|
Taniec |
| Autor |
Wiadomość |
Krasnola
Kochanica Kora

|
Wysłany: 14 Maj 2006, 21:59 Taniec
|
|
|
Uświadomiłam sobie, że na tym forum nie ma jeszcze nic o moim hobby i nikt nie wie właściwie, czym ja się zajmuję Postanowiłam wam się pochwalić i przy okazji dowiedzieć się, czy ktokolwiek z was interesuje się tańcem? I co właściwie o tańcu myślicie?
Ja od jakiegoś czasu trenuję flamenco (aktualnie mam przerwę z pewnych powodów ), ale dla mnie ten taniec jest nieodłączną częścią życia... na imprezie z techno potrafię np. ręce do Sevilliany układać, co powoduje uśmiechy na twarzach znajomych "Maniaczka" - myślą wszyscy.
No? To jak? Jakie jest wasze zdanie o tańcu? |
_________________ Nie daj się zwieść polskim producentom cyckonoszy! Sprawdż swój PRAWDZIWY rozmiar! |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Moderator

|
Wysłany: 14 Maj 2006, 22:16
|
|
|
| Mojew zdanie o tańcu jest takie, że to fajna rzecz. Pozwala się naprawdę odprężyć i to naprawdę aktywnie. Jeśli wszystko dobrze pójdzie (czyt. dostanę się do tej szkoły, której chcę), to będę miał zajęcia z tańca w liceum. Będę się z tego bardzo cieszył... |
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 14 Maj 2006, 22:20
|
|
|
A ja... Nienawidzę Tańca w sensie, no nie wiem jak to określić.
Od 1 klasy podstawowki mialem taką po***aną babę od tańców, która na mnie wrzeszczała, nie lubila mnie, osmieszala mnie, pyskowala do mnie, dostawalem przez nią uwagi, i przez nią zniechęciłem się do tańca!
Na dyskoteki rzadko chodzę, więc sztuki nowoczesnego tańca do umcumcumc też nie opanowałem dostatecznie |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Moderator

|
Wysłany: 14 Maj 2006, 22:44
|
|
|
Ja (i zapewne Krasnola też) o kiwaniu sie w rytm umcyka, bo ja też za bardzo na dyskoteki (techno-hiphopo-rapo-pijako-teki?) nie uczęszczam. Mówię o tancu lasycznym. A także i flamenco, które jest sztuką w tańczeniu i graniu. Jednego i drugiego próbowałem i powiem, że jeszcze muszę poćwiczyć grę i taniec zanim się zabiorę.
A najnowocześniejszy taniec, który mi się podoba jest w rytm rock & rolla. To jest dopiero sport. I jak świetnie męczący. I, tak naprawdę, jaki prosty. Wszystko jest przecież naturalne, wystrczy tylko to zrozumieć. |
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 15 Maj 2006, 12:42
|
|
|
Jestem mistrzem dwóch tańcy: pogo i podpierania ścian, założę się, że w tym bym Cię pobił, Krasnolu
A teraz jakiś się taniec popularny zrobił, przez ten program na TVN, gdzie widać było pewną cześć ciała córki naszego byłego prezydenta |
|
|
|
 |
Łukasz
Moderator

|
Wysłany: 15 Maj 2006, 15:44
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | estem mistrzem dwóch tańcy: pogo i podpierania ścian, założę się, że w tym bym Cię pobił, Krasnolu |
Podpieranie ścian to mój ulubiony taniec wyczynowy. Poza tym jestem mistrzem w przytupywaniu do rytmu na siedząco. A tak na serio to na wszystkich imprezkach, na których mógłbym się pojawić grają muzykę wybitnie nie do tańczenia - tęchno i właśnie dlatego się na takowych imprezkach nie pojawiam i nie tańczę. |
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 15 Maj 2006, 15:50
|
|
|
a ja świetnie tańczę tańce bitewne;-)
| Łukasz napisał/a: | | na wszystkich imprezkach, na których mógłbym się pojawić grają muzykę wybitnie nie do tańczenia |
a mogliby puścić Kamande Pinka FLojda......;-)
Fakt, techniawa nadaje się jedynie jako podkład do rozbijania ściany młotem pneumatycznym, ale jak to wielokotnie podkreślałem - de gustibus.... |
_________________ |
|
|
|
 |
Łukasz
Moderator

|
Wysłany: 15 Maj 2006, 16:04
|
|
|
| wawrzyniec napisał/a: | | a mogliby puścić Kamande Pinka FLojda......;-) |
Fakt. Nawet p**o Car***rg podczas imprezy stwierdziło, że mogliby chociaż Floydów puścić. Widać p**o ma lepszy gust od ludzi, którzy je piją. Ale Kamandy to ja jeszcze nie słyszałem. Raczej ciężko z muzyki PF dobrać kawałki do tańca. Chyba, że to ja mam ucho rozgniecione przeż żółwia. |
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 15 Maj 2006, 16:19
|
|
|
widać Łukaszu, że nie zetknąłeś się z rosyjskimi płytami winylowymi...
Komanda Pinka Flojda=Pink Floyd |
_________________ |
|
|
|
 |
Łukasz
Moderator

|
Wysłany: 15 Maj 2006, 16:25
|
|
|
Mam winyla "The Dark Side of The Moon" ale na szczęście nie od ruskich tylko z wydawnictwa "polskie nagrania". Nie ja kupywałem ale szkoda trochę, że to tylko licencjonowane wydawnictwo a nie oryginał. Myślę jednak, że pora skonczyć z tym offtopem. Wszak Pink Floyd to nie muzyka taneczna. |
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 15 Maj 2006, 17:42
|
|
|
ale tylko "tańca Morris"
jak najbardziej - czyli masz już zadanie na drugie spotkanie |
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 15 Maj 2006, 19:40
|
|
|
| Jak najbardziej - skoro można "własną piosenkę o jeżu" to czemu nie Taniec Morris, ale musi miec jakąś zgodność z książkami - tak jak to się ma w przypadku "cebuli" - ktoś to wymyslił, ale tak, żeby zgadzało się z tym co na ten temat jest mowa w książkach. |
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 16 Maj 2006, 10:22
|
|
|
| Krasnola napisał/a: | | Ja jako ten taniec widziałam zawsze coś hiszpańskiego, ale takiego z lekką dzikością |
tia.... tłumek facetów w ekstazie okładających się kijami, bardzo lekkie i hiszpańskie;-)
ale to oczywiście Twoja wizja.... |
_________________ |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 16 Maj 2006, 10:26
|
|
|
Morris był nawet w Simon the Sorcerer 2, więc w światach fantastycznych jest chyba głęboko zakorzeniony.
Moglibyśmy spróbować, ale nie chciałbym dostać takim kijem od Uboota, zwłaszcza że na końcu pewnie byłyby grabie. |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
Wysłany: 18 Maj 2006, 16:54
|
|
|
| wawrzyniec napisał/a: |
tia.... tłumek facetów w ekstazie okładających się kijami, bardzo lekkie i hiszpańskie;-) |
Dzikość miała być lekka, a hiszpańskie tańce polegają z reguły na tupaniu nogami i machaniu łapkami w powietrzu A jak dodaćdo tego jeszcze tarantellę, w której głównie się podskakuje to chyba wychodzi mniej - więcej coś, co mogłoby być tańcem morris |
_________________ Nie daj się zwieść polskim producentom cyckonoszy! Sprawdż swój PRAWDZIWY rozmiar! |
|
|
|
 |
Aida
|
Wysłany: 18 Maj 2006, 22:01
|
|
|
O ile wiem, to taniec morris nazywa się po polsku "moreska". Naprawdę. I naprawdę istnieje. http://pl.wikipedia.org/wiki/Moreska_(taniec) Przeczytajcie.
Ale fajnie byłoby zrobić pokaz tańca. Moreski i może tańca z wiadrami i kijami? Przebralibyśmy się jakoś fajnie i po 1 próbie zatańczyli przed kamerą. Wiem, że PWC na pewno dałby się namówić.
Edit: a tu i tu oraz tu można posłuchać. |
_________________ Sa o Roma babo, e bakren chinen, a me chorro, dural vesava.
Sa me amala oro kelena, oro kelena, dive kerena.
Ediwado babo, amenge bakro, sa o Roma babo, e bakren chinen.
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje. |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 18 Maj 2006, 23:31
|
|
|
| Zawsze lepiej na wikipedii patrzec na strony angielskie - http://en.wikipedia.org/wiki/Morris_dance |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
|
|