|
Polcon |
| Autor |
Wiadomość |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 13 Lipiec 2006, 20:51
|
|
|
| Krasnola napisał/a: | | Kto jedzie? |
wiem, że to mocno niefrasobliwa odpowiedź, ale pomimo ciekawego planu zajęć wybieram Bramkę Numer Dwa i jadę na zasłużony urlop. Czekam jednak na szczegółowe i okraszone forumową troską w zakresie pamięci o Naszym Patronie recenzje. |
_________________ |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 13 Lipiec 2006, 21:46
|
|
|
| Mam w tym okresie praktyki, zresztą i tak się nie wybierałem. |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 14 Lipiec 2006, 17:13
|
|
|
| no my z MaB jeśli nam to nie zakoliduje z innymi planami, będziemy starali się wpaść. |
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 29 Kwiecień 2008, 21:33
|
|
|
ConStar 2008
Kraków, 1-4 maja
Program: http://www.puszon.com/cs.pdf
Dużo Piotra Cholewy, Jakuba Ćwieka jak również inne spotkania autorskie, ciekawe odczyty. Na koniec impreza pożegnalna w Loch Ness.
Ja jadę, może nawet uda mi się być przez cały majowy weekend |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 29 Kwiecień 2008, 21:37
|
|
|
zawsze się dowiaduję o takich fajnych rzeczach, jak mam już inne plany. Szkoda, naprawdę...
[może nawet udałoby mi się gdzieś tam przypadkiem zobaczyć Kora? ] |
|
 |
aschar

|
Wysłany: 30 Kwiecień 2008, 08:23
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | Dużo Piotra Cholewy, Jakuba Ćwieka jak również inne spotkania autorskie |
Jakub Ćwiek... Ja chcę!
Szkoda tylko, że mam też inne plany... No i maturę |
_________________ Jeśli za dużo sobie wyobrażasz, uważaj żeby nie zginąć w zderzeniu z Rzeczywistością |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 4 Maj 2008, 23:42
|
|
|
Może też będę na awangardzie
Krejt napomnkął mi o tym, także napiszę - mini recka z ostatniego krakowskiego Constaru.
Czwartek
Z wszelkich punktow programu chcialem zobaczyc prelekcje: Nigdy nie obrazaj 7 osob gdy masz szesciostrzalowca. Zgubilem sie w krakowie i nawet nie dotarlem. I tak mialem fuksa, bo nie mialem prawo jazdy, w zasadzie to nic nie mialem, bo wszystko wczesniej zostalo mi skradzione, a to do jak na razie mam przez przypadek zostawilem w mieszkaniu, ktore mialem do dyspozycji. Takze jak policjant to uslyszal, to zdolal wydukac tylko jedno: Jedx pan, kur**, bo ruch pan tamujesz A ,moim przewinieniem bylo, dodam, wjechanie w 1-kierunkowa nie z tego kierunku co potrzeba
Piatek
Piatek zapowiadal sie calkiem fajnie, jezeli chodzi o program. Duzo PWCa, Cwieka, Erpegis. Niestety przykre wydarzenia zdrowotne z nocy oraz drugie zagubienie w Krakowie spowodoway to, ze na prelekcje PWCa Erotyka w fantastyce nie zdazylem. Tak samo jak i na wszystkie twarze Batmana prowadzona przez Cwieka. Udalo mi sie za to zdazyc na Krotka historie kina superbohaterskiego. Fajna prelekcja, duzo faktow i filmow, o ktorych w zyciu nie slyszalem, albo tylko slyszalem. Potem absolutnie genialny konkurs C&H, czyli PFUJ kontra AFE. Nawet bylem w Jury. Na dobranoc, Jakub Cwiek opowiedzial w prelekcji - Loki: wypasiony zloczynca z Asgardu o mitach dotyczacych Lokiego. A potem gralismy i spiewalismy na mojej Matyldzie i bylo fajnie
Sobota
Bylem tak zaspany po piatku, ze prelekcje Erpegisa o durnych Amerykanach przespalem. Okazalo sie, ze Erotyki w fantastyce PWCa nie bylo w piatek, takze mam szanse uslyszec wyklad w sobote. Jakiez bylo moje zdziwienie, kiedy sie okazalo, ze zapomnialem z domu w ktorym mieszkalem identa i musialem sie wrocic, bo mnie nie chcieli wpuscic i znowu polowa prelekcji nieuslyszana. Konkursu o SD tez nie moge zaliczyc do udanych - odpadlem w eliminacjach Podobnie z konkursem gdzie publicznosc zadawala organizatorom pytania, tak dla odmiany, o Monty Pythona. Odpadlem, bo znali odp na moje pytania. Calkiem dobrze mi szlo zwazywszy na to, ze nie widzialem zadnego skeczu Dziwnym trafem, wsyzsktie konkursy wygrywal Erpegis i jeszcze jeden zakrecony koles, chodzca definicja Nerda. Dirk tez wypadl dobrze w konkursie. Maderek nie przyjechal, takze pominalem sobie osobe ktora w zastepstwie puszczala filmy. Potem juz tylko oficjalne zakonczenie i impreza w Loch Ness. Afterparty bylo super. Potem nas usuneli do Lizaka, tam tez bylo fajnie. Jak wyszedelm sie przewietrzyc, tez sie zgubilem, ale na szczescie nie bylem sam. Chociaz czlonkini AFE to taki Kor w spodnicy, takze 0 orientacji, 0 wrodzonego gps-u, 100% fuksa Sobota skonczyla sie o 7 rano w niedziele Po 30 minutach znalazlem auto, ktore stalo w zasadzie 5 minut od klubu, gdybym wiedzial, gdzie je zostawilem
Niedziela
Chcialem uslyszec co Michal Cholewa Junior ma do powiedzenia o Templariuszach, ale znowu zaspalem. Uslyszalem tylko polowe. Prelekcja z jajejm! Potem sie znowu zbuliem. I dlatego wracalem przez Katowice - pilotem obok byla Ela, wiec sie juz nie gubilem Odwiedzilem zacisze PWC-ow, (Potoworny Regiment juz przetlumaczony), wyjadlem lodowke i piekarnik i pojechalem do domu przez Ukraine, czytaj zgubilem sie centrum, ale dzielna piekna pani policjant pokierowala mnie na Czestochowe.
Fajnie bylo |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 5 Maj 2008, 02:32
|
|
|
Opowieść Kora w skrocie: zgubliem sie, ominelo mnie to, to, to i to, nastepnie sie zgubilem i ominely mnie 3 kolejne punkty programu, pozniej sie zgubilem i zaspalem, wiec ominelo mnie to i to, a pozniej sie zgubilem.
[ Komentarz dodany przez: Krejt: Pon 05 Maj, 2008 10:45 ]
I zgubiłem samochód. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Erpegis

Wiek: 27 Dołączył: 15 Lut 2004 Skąd: Miasto moje a w nim.
|
Wysłany: 12 Maj 2008, 20:43
|
|
|
E, wszystkie. Dwa.
A Ausir na konkursie wiedzy o Dysku odpadł na trzecim pytaniu, więc nie zasługuje nawet na wzmiankę
Prelka o grach superbohaterskich była średniawa, ale na tej o amerykanach to się rozkręcałem. Pogadałem troszeczkę z PWC, ale też krótko... |
_________________ Najbardziej cyniczny i zblazowany użyszkodnik forum. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 21 Sierpień 2008, 09:25
|
|
|
| Ktoś się wybiera na tegoroczny Polcon do Zielonej Góry (28-31 sierpnia)??? |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 21 Sierpień 2008, 13:06
|
|
|
Ja niestety, ze względu na prace inżynierka muszę w tym roku zrezygnować. Co oczywiście oznacza bycie z uczestnikami Polconu duchem poprzez opłacenie akredytacji wspierającej... no i swój głos na Zajdle już oddałem - poleconym priorytetem 4,30 + koperta |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 21 Sierpień 2008, 13:27
|
|
|
Taaa... standardowo Panią z recepcji migającą się od swoich obowiązków, bo na jaki konwent bym nie przybył to zawsze byłaś "Panią obok recepcji, mówiącą że jest z recepcji" Może być też tak, że to ja przybywam na te imprezy o niewłaściwych porach |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
PP

|
Wysłany: 23 Sierpień 2008, 21:17
|
|
|
Krasnola: Się wybieram...
Jak się da ( bo na konwentach to nigdy nic nie wiadomo) to się postaram u Ciebie zarejestrować i odebrać materiały konwentowe
QbaJak: powodzenia z pracą inżynierską. I do zobaczenia najpóźniej na kolejnym Polconie. |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 29 Październik 2008, 09:56
|
|
|
Falcon - 14-16 listopada Lublin, Polska, Europa, Ziemia, 3 planeta od Słońca... jednym słowem wybiera się ktoś?
http://www.falkon.konwent.pl/ |
|
|
|
 |
Fluffy

|
Wysłany: 2 Listopad 2008, 16:26
|
|
|
Wybieram się ja, pasztetgnida i paczka naszych znajomych. Czyżby ktoś na forum też zamieszkiwał w Lublinie/okolicach? A na dodatek się wybiera? |
_________________ Wymyślcie to szybko - jeśli się nawet mylicie, to co z tego? Może będziecie mieli szczęście i zastosujecie złe rozwiązanie w taki sposób, że zadziała?
-Walter Slowotsky
Droga do Ehvenor, Joel Rosenb
http://podpisdlaklimatu.vattenfall.pl/ - podpisz, ratuj klimat! |
|
|
|
 |
|
|