Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
I-Doser
Autor Wiadomość
arekrem 

Wysłany: 26 Wrzesień 2007, 13:23   I-Doser

Zaczynając taki kontrowersyjny temat, nie wiem co napisać... Może zacznę od konkretów.

Program jest wynalazkiem jakiejśtam amerykańskiej firmy. Ma za zadanie stymulować dźwiękami na odpowiedniej częstotliwości mózg w ten sposób, żeby ten zaczął się zachowywać jak np. pod wpływem marichuany, czy też LSD... Mimo wszystko jest mało popularny, bo żeby się cieszyć jego działaniem, trzeba wydać majątek.

Ale... Ma się znajomych, nie :?: Mój brat od znajomego zakupił parę miesięcy temu za 25zł prawie kompletny zestawik. Po wielu eksperymentach doszliśmy do wniosku... że na rodzinę od strony naszej mamy to nie ma żadnego wpływu (testowaliśmy po parę razy na sobie, raz na kuzynie - efektów brak). Tymczasem puściłem moim kumplom (dwóm) dosa "Quick Happy" ... Na nich działało. Nie mogli powstrzymać śmiechu, a mi się zrobiło jakbym patrzył na jakiegoś Matrixa. Później temu samemu kumplowi zapuściłem "Marijuana"... Po 7% wymiękł...

No cóż, ja jakoś nie odczuwam palącej potrzeby i żalu że na mnie to nie działa :] Jeżeli chcecie, o jak wrócę na chatę to poszukam linka skąd można ściągnąć. W między czasie poczytajcie sobie:
http://i-doser.pl

PS. To nie jest tak, że jestem zwolennikiem i propagatorem takiego sposobu spędzania wolnego czasu. Podaję to tylko do waszej wiadomości, żebyście wiedzieli "czego to ludzie nie wymyślą"...

PS2. Nie potwierdzono, czy i-doser uzależnia

PS3. Nie, kiedy mówię "dźwięki" mam na myśli dzikie pipczenie a nie muzykę relaksacyjną czy jakąkolwiek inną.

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 26 Wrzesień 2007, 14:01   

tia.... jak wynajdą coś co będzie miało stymulować mój organizm aby mu się wydawało, że właśnie spożyłem mój ulubiony płyn, to normalnie zmieniam wagon na inny.....

arekrem 

Wysłany: 26 Wrzesień 2007, 14:55   

Hmm... Jeżeli chodzi o alkohol, to też jest...

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 26 Wrzesień 2007, 15:14   

Fatalnie. Z tego co piszą na tej stronie, to nie jest konieczne jakieś urządzenie, czyli działa to podobnie jak BrainWaveGenerator. Odtwarzasz dźwięk przez program via słuchawki i próbujesz sobie wyobrazić, że trzymasz w dłoni zimną oszronioną szklankę, delikatna pianka łagodnie kołysze się na powierzchni zimnego (...). Jasssne. Lody przez szybkę oraz cybersex ;)

arekrem 

Wysłany: 27 Wrzesień 2007, 16:25   

"Lody przez szybkę" zabrzmiały trochę dwuznacznie :)) )

Proszę, jak ktoś chce, to niech ma:
http://www.speedyshare.com/847730860.html

BTW - niektóre mogą nie działać

I jak wrażenia :?:

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 27 Wrzesień 2007, 20:42   

nudne
wolę Hendrixa

arekrem 

Wysłany: 27 Wrzesień 2007, 20:50   

Hehe, a kto by nie wolał.
Znaczy że na Ciebie nie działa :?:

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 27 Wrzesień 2007, 20:57   

pewnie się nie przyłożyłem.
Przetestuję w weekend. Jednakże - biorąc pod uwagę podobieństwo do BrainWaveGeneratora - nie przypuszczam.

arekrem 

Wysłany: 27 Wrzesień 2007, 22:07   

Trzeba:
- półleżeć
- zamknąć oczy
- skupić się na dźwięku

Podobno na 98% populacji to działa. Reszta czyta książki :P

Joke oczyiście :P

Odpowiedz do tematu