|
[Kaczki vs. Kormorany] Co tuszczy i kwacze? |
| Autor |
Wiadomość |
Aida
Gość
|
Wysłany: 19 Kwiecień 2005, 20:04 [Kaczki vs. Kormorany] Co tuszczy i kwacze?
|
|
|
EDIT banita: pozwoliłem sobie wydzielić temat. Tutaj zabieramy głos na temat aktualnych ważnych wydarzeń ze Świata Kuli.
Benedytkt?! Dlaczego Benedykt?!?!?!?!
(P.S. Kto umie ojczenasz po niemiecku?) |
|
|
|
 |
Erpegis

Wiek: 27 Dołączył: 15 Lut 2004 Skąd: Miasto moje a w nim.
|
Wysłany: 19 Kwiecień 2005, 20:44
|
|
|
1. nie tu.
2. Św. Benedykt jest patronem Europy.
3. benedykt XV wystosował apel o zakończenie IWŚ, pomagał ofiarom wojny i ogólnie był miłym kolesiem. |
_________________ Najbardziej cyniczny i zblazowany użyszkodnik forum. |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 19 Kwiecień 2005, 21:48
|
|
|
...nie wierzę w sprawdzalne przepowiednie, nie wierzę w sprawdzalne przepowiednie, nie wierzę w sprawdzalne przepowiednie, nie wierzę w sprawdzalne przepowiednie, nie wierzę w sprawdzalne przepowiednie, nie wierzę w sprawdzalne przepowiednie...
Z Wikipedii - ostatnia zmiana najpóźniej 18 marca b.r.
"Przepowiednia Malachiasza(...)Papież Jan Paweł I opisany został przez hasło De medietate Lunae (z połowy księżyca). Został on wybrany 26 sierpnia 1978, dzień po tym kiedy księżyc wszedł w ostatnią kwartę i panował zaledwie niewiele ponad miesiąc (33 dni – miesiąc księżycowy wynosi 28 dni), a więc umarł on na jeden dzień przed połową księżyca.
Papież Jan Paweł II urodził się 18 maja 1920 w dniu zaćmienia słońca, a jego pogrzeb odbył się w czasie innego zaćmienia słońca 8 kwietnia 2005, co według osób wierzących w trafność przepowiedni odpowiada jego motto De labore Solis (Z pracy Słońca).
Według przepowiedni po śmierci Jana Pawła II zostanie wybranych już tylko dwóch papieży. Następne hasło brzmi Gloria Olivae (Chwała oliwy), co ma według niektórych osób ma oznaczać, że papież zostanie wybrany spośród Benedyktynów, albo przynamniej wybierze dla siebie imię Benedykta. Samozwańczy papież Clemente Domínguez y Gómez uważał, że to on był Gloria Olivae.
Ostatnie, najdłuższe hasło brzmi "In persecutione extrema S.R.E. sedebit Petrus Romanus, qui pascet oves in multis tribulationibus: quibus transactis civitas septicollis diruetur, & Iudex tremendus iudicabit populum suum. Finis." – "W czasie najgorszego prześladowania Świętego Kościoła Rzymskiego zasiądzie Piotr Rzymianin, który będzie paść owce podczas wielu cierpień, po czym miasto siedmiu wzgórz zostanie zniszczone i straszny Sędzia osądzi swój lud. Koniec." "
Ktoś policzył, że koniec świata ma być w 2025... Zważywszy na fakt, że coś podobnego mi się "wyczuwa" od dawna, zaczynam się bać....
Skłamałam. Zaczęłam się bać pięć minut temu, jak to przeczytałam. Bo to było zamieszczone zanim ktoś wpadł na to, że to będzie Benedykt.......
Mamoo...
|
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 20 Kwiecień 2005, 00:05
|
|
|
Miałem też napisać o Gloria Olivae.
Papież o tym przydomku według tych przepowiedni ma być przedostatnim papieżem. Ostatni będzie Piotr Rzymianin.
Według innych wyliczeń świat ma zakończyć się nie w 2025 roku, ale dokładnie 13 grudnia 2012. Wtedy to kończy sie wielki cykl w kalendarzu majów. Co 12 tysięcy lat ziemia zmienia kierunek obrotu - wiąże się to z globalnym kataklizmem. 7 lat pontyfikatu Gałązki Oliwnej, potem kilka miesięcy Piotra Rzymianina, który upadnie wraz z wielkim miastem i dobranoc na dzień przed wigilia 2012...
Jeżeli oczywiście ktoś w to wierzy... |
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 25 Kwiecień 2005, 12:07
|
|
|
z tym koncem swiata to bym nie przesadzal.. jestem raczej sklonny wyjasniac ten 'koniec swiata' jako koniec Kosciola Chrzescijanskiego w formie w jakiej znamy w tej chwili. Mowi sie tez, ze Rzym ma byc zniszczony podczas Wielkiej Wojny, ktora ma wybuchnac w panstwie Europy Srod-Wsch (Bialorus?). W kazdym badz razie ja licze na jakies zmiany a nie na koniec wszystkiego (w sumie to chcialbym sobie pozyc i zobaczyc wnuki)
co do B16 to mimo wygladu Impreratora Palpatine`a i Fostera z Rodziny Adamsow to wydaje sie calkiem milym czlowiekiem.. ale stosow z czarownicami boje sie caly czas
najbardziej podobala mi sie sonda uliczna po wyborze Papieza (pytanie co pani sadzi o wyborze): "No nie wiem, ale napewno nie bedzie taki dobry jak Papiez" - ech.. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 25 Kwiecień 2005, 12:24
|
|
|
Tak tak już w 2000 mieliśmy zginąć a w najlepszym wypadku komputery miały dostać szału.
I jakoś żyjemy sobie dalej, a kompy to posypały się (i to tylko niektóre, przez ogólnie mówiąc wielkie zamieszanie). Jakby nikt nie zauważył to większość by chodziła (oprócz kodu, który miał działać oczywiście do 24.12.1999 roku)
Jestem ciekawy ile już końców świata przezyliśmy, a ile nas jeszcze czeka |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 25 Kwiecień 2005, 13:50
|
|
|
| efzetiks napisał/a: | | Mowi sie tez, ze Rzym ma byc zniszczony podczas Wielkiej Wojny, ktora ma wybuchnac w panstwie Europy Srod-Wsch (Bialorus?). |
Kto tak mówi? |
|
 |
Słoń [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Kwiecień 2005, 14:55
|
|
|
| Tych końców świata "bylo" już sporo np: 13 lipca 1999(według Nostradamusa), 21.09.2001(według starożytnych egipcjan), 2000(nie wiem kto to powiedział), 5 maj 2001(o iledobrze pamiętam...powód ...bo planetyznalazły się w jakims tam ułozeniu), w 1989 kiedy to kometa mial udeżyć w ziemię ale naukowcy pomylilisię w obliczeniach i nas mineło...słowem duuuuuuuuuuuuuzo ich "było" |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 25 Kwiecień 2005, 20:42
|
|
|
Moze ja taz przepowiem pare koncow swiata i dzieki temu bede zapamietany. Sie czlowiek nie narobi jak Einstein, a przecie Nostradamusa zna bardzo wiele osob.
Przepraszam, za takie glupoty, ale ten temat chyba nie prowadzi do bardziej ambitnych wnioskow . |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 25 Kwiecień 2005, 20:57
|
|
|
Ależ prowadzi... Możemy przeprowadzić eksperyment. Napisze zawiłą sentencję, która będzie przepowiednią wyników wyborów do parlamentu, a po ich ogłoszeniu każdy będzie mógł spróbować tak ją interpretować, że wyjdzie, że jest prawdziwa.
"Wielki wicher zerwie się nad bursztynową ziemią i przetoczy się przez ziemię Piastów. Człowiek z klatką powstanie, aby zgromadzić swoich stronników w grodzie z ceglanym zamkiem. Złe dni dla kwiata róży" |
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 25 Kwiecień 2005, 20:58
|
|
|
| banita napisał/a: |
Kto tak mówi? |
a rozni tacy ludzie, ktorzy lubia rozpowiadac rozne rzeczy co slyszeli od roznych ludzi a co najgorsze gdzies wyczytali.. W kazdym razie jezeli nie przysiade do wiecznie tworzonej pracy licencjackiej to jak zacznie mnie gonic termin zrobie koniec swiata w 1,5 dnia |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 25 Kwiecień 2005, 21:29
|
|
|
Ja chce pelargonie, ewentualnie lwie paszcze!!!!! Złe dni dla pelargonii. |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 25 Kwiecień 2005, 21:42
|
|
|
re: efzetiks
Pytam, bo nigdy nie słyszałem takiej przepowiedni. Wiesz z przepowiedniami jest jak z głuchym telefonem. Im dalej od źródła tym bardziej zniekształcowne. Za trzy tysiące lat ludzie pewno będą mówić, że koniec świata nastąpi, kiedy na ziemie spadnie wielki pączek z różanym nadzieniem, a staruszka z podparyskiej wsi trzy razy kichnie o wschodzie słońca. Pewnie z uwagi na to właśnie zjawisko tyle dat końca świata już było.
re: Kormaciek
Z wyrocznią się nie dyskutuje |
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 25 Kwiecień 2005, 23:58
|
|
|
re banita: wiem ze po wyborach mamy interpretowac ale widze ze zadna z partii co ma w nzawie Socjal .. sie nie dostanie.. bo to takie czerwone.. jak roze |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 3 Maj 2005, 15:16
|
|
|
No to offtop, cytat z jakiegoś forum...
" - Prawdopodobieństwo trafienia 6 liczb wynosi 1:13983816. Prawdopodobieństwo wybrania uczciwych posłów wynosi.....
- Eech daj spokój z polityką ...
- Przepraszam... To może o dupach?
- To już lepiej
- Wybacz ale nie mogę się powstrzymać: więc rząd mamy do dupy... " |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 11 Maj 2005, 01:04
|
|
|
| jezeli to jest temat odnoszacy sie do waznych wydarzen na Swiecie Kuli chcialbym w tym miejscu podziekowac wszystkim forumowicza ktorzy zlozyli mi dzisiejszego dnia zyczenia urodzinowe, mam nadzieje ze wszystkie sie spelnia (chociaz Kormaciek zyczyl mi aby zyl w ciekawych czasach). dzieki i pozdrawiam.. nie krzyczec jezeli nie tu, bo mam do tego prawo gdyz jest juz stary |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 11 Maj 2005, 11:22
|
|
|
dear FZX to były pozytywne życzenia, no co, nie chciałbyś się wybrać na wycieczkę do Chin |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 11 Maj 2005, 16:55
|
|
|
| no chyba ze na Igrzyska.. a przedewszystkim na otwarcie po Chinczycy zrobia ladny show.. 15000 tancerzy itd. |
|
|
|
 |
LudoS

|
Wysłany: 23 Wrzesień 2005, 23:39
|
|
|
no mnie cholernie interesuja wybory i do parlamentu i prezydenckie szczegolnie dlatego ze nie widze zadnego kandydata na ktorego moglbym oddac jakze cenny glos <lol>, obawiam sie jednak ze gdy PO lub PiS dojda do wladzy to nauczycielom i gornika bedzie sie zylo jeszcze ciezej (cos o tym wiem bo tata jest gornikiem a ciocia nauczycielka)
a poza tym to lubie sobie poogladac wiadomosci jak gdzies tornado przeszlo, albo pozar wybuchl ogolnie newsy z calego siata szczegolnie sportowe. |
_________________ This is all get a little bit complicated.
Póg Mo Thón. |
|
|
|
 |
btd

|
Wysłany: 24 Wrzesień 2005, 14:53
|
|
|
a ja sie boje ze nie ma co wybrac, jesli juz to 'mniejsze zlo' ktore jak wiadomo nie istnieje: z jednej strony donald - liberalny konserwatysta z przemadrzalym i zadufanym jasiem z krakowa a z drugiej strony kaczyzm z lpr z blogoslawienstwem rydzyka i mafii moherowych beretow.. I wychodzi na to ze nie bede glosowac na kogos tylko przeciwko rydzykowcom, robic wszytsko zeby potrzymac ta zaraz... ups wiadomo o co chodzi |
_________________ em.. przeczytalem prawie wszystko.. po angielsku tez.. i co dalej? jeszcze jeszcze!
http://brand.dyndns.info/~btd/ |
|
|
|
 |
|
|