Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Travian
Autor Wiadomość
Tler 

Wysłany: 7 Kwiecień 2007, 21:59   

Na święta wam humory nie dopisują heheh

Rozwinę myśl. Wiosna.. zmiany, inspirację. koniec zimy. ot własnie. Nie chce się siedzieć już tyle w domu. Nie ma sie czasu na takie pierdoly jak gry. oto chodziło Sayoko.

wiesz.. Grasz w to? Chodzi o to w tej grze, by atakować.
A mówisz, że atakowaniem psuje zabawę innym.

Dobra! Wesołych Świąt życzę :)

ps. nie obrażaj się krejt ;)

http://uwagaprzyjechalteatr.blog.onet.pl/

Lu-Tze 
VIP

Wysłany: 17 Maj 2007, 09:37   

zaczęliśmy (Aida, Keisy i ja) grę na nowootwartym serwerze 6, w południowych ćwiartkach.
będziemy się starali z dumą pracować na złą reputację Feegli. :)
jeszcze nie zdecydowaliśmy czy pod tym samym czy pod innym sztandarem, no i oczywiście jest nas tylko trójka.
serwer dopiero ruszył, wszyscy mają nadal równe szanse, więc
Pratchettariusze wszystkich nacji - ŁĄCZCIE SIĘ!!! :)

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 17 Maj 2007, 10:38   

powodzenia!
reprezentujcie godnie dyskowe barwy :mrblue:
[mając doświadczenie z s1 - macie duże szanse, tylko warto pomyśleć od początku o silnym sojuszu;-)]

ciacho00 

Wysłany: 17 Maj 2007, 12:52   

Czy mozna miec 2 konta kazde na innym serwerze?

Lu-Tze 
VIP

Wysłany: 17 Maj 2007, 14:42   

ciacho00 - jak najbardziej.
waw - mając takich mentorów w zasięgu posta - damy radę :)

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 17 Maj 2007, 20:21   

Lu-Tze napisał/a:
waw - mając takich mentorów w zasięgu posta - damy radę

zawsze do usług, aczkolwiek poza mappą;-)

Aida 

Wysłany: 17 Maj 2007, 22:26   

Póki co zapraszam wszystkich nie- i nieniebieskich. :mrgreen:
Dobra markowa nazwa pozostanie - postaramy się jeszcze ją ulepszyć!
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje.

ciacho00 

Wysłany: 17 Maj 2007, 22:48   

zarejestrowałem sie na serwerze 6. Czy tylko ja mam zawsze problem z brakiem gliny? ;)

Aida 

Wysłany: 19 Maj 2007, 15:50   

Zapraszam do rejestrowania się na świeżym, ciepłym i pachnącym S6 przez mój ref.link:
http://travian.interia.pl/?uc=pl1_27408
Wszystkich chętnych forumowiczów i nie tylko zapraszamy do sojuszu NacMac.

Re: ciacho00: na początku to normalne :)
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje.

Sayoko 
VIP

Wysłany: 1 Sierpień 2007, 07:02   

Muszę zadeklarować coś ważnego:
wyjeżdżam na miesiąc. Znaczy, że najpewniej przez ten czas w ogóle nie będę miała dostępu do Sieci. Niemniej jednak po powrocie do Krakowa powrócę również do gry, żeby nie było, że się o t tak znudziłam i dałam spokój... za wszelkie wywołane tym problemy z góry przepraszam.

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 21 Sierpień 2007, 10:07   

Melduję uprzejmie, iż gra na s1 dobiegła końca. Dzisiaj w nocy Osteres z K-Mn-K postawił Cud Narodów na ostatni poziom. NacMac, przy niewielkiej liczebności uplasowali się wśród sojuszy na 48 miejscu (tak przynajmniej widziałem przy ostatnim logowaniu). Niestety nie można się już dostać do tamtych danych, a także forum, tak więc pozwalam sobie podziękować powtórnie wszystkim za grę. Oczywiście głównie Venie, która z podziwu godnym samozaparciem walczyła o każdego z graczy, negocjowała warunki paktów o nieagresji i zdobywała nam poparcie wśród różnych krwiożerczych graczy. Pomimo, iż spotykały nas nieprzyjemne sytuacje, nie poddała się i do końca przewodziła naszym szeregom jako nasza Kelda. Apaczyk jako lider pchał do przodu nasze statystyki, Vimes, Lu-Tze, Następcy Settlera (;-), Uboota i wszyscy pozostali gracze systematycznie pieli się w górę w drabince. Dziękuję wszystkim za miłą zabawę i cieszę się, że mogłem z wieloma osobami nawiązać ciekawe i pouczające rozmowy, a także dowiedzieć się więcej o niektórych forumowiczach :) GóroM Nac Mac Feegles!

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 21 Sierpień 2007, 11:12   

Dołączam się do powyższych podziękowań za grę i muszę przyznać, że nawet jakoś mi się ckni, choć wszak ostatnie tygodnie, jeśli nie miesiące, to było już powolne dogorywanie serwera w ogóle i naszego sojuszu w szczególe.
Ale jak wiadomo, Aida i Lu-Tze dzielnie próbują kontynuować walkę NacMac na serwerze 6. :)

Moje Dziewczęta updated!

.spk 

Wysłany: 22 Sierpień 2007, 12:03   

To ta gra ma koniec? :O

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 22 Sierpień 2007, 12:23   

Tak jak napisałem. Serwer zakończył żywot i będzie restartowany. Czyli gra na nim zacznie się od początku. Od zera.
A tak BTW - przeczytałem sobie ten temat od początku i się rozrzewniłem....;)
Ponad 10 miesięcy klikania, nerwów, zabawy, też znudzenia, ale w sumie nieźle było!

ciacho00 

Wysłany: 22 Sierpień 2007, 14:13   

wawrzyniec napisał/a:
Ponad 10 miesięcy klikania, nerwów, zabawy, też znudzenia

Dzieki za zapowiedz tego co nas jeszcze na 6 czeka ;)

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 22 Sierpień 2007, 15:42   

Jeżeli będziecie walczyć do końca....
Fakt, iż jeśli nie bierze się udziału w budowie cudu, to końcowe 3 miesiące są zdecydowanie mniej pasjonujące.Z drugiej strony - z relacji tych, którzy budowali cud na s1 wynika, iż był to bardzo ciężki okres. Logistyka, odpowiednie zaplanowanie obrony i ataku. Generalnie - przykucie do komputera.
Tak sobie teraz myślę, że ze względu na swoje położenie mogłem trochę się udzielić (ofensywnie lub defensywnie). Cud był budowany obok moich wiosek. Z drugiej strony - pomijając fakt, że to musztarda po obiedzie - końcówka serwera zbiegła się z powiększeniem mojej Rodzinki, a co za tym idzie ograniczoną możliwością rezydowania przed komputerem. Cóż, kilka momentów było emocjonujących. Koordynacja obrony naszych wiosek, w tym w dużej mierze wiosek Striegyra, który stracił niestety z nieznanych mi przyczyn, zainteresowanie grą. Negocjacje z bardzo twardogłowymi graczami i całkiem sympatyczne rozmowy z innymi. Nieprzespane godziny w oczekiwaniu na nadchodzące ataki, z zawsze służącą pomocą Veną. Takie tam. Fajnie było wiele razy. Nigdy więcej, ale wchodzę sobie jeszcze na konto, póki aktywne, żeby popatrzeć na pizze z anchois..... :mrgreen:

ciacho00 

Wysłany: 22 Sierpień 2007, 17:42   

wawrzyniec napisał/a:
Fajnie było wiele razy. Nigdy więcej, ale wchodzę sobie jeszcze na konto

Ja zarejestrowałem sie na 1 jakies 3 miesiace przed budową cudu, spodobała mi sie gra, wiec dołączyłem równiez do nacmaców na 6. Poczatek był spokojny, wiec dodatkowo mam jeszcze osadke na 8, ale teraz juz wlasciwie nie wyrabiam, dobrze ze 1 juz sie skonczyl ;)

Przy okazji, nikt z was, którzy grali na 1 nie planuje przypadkiem grac na 6?

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 22 Sierpień 2007, 18:28   

ja zdecydowanie nie planuję
około 10 miesięcy na s1 mi wystarczyło
trzeba mieć:
dużo samozaparcia
dostęp do netu w miarę regularny
i - najważniejsze:
PORZĄDNEGO DYPLOMATĘ
lub ich liczbę mnogą
przez dyplomatę rozumiem osobę, która potrafi kontrolować to co się dzieje
Musicie sklonować Venę i tyle;-)

edit waw: nie zauważyłem, że końcówce Vimesowi udało się prześcignąć Apaczyka (o końskie kopyto, ale jednak)! Gratulacje ;) Również dla Zarządcy Majątku Uboot0 (Shaer), który wyprzedził mnie.... jednakże to już Historia :mrgreen:

Sayoko 
VIP

Wysłany: 31 Sierpień 2007, 09:33   

Uhm, mam problem...
Problem polega na tym, że najwyraźniej ktoś włamał się na moje konto. W ciągu całego tego miesiąca miałam do Internetu dostęp tylko raz i to na chwilkę, więc zauważyłam jedynie zniknięcie kilku moich osad- dziś wróciłam do Krakowa i zajrzałam do skrzynki odbiorczej, mimo, że pokazwało mi wszystkie wiadomości jako przeczytane.
No i tu się trochę zirytowałam: z pm od Veny wynika, że zaatakowałam naszego sojusznika i że odcięłam ją jako sitterkę. Nie wiem, co się stało, ale ja nie pamiętam, żebym kiedykolwiek w mojej travianowej karierze kogoś zaatakowała, a na pewno nie w ciągu ostatniego miesiąca, kiedy zwyczajnie mnie NIE BYŁO. Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to włamanie na konto... ale kiedy korzystałam z kafejek, zawsze pamiętałam, zeby się wylogować! I dlaczego niby, skoro już ktoś się włamał, to nie zmienił hasła?
Nie mam zielonego pojęcia, co się stało. Ale to NAPRAWDĘ, NAPRAWDĘ nie ja narobiłam tego badziewia... oO

EDIT.
Robi sie ciekawiej. Pół godziny temu mogłam się zalogować, w chwili obecnej jestem informowana, że nie istnieje taki nick jak "Sayoko". Co jest, do ciężkiej cholery?!

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 31 Sierpień 2007, 10:54   

serwer s1 jest restartowany, kariera NacMac w takiej wersji jaka istniała przez chyba ponad 10 miesięcy zakończyła się więc. Od dzisiaj można się rejestrować na s1, stąd stare konta uległy "zniszczeniu". Wystarczy poczytać niniejszy wątek (a konkretnie niniejszą stronę) oraz wiadomości pojawiające się po prawej stronie przy próbie logowania. A Twoje konto prawdopodobnie zostało rzeczywiście ukradzione, albo ktoś niepowołany miał do niego dostęp, w związku z czym zostało wycięte z sojuszu przed zakończeniem gry.

Edit: oczywiście - nie zarejestrowałem się na nowej wersji serwera i nie zrobię tego :mrgreen:

Odpowiedz do tematu