Zamknięty przez: settler 22 Luty 2007, 18:13 |
Pomoc dobrowolna lub pod przymusem |
| Autor |
Wiadomość |
Vash
|
Wysłany: 22 Luty 2007, 16:31 Pomoc dobrowolna lub pod przymusem
|
|
|
Witam ja w takiej dość nietypowej sprawie apeluje do waszej ukrytej dobroci (wiem, ze gdzies tam w trzewiach ją macie), znaczy sie do szanownych uzytkowników owego forum. Bowiem nie znam większej wylegarni zwyrol... znaczy nie wazne. Przechodząc do meritum.
Sprawa wyglada nastepująco, dzięki naszemu iście genialnemu systemowi nauczania, nie wspominając juz o szacownym panie R który to postarał się o udoskonalenie w swoim mniemaniu tego systemu (to taka dygresja przepraszam) tak czy inaczej... sam nie bardzo wiem co tam wczesniej napisałem,
Chciałbym poprosić was abyscie, w miare mozliwości podali kilka (kilkadziesiąt) fragmentów o charakterze satyrycznym z cyklu Świata Dysku. Najlepiej satyra odnosząca się do polityki ( Patrycjusz Vetinari) lub społeczeństwa i jego cech ukazanych w ksiazkach.
Tytuł pracy maturalnej ' Satyra, ironia, zart - jak uleczyć świat śmiechem ? odnieś się do wybranych utworó literackich '
Tak, całkowicie zdaje sobie sprawe z conajmniej dziwnego wydźwięku tej prośby ale ... prosze ?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
ciacho00

|
Wysłany: 22 Luty 2007, 18:03
|
|
|
no to pikny sobie temat wybrałeś, nie ma co...
ja mam akurat "kreacje herosa nadczłowieka w lit. fantasy i filmach sensacyjnych". Bede musiał podciągnąć Cohena do roli nadczłowieka...
A w przypadku twojego tematu to nie pozostaje ci nic innego, jak przeczytać sobie pare tomów ŚD i samemu wybrać stosowne fragmenty. Te ksiazki sa przecież pełne satyry, ironii i żartu. |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 22 Luty 2007, 18:13
|
|
|
Use the search Luke!
Jesli nie umiesz zastosowac sie do podstawowych zasad dzialania forum internetowego, to wybacz, ale nikt Tobie nie pomoze.
maly hint: poszukaj tematu o maturach |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
|
|