Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Uboot
5 Czerwiec 2008, 21:58
Księstwo Sarmacji Zaprasza!
Autor Wiadomość
Lukasch89 

Wysłany: 5 Czerwiec 2008, 21:45   Księstwo Sarmacji Zaprasza!

Cytat:

Witajcie!
Jeśli macie dość świata pełnego korupcji, biurokracji a przede wszystkim świata, w którym ciężko jest cokolwiek osiągnąć, jest jedno miejsce gdzie każdy z Was znajdzie miejsce dla siebie! Miejsce, tak bliskie, a jednak być może nieznane Wam. Miejsce to, zwie się Księstwo Sarmacji.
Kod:
Znajdujesz się na terytorium największego polskiego państwa wirtualnego KSIĘSTWA SARMACJI. Czym jest państwo wirtualne (mikronacja)? Państwo wirtualne jest organizmem, który działa w taki sposób, jak gdyby był rzeczywiście istniejącym państwem. Sarmacja jest bardzo aktywnym społeczeństwem, które wykształciło świadomość narodową, posiada własne władze (centralne i samorządowe), rozbudowany system prawny oraz historię i kulturę sięgające czasów starożytnych.

Myślisz, że to następna głupia zabawa dla dzieci? Mylisz się! Księstwo Sarmacji istnieje już od 6 lat. W roku 2002, nastąpiło powołanie na Księcia Sarmacji Jego Książęcej Mości Mikołaja I. Ten miłościwie nam panujący władca od 6 lat sumiennie rządzi Księstwem. Nie jest jednak sam! U jego boku działa Parlament, Ministrowie oraz doradcy. Czym jednak byłyby państwo bez zwykłych obywateli?
I tutaj objawia się potęga Księstwa Sarmacji. Opisze to na swoim przykładzie.
Przygodę, jak myślałem na początku, zacząłem niespełna dwa tygodnie temu. Wystąpiłem do Departamentu Imigracji o przyznanie mi pozwolenia na pobyt. Już po kilkunastu godzinach byłem mieszkańcem Sarmacji. Nie mogąc się odnaleźć w społeczeństwie, napisałem na forum wątek z pytaniami oraz prośbą o pomoc. Już po 40 minutach napisał do mnie na GG Mentor, czyli osoba zajmująca się nowymi mieszkańcami. Pomógł (i to bardzo!), znalazł pracę dla mnie a także stał moim dobrym znajomym, nie tylko w Sarmacji. Zostałem Archiwistą Królewskim, wyszukiwanie dokumentów rządowych to moja sprawa. Następnie zapisałem się na Listę Dyskusyjną (miejsce gdzie toczy się życie Sarmacji). Poznałem kilka „znajomości” np. poznałem Senatora czy Kasztelana Królestwa Baridasu.
Dalej wykonuję swoją pracę, a dodatkowo zasiadam w Kapitule ds. Konkursów oraz zajmuję się promocją Królestwa Baridasu (jednego z krajów Księstwa Sarmacji). Już niedługo wystąpię z wnioskiem o obywatelstwo.

Jeśli zadajecie sobie pytanie, po co to piszę, już odpowiadam. Księstwo Sarmacji jest otwarte na nowe poglądy oraz nowych mieszkańców. Czego wymaga Sarmacja? Niewiele, kultury osobistej oraz pewnego zaangażowania, w zamian wiele.
Jeśli jesteś zainteresowany, chcesz się dowiedzieć więcej napisz do mnie! Z wielką chęcią pomogę Ci w poznaniu podstaw oraz pomogę w znalezieniu Mentora. Dodatkowo, zachęcam do zamieszkania w Królestwie Baridasu :)
Adres KS - http://www.sarmacja.org/

Aida 

Wysłany: 18 Czerwiec 2008, 19:25   

Fajne. Bawiłam się w to kiedyś. :)
Sa o Roma babo babo, sa o Roma o daje, sa o Roma babo babo, sa o Roma daje.

Odpowiedz do tematu