Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Mini Konkurs
Autor Wiadomość
Krejt 
Administrator

Wysłany: 19 Wrzesień 2005, 10:18   Mini Konkurs

Najwygodniej ściągnąć sobie gierkę na kompa stąd i następnie odpalać w oknie przeglądarki.
Krótkie wprowadzenie w zasady:
1. Na początku ustalamy kąt wybicia. Polega to na kliknięciu I NIE PUSZCZANIU KLAWISZA MYSZY (!!!), gdy strzałka na kątomierzu będzie w satysfakcjonującej nas pozycji. Puszczamy klawisz dopiero wtedy, gdy wskaźnik osiągnie odpowiednią siłę wybicia.
2. Kiedy nasz pacjent jest już w locie, mogą go spotkać różne niespodzianki w zależności od tego, na jaką postać spadnie. Może dostać kopa i poleci jeszcze szybciej i wyżej, może zyskać blok (przy następnym zderzeniu nic się nie stanie), może zostać spowolniony lub też całkowicie zatrzymany.
3. Po lewej stronie ekraniu mamy wskaźnik AERIAL. Jeśli świeci się on na czerwono, klikiem myszy możemy podbić naszego lotnika w górę (przy okazji zyska on nieco na szybkości). Jest to przydatne, gdy widzimy, że pechowiec opada na niewłaściwą osobę, np. dziewuszkę, która go zastopuje. Podbicia w górę można użyć 3 razy.
Natomiast jeśli wskaźnik AERIAL świeci się na niebiesko, można gościa podbić w dół. Przydatne, gdy chcemy go skierować na osobę dającą jakiś bonus (przyspieszenie np.). W tym przypadku nie ma limitu wykorzystania, aby użyć dolnego AERIALa ponownie, wystarczy poczekać, aż naładuje się procentowy wskaźnik.
4. Combo / Special. Gdy usłyszysz specjalny dźwięk i na ekranie pojawi się duży napis SPECIAL, wystarczy szybko kliknąć lewym klawiszem myszy, a dostaniemy jakiś specjalny bonus (superprzyspieszenie, odbijanie się jak piłeczka kauczukowa, dodatkowe podbicie w przypadku zatrzymania i inne).
5. Im dalej poleci nasz pacjent, tym lepiej.

Na piśmie brzmi to skomplikowanie, ale sama gierka jest banalna i dość zabawna. Polecam i oczywiście umieszczam tabelę. Proszę o screeny, aby udokumentować wynik. ;)

1.
2.
3.
4.
5.

I na zachętę:

Co prawda mój personal best to coś powyżej 12 tysięcy, ale nie chcę Was zniechęcać. :roll:

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 19 Wrzesień 2005, 16:29   

Ten link co go dales do tej gry ot nie za bardzo chce dzialac. Jakies japonskie krzaki wszędzie i nie wiem skad tą gre pobtrac :P

Krejt 
Administrator

Wysłany: 19 Wrzesień 2005, 18:01   

Kliknij prawym i "zapisz element docelowy jako...".

efzetiks 
VIP

Wysłany: 19 Wrzesień 2005, 23:12   

fajna gierka chociaz bo pewnym czasie za przeproszeniem chce sie wymiotowac.. wynik niezbyt imponujaccy wiec sie nie chwale :D

Kor 
Moderator

Wysłany: 20 Wrzesień 2005, 07:28   

Kilka tysięcy nabiłem, ale ta gra zależy w gruncie rzeczy od przypadku (odbiłęm się raz, i zacząlem pisać coś w wordzie, z powrotem przełączyłem dla testu po 1-5 - 2 minutach i miałem lepszy wynil niż, jak się pociłęm z Aerialami.) :wink:

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 20 Wrzesień 2005, 09:40   

Hehehe. Mi się raz udało uzyskać wynik 2809. Niezbyt imponujący, ale zawsze jakiś.

Jakoś nie mogę teraz osiągnąć wyniku powyżej 1000 ;/

settler 
Administrator

Wysłany: 20 Wrzesień 2005, 10:39   

ja za ok dziesiatym razem doszedlem do 6000 z hakiem

smieszne

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 20 Wrzesień 2005, 11:34   

No to nieźle, gratuluję. Ja uzyskałem nowy rekord - 4109 punktsów.

http://img398.imageshack....carecord3mr.jpg

settler 
Administrator

Wysłany: 20 Wrzesień 2005, 12:19   

glupia gra :P
udalo mi sie go podbic na 300m w gore i nadac niezla predkosc, mialem nadzieje na nowy rekord a tu nagle spadl na game over...
wszystko zalezy od szczescia

PS. aktualny wynik 6799.64, jak mi sie nie znudzi zrobi jakis lepszy to dam screena, tak mi sie nie chce, wiec mozecie mnie nie liczyc

efzetiks 
VIP

Wysłany: 20 Wrzesień 2005, 21:25   

aktualny wynik 4719.46m gra dobra chociaz rzeczywiscie duzo zalezy od szczescia gdyby moze Aerial niebieski bardziej w dol scinal to jeszcze jeszcze... ale tak czy siak special ze stoperka piekny :D

ps. jak dobrze ze niedlugo wydadza Art of Discworld bo II nam sie niebezpiecznie rozrasta.. a moze ktos gdizes napisze ze Vetinari to "....." to sobie przynajmniej ciekawie pogadamy o ksiazkach moi kamraci i kamratki

settler 
Administrator

Wysłany: 20 Wrzesień 2005, 21:34   

11649.48, tez zakonczone brakiem szczescia (czytaj losowym wpadnieciem na 'stop')

jak bardzo wam zalezy to moge dac screen

kat aeriala niebieskiego zalezy od aktualnego kata lotu, to wazna zasada, ktora trzeba zauwazyc. czyli os horyzontalna musisz wziac jako os symetrii.

Kor 
Moderator

Wysłany: 20 Wrzesień 2005, 21:36   

Ja nie wiem co wy w tak nieprzewidywalnej grze widzicie :|

settler 
Administrator

Wysłany: 20 Wrzesień 2005, 21:39   

naprawde ja nie gralem duzo, pare razy wczoraj i pare dzis

w tej grze trzeba miec najpierwsz sczescie, a potem taktyke, ale fakt, ze to pierwsze wazniejsze...

efzetiks 
VIP

Wysłany: 21 Wrzesień 2005, 17:29   

przyszedlem z pracy.. zmeczony.. padniety .. 8040m .. wczorajszy best zreszta zrobilem w stanie 'nie wiem co sie dzieje. nie wiem jak sie nazywam' podkreslam ze zmeczenie musi byc psychiczne.. kurcze zdradzilem moja tajemnice

Odpowiedz do tematu