|
Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info
|
|
Poznajmy Się |
| Autor |
Wiadomość |
Ariel_Lindt

|
Wysłany: 21 Wrzesień 2006, 20:29
|
|
|
| settler napisał/a: | | Po raz kolejny prosze o nie zadawanie pytan na temat, ktory istnieje na forum jako samodzielny topic. |
Przepraszam, nie wiedziałam, że jest tu taki temat, nie przejrzałam jeszcze wszystkiego.
| XXXX-janka napisał/a: | | Byłeś(aś) kiedykolwiek aresztowany(a)? |
Aresztowana to może nie, ale zatrzymana pod zarzutem fałszowania pieniędzy. Okazało sie, ze 100 zł, które miałam okazało sie fałszywe, a że to był hipermarket, to wszystko musiało się odbyc jak nalezy. Najpierw siedziałam sobie z ochroniarzem w pokoju i żartowałam, potem przyjechała policja i mnie 'przetransportowali' na komisariat, tzn. ja jechałam rowerem, a oni radiowozem za mną Tam złożyłam zeznania, sama sobie przeszukałam torebkę, w domu została przeszukana jedna szafka i zostałam wypuszczona. Tylko od czasu do czasu przychodziły do mnie jakies wiadomości w sprawie śledztwa. Całkiem ciekawe doświadczenie Szkoda, że mnie nie zamkneli za kratami jak Ya-Ya One były z tego dumne I szkoda, że to była policja, a nie Straż Miejska
Czy macie zwyczaj robić jakieś dziwne rzeczy kiedy widzicie coś co Wam się kojarzy z ŚD? (np. iść za Strażą Miejską 'krokiem straznika' ) |
_________________ "To, co nazywamy normalnością, to tylko krąg światła wokół ogniska." - Pszaszesik ^_^
Sorry, I missed church. I was busy practicing witchcraft and becoming a lesbian
Queer rocks !!! XD
 |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 21 Wrzesień 2006, 20:35
|
|
|
Nie, dziwnie bym wyglądał, prawda? Ale robię się wesoły
---
| XXXX-janka napisał/a: | | Powiecie, że mam walnięty komp, ale nie, bo to były różne sprzęty różnych osób |
Powiem Ci, że masz (lub te osoby mają) trojany na kompie I traf chciał, że hackerzy akurat wtedy atakowali, gdy ty byłaś przy komputerze - proste ^^
---
Coś lżejszego:
- Jaki kraj lubisz najbardziej, i w jakim chciałbyś zamieszkać. Uzasadnij. |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Ariel_Lindt

|
Wysłany: 21 Wrzesień 2006, 20:55
|
|
|
| Blade_Master napisał/a: | | Nie, dziwnie bym wyglądał, prawda? |
Ale własnie o to chodzi - żeby dziwnie wyglądac
| Blade_Master napisał/a: | | Jaki kraj lubisz najbardziej, i w jakim chciałbyś zamieszkać. Uzasadnij. |
A to chyba wiadomo - Anglia, a w zasadzie to mogłoby być całe UK.
Uzasadnienie:
- Londyn, a w nim miejsca, w których 'bywali' Crowley i Aziraphale oraz postacie z "Neverwhere" Gaimana
- Pratchett 'pod nosem'
- Soho
- piękne widoki, blisko do Irlandii
- wszystko, co chciałabym miec, zebrane w jednym miejscu
- Anne Perry (pseudonim pisarski Juliet z "Niebiańskich Istot") oraz Pauline mieszkające gdzieś w Anglii (trzeba by je tylko wytropić)
- oraz kilka innych rzeczy, o ktorych w tej chwili nie pamiętam, a które sprawiają, że czasami jęczę "Ja chcęęęę mieszkać w Angliiii, mama/Zuzanna/ktokolwiek inny, kto akurat znajduje się w pobliżu mnie - zrób cooooś..."
Pytanie będzie podobne do poprzedniego, ale rozleglejsze:
Czy czasami lubisz robić 'dziwne' rzeczy - takie, które sprawiają, że ludzie na ulicy, albo w jakimkolwiek innym miejscu dziwnie na Ciebie patrzą? |
_________________ "To, co nazywamy normalnością, to tylko krąg światła wokół ogniska." - Pszaszesik ^_^
Queer rocks !!! XD
 |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 21 Wrzesień 2006, 21:10
|
|
|
OT i NieOT
ten temat mogłoby zastąpić kilka "mądrych" tematów, z mądrymi pytaniami i mądrymi odpowiedziami
w mądrej Istocie Istnienia.
Zaczynam przestawać go czytać......
End of Cokolwiek |
_________________ |
|
|
|
 |
Ariel_Lindt

|
Wysłany: 21 Wrzesień 2006, 21:18
|
|
|
| A ja myslałam, że ten temat jest po to, żeby sobie nawzajem zadawać pytania dotyczące rzeczy, które nas ciekawią. Ja nie lubię poznawac osób zadając im pytania w stylu: "Co sądzisz o sytuacji politycznej Turkmenistanu?". Wole pytania na wyobrażnie i poczucie humoru: np. Jakim rodzajem wędliny chciałbys być i dlaczego? Jeżeli to temat 'Poznajmy się' to chyba nie ma znaczenia pod jakim względem - mozna chyba pod każdym. |
Queer rocks !!! XD
 |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 21 Wrzesień 2006, 23:02
|
|
|
| Ariel_Lindt napisał/a: | | Ja nie lubię poznawac osób zadając im pytania w stylu: "Co sądzisz o sytuacji politycznej Turkmenistanu?". |
ale właśnie takiego formatu są te pytania
| Ariel_Lindt napisał/a: | | ole pytania na wyobrażnie i poczucie humoru: np. Jakim rodzajem wędliny chciałbys być i dlaczego? |
w Turkmekistanie? [bezcelowość tego pytania jest taka sama jak poprzedniego] | Ariel_Lindt napisał/a: | | Jeżeli to temat 'Poznajmy się' to chyba nie ma znaczenia pod jakim względem - mozna chyba pod każdym. |
chyba turkmekistańskim.......[poznajmy się w bikini?]
Obstaję przy swoim. Znaczy - tym powyżej. |
_________________ |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 21 Wrzesień 2006, 23:48
|
|
|
Cóż, ja też. A odpoweidzią moją na pytanie o wędlinach bęzdie uzasadnienie zamknięcia tematu, bo tego akurat Waw nie moze zrobić, ale ja tak
_________________________________-
Jakie 7 rzeczy wziąłbyś ze sobą na bezludną wyspę, i dlaczego akurat te? |
|
|
|
 |
XXXX-janka

|
Wysłany: 22 Wrzesień 2006, 11:21
|
|
|
To będzie łatwe:
1. "Straż! Straż!"
2. "Zbrojni"
3. "Na glinianych nogach"
4. "Bogowie, honor, Ankh-Morpork"
5. "Piąty Elefant"
6. Latarkę, żeby móc czytać po ciemku
7. Zakładkę do książki
A tak myśląc praktycznie, to byłyby to: pudełko zapałek (do rozpalania ognia), szczoteczkę i pastę do zębów (wiadomo trzeba dbać o ząberki), komórkę (do utrzymywania łączności ze światem), gumkę do włosów (nie lubię kiedy mi się plątają przed oczami), zapas pożywienia i najgrubszą książkę Pratchetta (robiłaby za biblię i miałabym co robić)
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 22 Wrzesień 2006, 11:49
|
|
|
trudno powiedzieć, bo nie jestem sławny i bogaty, tak więc mogę tylko domniemywać czego najbardziej bałbym się utracić, a w tym miejscu nasuwa mi się przede wszystkim Prywatność. Dlaczego? Bo ją sobie cenię.
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 22 Wrzesień 2006, 11:59
|
|
|
Owszem, istnieje. No bo w końcu było by to egoistyczne myślenie, że jesteśmy sami w tak wielkim wszechświecie. Nie mówiąc już o marnowaniu przestrzeni Kiedyś brałem udział w projekcie SETI@home, ale po którymś formacie już mi się nie chciało ściągać aplikacji
---
Czy uważasz, że Polska zmierza w dobrym kierunku przy obecnej sytuacji politycznej? |
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 22 Wrzesień 2006, 12:05
|
|
|
Jeśli mówimy o tej najnowszej (Opalony z rządu na pysk, w efekcie perspektywa wyborów), to może nawet nie jest tak źle, jak myślałem jeszcze wczoraj...
Ale wielkim optymistą bym jednakowoż nie był...
-----
Za co się lubisz, a za co nie (innymi słowy z których swoich cech jesteś dumna/y, a które chciałbys zmienić?) |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
|
|
Theme modified by Vanti & Krejt. Discworld, Ankh-Morpork and all related characters are trademarks registered by Terry Pratchett. All trademarks are used with permission from Terry Pratchett. Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group |