|
Lanosy, Corrady i inne Zetory |
| Autor |
Wiadomość |
settler
Administrator

|
Wysłany: 6 Sierpień 2008, 17:00
|
|
|
| Uboot napisał/a: | | Tramwajem w godzinach szczytu nie jechałeś? |
Dla mnie samo dojscie na tramwaj to 10 minut. Wiesz prawda jest taka, ze na uczelnie moge dotrzec na kilka sposobow i jesli porownamy je w godzinach absolutnego szczytu, czyli jak sie trafi mega korek to tak. Tramwajem to jest ok 30 min (bez korkow, ale daleko na tramwaj i potem kawalek z tramwaju do mojebo budynku), autobusem 30 min (a moze i wiecej - blizej mam przystanek, ale dluzej jedzie i tez stoi w korku), piechotą 30 min (tą metodą uprawiam tylko w nocy, gdy po imprezie nie mam jak wrócić), samochodem 30 min (tyle najdluzej stalem w korku na uczelnie). Wiec prawda jest taka, ze jakbym byl mardy to bym chodzil na piechote. Zreszta na uczelnie maks w jedna strone moze sie trafic taki korek, wiec sumaryczniezawsze jest szybciej, nie mowiac, ze gdy nie ma korka to jestem na uczelni w 10 min. Oczywiscie jakbym mieszkal obok przystanku i mial zajecia w Gmachu Głównym uczelni, to moze raz w tygodniu bywaloby szybciej, ale tak nie jest. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 7 Sierpień 2008, 11:13
|
|
|
| No i kupiłem, kurczę pieczone w pysk. Z Częstochowy wracało się rewelacyjnie, prędkości 140 km/h praktycznie w ogóle się nie czuje, a skrzynia biegów DSG to prawdziwe cacko. Teraz to jeszcze opłacić i ubezpieczyć, eh. |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 7 Sierpień 2008, 15:36
|
|
|
| Apaczyk napisał/a: | | prędkości 140 km/h praktycznie w ogóle się nie czuj |
No raczej zle by bylo, jakby sie czulo. Jesli juz taki temat, to w Corku 200 i nic sie specjalnego nie dzieje.
| Apaczyk napisał/a: | | skrzynia biegów DSG to prawdziwe cacko |
Poczytalem co to za wynalazek i ja chce takie cos. Szkoda, ze lopatki montuja tylko w najszybszych autkach, ale i tak od jakiegos czasu skrzynia z opcja automatu i sekwencji to jest to co bym chcial. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
|
|
|
 |
nanom

|
Wysłany: 7 Sierpień 2008, 17:42
|
|
|
uau, no no, prawie jak Batmobil |
_________________ stalowe ostrze twojego miecza
tysiące głów kruszy i tnie
niewinna krew, tysiące ciał
twój okrzyk śmierci grzmi:
GIŃ PSIE !!!! |
|
|
|
 |
Henna
Moderator

|
Wysłany: 7 Sierpień 2008, 17:46
|
|
|
Nie, nie, nie. To Batmobil jest Prawie... |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 7 Sierpień 2008, 21:37
|
|
|
A powiedz mi, długo go polerowałeś? I jak doprowadziłeś do takiego wspaniałego połysku? |
|
 |
.spk

|
Wysłany: 7 Sierpień 2008, 22:05
|
|
|
| Cytat: | | Nope, przypadki, gdy komunikacja miejska jest szybkie sa tak sporadyczne, ze nie ma to znaczenia. |
W krakowie przez większość dnia jestem szybszy mpkiem niż gdybym miał jechać autem. |
|
|
|
 |
Agata_G
Moderator

|
Wysłany: 7 Sierpień 2008, 23:17
|
|
|
Kraków ma dość specyficzną sytuację - [na całe szczęście] dba o komunikację publiczną - miasto wydziela dodatkowe pasy ruchu dla autobusów [a ostatnio kombinuje z innymi bajerami - np. z szybkim tramwajem jeżdżącym w tunelu] i aż serce rośnie, jak się mija korki jadąc w autobusie. Co prawda, często zatłoczonym i śmierdzącym autobusie, ale jednak możliwość pospania dłużej niż ci wstrętni samochodowi burżuje jest nie do przecenienia . |
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 8 Sierpień 2008, 10:30
|
|
|
| Apaczyk napisał/a: | | No i kupiłem, kurczę pieczone w pysk. Z Częstochowy wracało się rewelacyjnie, prędkości 140 km/h praktycznie w ogóle się nie czuje, a skrzynia biegów DSG to prawdziwe cacko. Teraz to jeszcze opłacić i ubezpieczyć, eh. |
fotki prosimy i witamy w stajni Volkswagena;-) (nie mylić z Augiaszem) |
_________________ |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 10 Sierpień 2008, 21:56
|
|
|
ładne światełka, ładny kolorek i dosyć przestronny garaż |
_________________ |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 16 Sierpień 2008, 14:18
|
|
|
To jeszcze Krejcie jakieś alu i piękna fura |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 11 Grudzień 2008, 19:07
|
|
|
http://www.jaylenosgarage.com/
Super genialna strona. Najwazniejszy oczywiscie dzial video, gdzie Jay Leno opowiada o autkach ze swojej kolekcji. Szkoda, ze nawet nie zobacze w zyciu tego wszystkiego co on ma w swoim garazu... |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 23 Czerwiec 2009, 21:56
|
|
|
Trzymajac sie sprawdzonej firmy na ten sezon zakupilem komplet nowych oponek - o takich.
Moze nie mam wielkiego porownania, ale to juz w sumie 3 rodzaj letnich opon jakie mam i po sredniej klasy Bridgestone Turanza te sa rewelacyjne. Pewnie trzymaja w zakretach i co przy mim przednim napedzie robi najwieksza roznice - duzy zysk przyczepnosci przy ruszaniu.
Gdy planowalem zakup czytalem jeszcze o toche tanszych Toyo, jednak niestety nie znalazlem nigdzie jakiegos porzadnego porownania, przez co wybralem sprawdzona wczesniej firme. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 24 Czerwiec 2009, 09:14
|
|
|
Widzę, że się trzymasz Yokohamy :] I dobrze, mi się na nich fajnie jeździło!
Ja z kolei ostatnio zakupiłem o takie coś. W związku z planowanym kupieniem deski na sezon zimowy, plus wyrobieniem karty stałego klienta, z wszelkimi możliwymi rabatami i upustami - 2100. |
|
|
|
 |
|
|