Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Holidays
Autor Wiadomość
Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 8 Sierpień 2007, 14:23   

Lukasz, powinienes spiewac:
"Jedzie chlop po polu, jedzie na kombajnie..."
:P
A ja dzisiaj wieczorem kolo godziny 22 czasu angielskiego rozpoczne tygodniowy urlop z dala od szukania ciuchow, uczenia jak sie kreci poi, taplania sie w ohydnym slonym morzu, wizyt u babci - nie mojej, biegania z psem - nie moim, czytania ksiazeczek ( aktualnie "Anne from Green Gables") na dobranoc, prasowania ciuchow, itd, itd...

Lu-Tze 
VIP

Wysłany: 9 Sierpień 2007, 14:29   

wątek mógłby się nazywać "What I Did On My Holidays". ale może lepiej go przemianować we wrześniu czy październiku?

ja w sobotę przerabiam "Polskie drogi" i po jakichś 7-8 godzinach powinienem być we łbie. znaczy w Łebie.

Uboot 
Moderator

Wysłany: 12 Sierpień 2007, 14:44   

Agata i Uboot mieli w zeszłym tygodniu wędrówkę po północnej części Polski, a ściślej mówiąc, po Pomorzu.
Najpierw Malbork, Kor i Settler, a później Gdańsk, Gdynia, Sopot i Gehenna, Słupek i przede wszystkim Settler.
Nie będę się rozpisywał co i jak, za to wrzucam parę zboczonych fotek (darowałem sobie zabytki, więc macie tylko nasze rozpromienione mordki ^^).

Zboczone fotki

Ps. Sorki za to ze w albumie ale z racji limitu czasowego (jutro znowu w Polskę, nie miałem czasu).

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 12 Sierpień 2007, 15:06   

To ja jeszcze dorzuce kolejne foto z serii Kor i komorki.

Tym razem juz 3.

Kor 
Moderator

Wysłany: 12 Sierpień 2007, 17:17   

Fajowe zdjęcia. Najlepsza jest malusia torebeczka Gehenny i Set, który czai się za rogiem :mrgreen:

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 13 Sierpień 2007, 13:15   

Zdjecia swietne.
My w konu gniezdzimy sie w namiocie w Canterbury na campingu, gdzie woda ma temperature bliska zeru i bierze sie ja z kranu umieszczonego po prostu z boku pola. Kibelek, a raczej wklad od toi-toia mamy w stajni, gdzie wlasciciel campingu uprzejmie pozwolil nam sie zalatwiac. Nauczylismy sie robic herbate majac do dyspozycji tylko podgrzewacze i robic pranie w garnku.
Edukacyjny wyjazd.
Kilka fotek zrobilismy, ale sa koszmarne... Ale pewni i tak, jak wroce do Polski to je tu wrzuce :P

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 24 Sierpień 2007, 10:23   

Uboot mi przypomina mlodego Abradaba. Kurcze, nie mylic z Arabem.

[ Komentarz dodany przez: Agata_G: 30 Sierpień 2007, 18:27 ]
O rly? :lol:

Kor 
Moderator

Wysłany: 26 Grudzień 2007, 21:24   

A ja już wykorzystuje zimowe ferie :)) - jutro śmigam do Witowa (15 km od Zakopanego), gdzie od roku można szaleć na desce tudzież nartach na nowym stoku. Mam nadzieję nauczyć się jazdy na desce, także trzymajcie kciuki, co by wasz mod się nie połamał.

W każdym bądź razie będzie nas ze 20 osób, dlatego najważniejszą rzeczą jaką wydrukowałem i spakowałem jest Gra barowa :))

.spk 

Wysłany: 26 Grudzień 2007, 23:02   

Nie ma obaw jazda na snowboardzie nie jest trudna. Trzy razy miałem deske na nogach i sie jakoś utrzymuje w pionie i nawet skręcam! O hamowaniu nie wspominam bo to najważniejsze.;]

Lu-Tze 
VIP

Wysłany: 27 Grudzień 2007, 02:24   

no... to prawie tak jak ja i rolki/lyzwy... niby nie to samo, ale lyzew na nogach nie mialem lat... ufff... w dekadach... ale dzieki rolkom w ostatnich dwoch latach moglem corce pomagac na lodowisku. dzieki wysokiej samoocenie nie zwazajac na drwiny wspoluzytkownikow ;)
sie nie wywracam i juz, nawet jesli noty za styl niskie. :)

Kor 
Moderator

Wysłany: 2 Styczeń 2008, 22:48   

No wróciłem z dechy i muszę powiedzieć, ze bomba. Sam się uczyłem z małą pomocą koleżanki. Na początku na liścia, czyli przodem do stoku, a potem już normalnie czyli bokiem z jedną nogą wiodącą. Jak już się opanuje przenoszenie ciężaru ciała i oduczy zarzucania biodrem, to zaczyna tak wciągać. Tylko upadki bolą, szczególnie jak się zaliczy np. takiego na dechę na śnieg jak do wody. Chyba kupuję sprzęt i do końca sezonu się jeszcze wybiorę do Szczyrku, albo do Korbielowa. Polecam.

Spite 

Wysłany: 4 Styczeń 2008, 12:36   

Ja też polecam snb. Nie ma nic lepszego (od 6 lat celebruje ten sport):). Kor - trochę ćwiczeń i na hopki:) albo ostry freeride z górki..ale od razu lepiej uczyć się balansu, bez kontrrotacji(zarzucania nogą), choć wiem, ze tak łatwiej:). Jeśli chodzi o deskę do generalnie daję trzy dni na naukę powiedzmy po 3h. Znowu autopsja, bo w szkółce robiłem jako instrukto snb. Aha..no i polecam wynajęcie instruktora choćby na godzinkę, coby wytłumaczył wszystkie niuanse zwiazane z jazdą. Opłacalna inwestycja.
I zapraszam wszystkich na stoki!!

Kor 
Moderator

Wysłany: 4 Styczeń 2008, 13:15   

No właśnie teraz jak pojadę do Bełchatowa, albo do Korbielowa, to sobie wezmę na godzinkę instruktora. Tylko, że u mnie to jest tak, że jak już nabiorę prędkości to nie cisnę z nią, tylko wyhamowuje i bardziej zarzucam wtedy - boję się ogólnie prędkości. :|

Spite 

Wysłany: 4 Styczeń 2008, 14:31   

Nauczysz się nie bać:)..powodzenia i wytrwałości życzę..

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 18 Lipiec 2008, 07:01   

Albumik ze zdjeciami z Japonii. Będzie aktualizowany na bieżąco. Miłego oglądania.

http://picasaweb.google.com/settler14/Japonia

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 22 Lipiec 2008, 03:02   

Dla Vantiego i nie tylko, filmik z ulic obok stacji Ueno.

http://jp.youtube.com/watch?v=fy5ezxqONPc

Polecam wlaczenie w wyzszej rozdzielczosci, gdyz znacznie poprawia to jakosc (trzeba kliknac link pod filmem).

.spk 

Wysłany: 22 Lipiec 2008, 22:30   

Eeej zapodawaj jakieś komentarze rymy albo coś bo to tak troche średnio sie ogląda bez niczego.;]

Agata_G 
Moderator

Wysłany: 27 Lipiec 2008, 17:39   

Mamy z Ubootem to szczęście, że na targach kowalstwa w Wojciechowie udało nam się spotkać najbardziej Modowatego Moda , jakiego w życiu widziałam [po prostu musiałam się pochwalić ;) ].

Modo przy pracy.

Kazali mi pociągnąć , no to pociągnęłam...

Uboot się czai z kataną , ale nie ma obaw, mnie nie przestraszy. 8-)

A taki kubicowy bolid na pewno sobie kiedyś sprawimy.

i EDIT:

na prośbę Uboota jego specjalnie OCENZUROWANE zdjęcie :lol:

Uboot 
Moderator

Wysłany: 27 Lipiec 2008, 17:41   

Agata_G napisał/a:
na prośbę Uboota jego specjalnie OCENZUROWANE ZDJĘCIE :LOL:

Lans baby, lans. :mrgreen:

[ Komentarz dodany przez: Krejt: 27 Lipiec 2008, 21:34 ]
.spk 2.0

Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 4 Sierpień 2008, 16:49   

Agata_G napisał/a:
na prośbę Uboota jego specjalnie OCENZUROWANE zdjęcie

Ja poproszę wersję bez cenzury...

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

Odpowiedz do tematu