jedynie no i miał standardowy napęd odrzutowy/turbinowy także prototyp jakich wiele - jak jest fiasko to można to ujawnić natomiast kiedy jest w trakcie badań - co normalne: jest tajemnicą) Takich hitlerowski laboratoriów było w europie sporo - ale większośc została poniszczona.
Jak byłem w podstawówce - to pamietam taki tekst (bodajże z Nieznanego Swiata) że jakas grupka naukowców opracowywała na zleceenie hitlera projekt czołgu - odlanego z jednego kawałku
Jest taka książka HITLERA PLANY PRZEBUDOWY ŚWIATA mam nadzieje że kiedyś ja dorwe.
opisuje jak europa i okolice miałby się zmienić wg założeń Fuhrera - czyli ujażmienie "dzikich azjatyckich hord" (Rosja)
zmiana granic
faszystkowski system w praktyce
atak na NY(!) miał byc przeprowadzony jeszcze w czasie II wś.
To troche jak w tym filmie "Fatherland". |
 |
|
|
|
 |
arekrem

|
Wysłany: 23 Listopad 2007, 12:46
|
|
|
Wiecie, co do staro - żytniości i nowoczesnej broni:
- czym są trąby jerychońskie Sam doszedłem do tego, że opis ich działania pasuje do współczesnej artylerii
- w hinduskich świętych księgach (nie pamiętam niestety szczegółów) opisane jest działanie "potężnej broni po której na niebie wzrasta wielkie drzewo"... No comments.
Co do Nowej Szwabii, to zadziwiające są okoliczności ekspedycji amerykańskich w tamtym kierunku |
_________________ "Wiele może się wydarzyć rzeczy niespodziewanych między ustami a brzegiem pucharu." |
|
|
|
 |
Gracjan

|
Wysłany: 23 Listopad 2007, 13:30
|
|
|
Co do Sodomy i Gomory, trąb jerychońskich, Adama i Ewy i ogólnie całej Biblii to ludzie muszą sobie w końcu uświadomić że mają do czyninia z bajkami i legendami (Stary Testament) w których z np. małego wylewu morza czarnego - zrobiono potop (motyw potopu i arki ze wszystkim zwierzętami świata występuje w wielu religiach np. w hinduiźmie, u starożytnych ludów mezopotamii czy u indian) i tak dalej... podobnie z Mojżeszem które losy są podobne do losów remusa i romulusa (koszyk, rzeka).
ST ma w sobie tyle samo prawdy co mity germańskie.
NT to natomiast zręcznie zredagowany składak z tekstów napisanych przez różnych sympatyków "sekty chrześcijańskiej" jak nazywali ich Rzymianie. O ile się nie mylę obecnie mamy ewangelie 4 autorów. Było ich znacznie więcej - wybrano z takich a nie innych powodów 4 najbartdziej ze soba spójne - tu i uwdzie poprawiono coś i stworzono Nowy Testament.
Ongiś brano wszystko dosłownie tj. Niebo to niebo (znaczy to błękitne nad nami) piekło jest pod nami (a im głębiej tym cieplej jak wiemy)
a Bóg stworzył świat w 7 dni, a słońce kręci się dookoła centrum wszechświata...
Na szczęście nauka rozwija zakres naszej wiedzy o świecie - i teraz chyba żaden klecha nie będzie się upierał że istniał jakiśtam [colo=red]A[/color]dam i Ewa - tylko zacznie nam gadać o metaforze - ufasz bogu i jesteś git - no to będzie oka, odwrócisz się od niego - masz kicka w tyłek)
podobnie będzie z lokalizacją nieba.
Niestety ludzie nadal wierzą że miał miejsce potop... i parę innych historii... a wiele swoich poczynań usprawiedliwiają Biblią (np absurdalny zakaz współzycia przed zawarciem związku małżeńskiego)
Ciekawą interpretację tych zjawisk zaprezentował Daniken (acz równiez trochę bajkową)
Są takie komiksy EKSPEDYCJA rysowane przez Polcha na motywach jego hipotez - calkiem niezle SF.
Biadole tak troche poniewaz mam obsesyjnie negatywny stosunke do dewocji. Jakos z rok temu natknąłem się na portal katolicki FRONDA - a wpisy na forum użytkowników po prostu mnie zszokowały - jeden koleś (publicysta w jakieś gazetce KK) Napisał że wywali dzieciakom bajkę z muminkami ponieważ prezentuje demoralizujące treści - np Muminek śpi w jednym łóżku z panną Migotką Inny kolo miał problem ponieważ nie mógł mieć dziecka ze swoją partnerką - długo się o tego potomka starali jak wynikało z jego opisu, no i starania nie przynosiły rezultatów - co zrobi facet w takim wypadku - naturalnie odda nasienie do analizy co by sprawdzić czy jest płodny - kolo tez na to wpadł ale jako prawdziwy katolik nie moze oddać nasienia bo nie może się ani masturbować ani oddac uciechom oralnym także napisał czy wyjątkowo może kupić prezerwatywę i zrobić w niej kilka dziurek tak aby część nasienia po bożemu dostała się tam gdzie powinna a część ostała się w prezerwatywie i mogłaby zostać oddana do analizy - NO ABSURD DOSŁOWNIE!
Dobra - teraz możecie mnie już zlinczować.
[ Komentarz dodany przez: Agata_G: 23 Listopad 2007, 18:49 ]
Post i jego wątpliwa ortografia została zlinczowana. Przypominam - KORZYSTANIE ZE SŁOWNIKA NIE BOLI! A takie posty tylko źle świadczą o ich autorze - ujawniają lenistwo i lekceważenie pozostałych członków dyskusji.
[ Komentarz dodany przez: Uboot: 24 Listopad 2007, 10:03 ]
Patrzcie ją. Chodzi po ludziach, mówi im, że usiądzie tylko na chwileczkę, a jeszcze ma czas na poprawianie postów.
A co do błędów. Zawsze możesz używać Firefoxa Gracjanie, a jeżeli Ci on nie odpowiada to wklejaj posty do Worda przed wysłaniem i popraw wszystkie błędy. |
 |
|
|
|
 |
Artek

|
Wysłany: 23 Listopad 2007, 17:26
|
|
|
| Po co linczować, lepiej zignorować. |
|
|
|
 |
Walter

|
Wysłany: 23 Listopad 2007, 19:59
|
|
|
| Szczerze mówiąc ja jestem zwolennikiem teorii wg. której niemiaszki miały bazę zaopatrzeniową gdzieś na południowym Atlantyku ale V7 to bajka, bzdura etc. etc. |
|
|
|
|
 |
|
|