Wysłany: 3 Styczeń 2012, 09:36
Odpowiadam: nie mam zielonego pojęcia, ale jestem baaaaardzo ciekaw bo już od paru ładnych lat słucham tej pieśni i za każdym razem zastanawiam się o co chodzi czekam na kogoś mądrzejszego w tej kwestii ode mnie z niecierpliwością! google idź precz! pratch!
Heh, akurat jak wracałem od dziewczyny, to leciało "Light my fire" Doorsów. Ale że droga zajęła mi z pół godziny to do pierwszej piątki nie dosłuchałem. A akurat jak dotarłem do domu była transmisja koncertu noworocznego z Wiednia.
Bez kolejności, bo tej nie pamiętam. Schody Zeppelinów, PF Wish You Were Here, Child in Time DP, Brothers in Arms DS. To cztery. Jako numer 5 był Epitaph King Crimson, Archive, albo Bohemian Rapsody, ale tego nie pamiętam (chciałbym KC, ale nie jestem pewien).
Co do prowadzących, to Baron raczej na pewno, ale co do pozostałych nie jestem pewien, nie skalam się googlem;-)
Wymień pierwszą piątkę z tegorocznego trójkowego topu wszech czasów. I jeszcze kto prowadził audycję?
Spoiler:
Audycję prowadziło 4 Panów:
- Marek Niedźwiedzki,
- Piotr Stelmach,
- Piotr Baron i
- Piotr Metz
A z utworami będzie gorzej, ale spróbuję:
Led Zeppelin - Stairway to Heaven,
Dire Straits - Brothers In Arms,
Deep Purple - Child in Time,
coś Floydów, chyba Wish You Were Here,
a piątego utworu nie pamiętam za Chiny
A Lista jak zawsze piękna. Tak powinniśmy witać każdy rok.
A Lista jak zawsze piękna. Tak powinniśmy witać każdy rok.
Ba! Nie na darmo nie odbywam noworocznego spaceru nigdy, tylko siedzę i słucham radia. Niby zawsze można posłuchać tych samych piosenek, ale w radio, w Nowy Rok, w tej audycji brzmią jakoś inaczej...
Piątka to było Again, zespołu Archive. 16-minutowe monstrum, zresztą już chyba drugi rok.
Resztę dobrze. Aczkolwiek nie być pewnym, że to było Wish...? Wstyd!
W sumie i tak moim zdaniem powinno wygrać Child in Time. Albo Sultans of Swing, które zawsze jest zadziwiająco nisko... Nie można mieć wszystkiego.
_________________ Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.
No to ja również trójkowo.
Jaka grupa (zespół) jest najczęściej wymieniana jako nielubiana przez Annę Gacek w audycji prowadzonej wspólnie z Wojciechem Mannem?
Dopuszczalne odpowiedzi nie bazujące na statystykach;-)
Nie guglać!;]