|
Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info
|
|
Targi Książki w Krakowie |
| Autor |
Wiadomość |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 15 Październik 2008, 23:22 Targi Książki w Krakowie
|
|
|
... organizowane już po raz 12!
Odbędą się 23 - 26.10.2008 i w sumie to bardzo cieszę się, że nie ma spotkania, bo znowu NA PEWNO by kolidowało i ominęłyby mnie wszystkie fajne rzeczy .
A TUTAJ wszystkie dokładne informacje - godziny otwarcia, lista wystawców, adres, spis celebrytów itp.
Ktoś się wybiera? Będzie fajnie! Jeżeli ktoś ma ciągoty podobne do mnie - bezwarunkową miłość do książek, to na pewno nie będzie mu przeszkadzał tłok, hałas, gorąco i to, że nie wiadomo, jak, ginie bezpowrotnie parę godzin z życia^^. |
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 16 Październik 2008, 09:23
|
|
|
Fajny panel znalazłem - Kto zamordował polski kryminał?
Z fantastyki to widzę Ćwieka, Huberatha, Lewndowskiego, Dukaja, Orbitowskiego.
Z innych znanych: Cejrowski, Grochola, a z innej beczki, Lutczyn, Preisner.
Chociaż jak tak patrzyłem na listę nowości, to nie ma nic ciekawego, no może poza Burzliwymi przygodami pirata Rabarbara, ilustrowanymi przez Lutczyna
A ja widzę słowo celebryta, bądź je słyszę, to mam ochotę zabijać! |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 16 Październik 2008, 12:29
|
|
|
| Pasikorek napisał/a: |
Chociaż jak tak patrzyłem na listę nowości, to nie ma nic ciekawego, no może poza Burzliwymi przygodami pirata Rabarbara, ilustrowanymi przez Lutczyna
|
A ja widzę na przykład Jedenaście Świetlickiego. Czekam na to z niecierpliwością, Dwanaście i Trzynaście były naprawdę smakowite. |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 16 Październik 2008, 14:25
|
|
|
| Pasikorek napisał/a: | Chociaż jak tak patrzyłem na listę nowości, to nie ma nic ciekawego, no może poza Burzliwymi przygodami pirata Rabarbara, ilustrowanymi przez Lutczyna |
......to nowość?;-) |
_________________ |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 16 Październik 2008, 16:45
|
|
|
Napisałam o "celebrytach" troszkę ironicznie - no bo przecież nikt raczej nie spodziewa się np. takiej Dody na Targach .
Świetlickiego jeszcze nie wypatrzyłam i wygląda na to, że będzie trzeba zaopatrzyć się w formę papierową rozkładu atrakcji i zaznaczać kolorowymi markerami co ciekawsze pozycje. No i w masę kasy... Ktoś chce mi zrobić wcześniejszy prezent urodzinowy?
Aha, jeżeli ktoś mieszka daleko, a głód książki go ciągnie - np. taki Seciu czyta sobie o Targach i mówi: kurczę! Pirat Rabarbar będzie! Ale bym sobie na to pojechał! - to pewnie jakiś kawałek podłogi żeby rozłożyć śpiwór się u mnie znajdzie [jeszcze nie na 100%, ale to się da raczej załatwić]. I napiszcie, kiedy będziecie, moglibyśmy sobie minispotkanie zrobić, nawet przy tym Rabarbarze . |
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 25 Październik 2008, 17:27
|
|
|
Sobota na Targach to zawsze najfajniejszy dzień. Widziałam Dukaja, Ćwieka, Świetlickiego, Cejrowskiego, a z osób, na które natknęłam się przypadkowo widziałam Beatę Pawlikowską, Adama Bujaka, Jerzego Bralczyka, Leszka Aleksandra Moczulskiego i całą masę innych, których nazwiska już zapomniałam .
Pozwoliłam sobie pozdrowić Kubę od całego forum. Widać, że biedak za nami tęskni, bo dopytywał się, kiedy będzie następne spotkanie i zmartwił, jak dowiedział się, że prawdopodobnie dopiero na wiosnę. Udało mi się też podsłuchać, że niedługo wydaje trzeciego "Kłamcę" [mam nadzieję, że nie zdradzam tu tajemnic wydawniczych ]. A jego "Ciemność" jest fajnie reklamowana - rozdawane są zapałki z motywem z okładki.
Obeszłam wszystko ze dwadzieścia razy dookoła, jestem wykończona chodzeniem i przeciskaniem się przez tłum, ale i tak warto było . Rozglądałam się za Apaczykiem w pobliżu Świetlickiego, ale albo go nie było, albo ja nie umiałam go poznać . A największą wadą targów jest to, że w życiu nie starczy mi pieniędzy, żeby kupić sobie wszystko, co bym chciała mieć.
Przypominam, że targi są otwarte jeszcze jutro!
Koniec i bomba, kogo nie było, ten trąba! |
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 25 Październik 2008, 17:46
|
|
|
| Agata_G napisał/a: | | A największą wadą targów jest to, że w życiu nie starczy mi pieniędzy, żeby kupić sobie wszystko, co bym chciała mieć. |
Musisz sobie bogatego męża znaleźć. |
|
|
|
 |
nurrgula

Wiek: 28 Dołączyła: 19 Paź 2008 Skąd: Wroclove/Allenstein
|
Wysłany: 27 Październik 2008, 11:37
|
|
|
| Uboot napisał/a: | | Agata_G napisał/a: | | A największą wadą targów jest to, że w życiu nie starczy mi pieniędzy, żeby kupić sobie wszystko, co bym chciała mieć. |
Tudzież kochanka... |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
Wysłany: 28 Październik 2008, 19:10
|
|
|
| nurrgula napisał/a: | | Uboot napisał/a: | | Agata_G napisał/a: | | A największą wadą targów jest to, że w życiu nie starczy mi pieniędzy, żeby kupić sobie wszystko, co bym chciała mieć. |
Tudzież kochanka... |
Agata, bierz przykład ze mnie
Ktoś jeszcze był? |
_________________ Nie daj się zwieść polskim producentom cyckonoszy! Sprawdż swój PRAWDZIWY rozmiar! |
|
|
|
 |
|
|
Theme modified by Vanti & Krejt. Discworld, Ankh-Morpork and all related characters are trademarks registered by Terry Pratchett. All trademarks are used with permission from Terry Pratchett. Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group |