Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Targi Książki w Krakowie
Autor Wiadomość
Agata_G 
Moderator

Wysłany: 15 Październik 2008, 23:22   Targi Książki w Krakowie

... organizowane już po raz 12!

Odbędą się 23 - 26.10.2008 i w sumie to bardzo cieszę się, że nie ma spotkania, bo znowu NA PEWNO by kolidowało i ominęłyby mnie wszystkie fajne rzeczy :)) .

A TUTAJ wszystkie dokładne informacje - godziny otwarcia, lista wystawców, adres, spis celebrytów itp.

Ktoś się wybiera? Będzie fajnie! :)) Jeżeli ktoś ma ciągoty podobne do mnie - bezwarunkową miłość do książek, to na pewno nie będzie mu przeszkadzał tłok, hałas, gorąco i to, że nie wiadomo, jak, ginie bezpowrotnie parę godzin z życia^^.

Kor 
Moderator

Wysłany: 16 Październik 2008, 09:23   

Fajny panel znalazłem - Kto zamordował polski kryminał?

Z fantastyki to widzę Ćwieka, Huberatha, Lewndowskiego, Dukaja, Orbitowskiego.
Z innych znanych: Cejrowski, Grochola, a z innej beczki, Lutczyn, Preisner.

Chociaż jak tak patrzyłem na listę nowości, to nie ma nic ciekawego, no może poza Burzliwymi przygodami pirata Rabarbara, ilustrowanymi przez Lutczyna :))

A ja widzę słowo celebryta, bądź je słyszę, to mam ochotę zabijać! :evil:

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 16 Październik 2008, 11:27   

Hm, brzmi ciekawie. Się zobaczy ale możliwe, ze się wybiorę :wink:

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 16 Październik 2008, 12:29   

Pasikorek napisał/a:

Chociaż jak tak patrzyłem na listę nowości, to nie ma nic ciekawego, no może poza Burzliwymi przygodami pirata Rabarbara, ilustrowanymi przez Lutczyna :))

A ja widzę na przykład Jedenaście Świetlickiego. Czekam na to z niecierpliwością, Dwanaście i Trzynaście były naprawdę smakowite. :)

Moje Dziewczęta updated!

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 16 Październik 2008, 14:25   

Pasikorek napisał/a:

......to nowość?;-)

Agata_G 
Moderator

Wysłany: 16 Październik 2008, 16:45   

Napisałam o "celebrytach" troszkę ironicznie - no bo przecież nikt raczej nie spodziewa się np. takiej Dody na Targach :)) .

Świetlickiego jeszcze nie wypatrzyłam i wygląda na to, że będzie trzeba zaopatrzyć się w formę papierową rozkładu atrakcji i zaznaczać kolorowymi markerami co ciekawsze pozycje. No i w masę kasy... Ktoś chce mi zrobić wcześniejszy prezent urodzinowy? ;)

Aha, jeżeli ktoś mieszka daleko, a głód książki go ciągnie - np. taki Seciu czyta sobie o Targach i mówi: kurczę! Pirat Rabarbar będzie! Ale bym sobie na to pojechał! :mrgreen: - to pewnie jakiś kawałek podłogi żeby rozłożyć śpiwór się u mnie znajdzie [jeszcze nie na 100%, ale to się da raczej załatwić]. I napiszcie, kiedy będziecie, moglibyśmy sobie minispotkanie zrobić, nawet przy tym Rabarbarze ;) .

Agata_G 
Moderator

Wysłany: 25 Październik 2008, 17:27   

Sobota na Targach to zawsze najfajniejszy dzień. Widziałam Dukaja, Ćwieka, Świetlickiego, Cejrowskiego, a z osób, na które natknęłam się przypadkowo widziałam Beatę Pawlikowską, Adama Bujaka, Jerzego Bralczyka, Leszka Aleksandra Moczulskiego i całą masę innych, których nazwiska już zapomniałam ;) .

Pozwoliłam sobie pozdrowić Kubę od całego forum. Widać, że biedak za nami tęskni, bo dopytywał się, kiedy będzie następne spotkanie i zmartwił, jak dowiedział się, że prawdopodobnie dopiero na wiosnę. Udało mi się też podsłuchać, że niedługo wydaje trzeciego "Kłamcę" [mam nadzieję, że nie zdradzam tu tajemnic wydawniczych ;) ]. A jego "Ciemność" jest fajnie reklamowana - rozdawane są zapałki z motywem z okładki.

Obeszłam wszystko ze dwadzieścia razy dookoła, jestem wykończona chodzeniem i przeciskaniem się przez tłum, ale i tak warto było :)) . Rozglądałam się za Apaczykiem w pobliżu Świetlickiego, ale albo go nie było, albo ja nie umiałam go poznać ;) . A największą wadą targów jest to, że w życiu nie starczy mi pieniędzy, żeby kupić sobie wszystko, co bym chciała mieć.

Przypominam, że targi są otwarte jeszcze jutro!

Koniec i bomba, kogo nie było, ten trąba!

Uboot 
Moderator

Wysłany: 25 Październik 2008, 17:46   

Agata_G napisał/a:
A największą wadą targów jest to, że w życiu nie starczy mi pieniędzy, żeby kupić sobie wszystko, co bym chciała mieć.

Musisz sobie bogatego męża znaleźć. :P

nurrgula 

Wysłany: 27 Październik 2008, 11:37   

Uboot napisał/a:
Agata_G napisał/a:
A największą wadą targów jest to, że w życiu nie starczy mi pieniędzy, żeby kupić sobie wszystko, co bym chciała mieć.

Tudzież kochanka... ;)

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 28 Październik 2008, 19:10   

nurrgula napisał/a:
Uboot napisał/a:
Agata_G napisał/a:

Tudzież kochanka... ;)

Agata, bierz przykład ze mnie :P

Ktoś jeszcze był?

Odpowiedz do tematu