Powiedzmy, że odpowiedziałam, ale Gadio mi chyba tego nie uzna. Dlatego spoiler, żeby nie psuć innym odgadywania.
Spoiler:
Najpierw taki młody, którego nazwisko prawie-że-pamiętam, z którym miała syna Wade'a; później mąż pojechał na wojnę i zgonął. Następny był starszy dziadek z bokobrodami, którego niecnie odbiła siostrze i z którym miała dziewczynkę [chyba Ellę albo Elen?]. A ostatni był oczywiście na Rett Butler. Ze związku z Rettem urodziła się Bonnie, która uległa wypadkowi i umarła.
Szlagszlagszlag, że nie pamiętam tych nazwisk mężów...
A czy nie odpowiedziałam już powyżej? Powtórzę: miała troje dzieci, przy czym trzecie zginęło w wypadku jak miało cztery lata. Dlatego można odpowiedzieć że ma troje/dwoje dzieci - zależy, na który okres życia jej spojrzeć. No, chyba, że nie o to ci chodzi. W takim razie nie wiem, o co.
Wysłany: 10 Styczeń 2012, 09:47
bele napisał/a:
czy jak wygrałem to ja mam zadać pytanie? Jeśli tak to:
Wawrzyniec napisał/a:
odpowiedź chyba prawidłowa
Żeby uniknąć zamieszania i chaosu, drugą podstawową zasadą powinno być, że z zadaniem kolejnego pytania czekamy zawsze na potwierdzenie prawidłowości odpowiedzi przez autora pytania. Chyba, że z jakiegoś powodu autor ociąga się z potwierdzeniem, dłużej niż, say, 48 godzin? (A jeszcze parę tygodni temu powiedziałbym tydzień
Potem, w celu odblokowania quizu, pytanie może zadać pierwszy chętny.
Bele, tak jak napisał Apaczyk. Odpowiedziałeś wtedy prawidłowo. Na razie pytanie Gadia pozostaje bez odpowiedzi. Ale to nie dziwne, bo jego pytania są dziwne
Wyłączam się z konkursu bo podejrzałam spoiler Agaty ale dodam, że:
Spoiler:
Pierwszy był Hamilton, chyba Karol, brat lub kuzyn Melanii. Drugi, na pewno Frank ale nazwiska kompletnie nie pamiętam. Trzeci wiadomo, Rett. Z dzieci pamiętam tylko małą Bonnie Blue, córeczkę Retta, która zginęła. Scarlett była jeszcze drugi raz w ciąży z Rettem, ale poroniła spadając ze słynnych schodów.
No dobra, minął cały dzień i nikt nie odpowiedział prawidłowo na pytanie, więc zamieszczam odpowiedzi.
W kolejności:
- Karol Hamilton
- Frank Kennedy
- Rhett Butler
A jeśli chodzi o dzieci to liczba waha się od 2 do 4 (czy nawet 5, jak mi Liia uświadomiła, jeśli liczyć to poronione). W filmie obecne było tylko dwoje (Wade z Karolem i Bonnie Blue z Rhettem). Tylko w powieści była jeszcze córka Franka, Ella. Zaś ostatnie pojawia się w "oficjalnej" (spadkobiercy dostali wystarczająco dużo pieniędzy) kontynuacji, a jest nim Katie, oczywiście kolejne z Rhettem...
Kor napisał/a:
Ale to nie dziwne, bo jego pytania są dziwne
Czego chcesz? Pytanie dotyczyło filmu uznawanego za klasyk swojego gatunku i czasów.
Pytanie idzie do Agaty, bo udzieliła 1/3 odpowiedzi.
_________________ Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.
Ze mną jest taki problem, że naprawdę mało filmów oglądam, więc strasznie długo myślałam, o co by tu zapytać. I nie wiem, czy nie będzie za trudne, ale...
Jaki niepochlebny napis o klubie sportowym Ryszarda Ochódzkiego widnieje na ścianie w toalecie? (dla ułatwienia dodam, że widać go w momencie, w którym Stuwała rozmawia ze sprzątaczkami).