Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
He :] - czyli muzyczne przejścia Rythina ;)
Autor Wiadomość
Kor 
Moderator

Wysłany: 12 Maj 2004, 11:18   

Może nie byloby by konfliktów, gdyby ambona służyła do jak napisał Settler "pouczeń", a nie wyrażania własnych opinii.
Główny cel jaki stawia się koścoiłowi to nie polityka, ale krzewienie, utrzymywanie i rozprzestrzenianie wiary. Oczywiście nie na siłę, jak to było w zamieszchłych wiekach, ale dla tych co chcą. Dlatego wykorzystywanie ambony do głoszenia własnych poglądów jest nadużyciem wg mnie. Z niej powinni księża głosić naukę Chrystusa, w oparciu o Biblię i to co oficjalnie wydał Watykan, jako swoje postanowienia.

A jeżeli ju ż księża mają ciągoty polityczne, czy inne, to niech organizują sobie spotkania i na nich próbują przekonać ludzi do swoich pomysłych.

W każdym razie ambona nie powinna być ringiem, gdzie za podszewką kazania przemyca się sowje prywatne myśli typy "rodzice nie czytajcie Pottera bo to jest zabobon i przy okazji grzech. Jeżeli tak ustalą na zgromadzeniu kapituły w Watykanie i tak ogłosi Watykan [doczego raczej nigdy nie dojdzie, bo to jest po prostu śmieszne] to niech taki ksiądz tak mówi, to samo z tym tak zwanym Szatanistycznym rockiem. Ale, jeżeli nic takiego nie widnieje, to ksiądz zwyczajnie popelnia nadużycie.

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 28 Wrzesień 2005, 11:42   

http://m-c-p.prv.pl/

silnie uprasza sie o nie spadanie z krzeseł :P - wlasciwie nadawaloby sie do tematu "Polska Jest Plaska" ale co tam

Sayoko 
VIP

Wysłany: 28 Wrzesień 2005, 12:37   

Ktoś napisał/a:
Ja mam pytanie bo moje dziecko słucha non stop zespołu trubadurzy, ponadto ostatnio zapuscił wosy i chodzi w swetrze, czy to moze oznaczac najgorsze?
Błagam pomóżcie!
-zdesperowany ojciec
sting13@op.pl

NASZ KOMENTARZ
Zapuszczenie przez państwa pociechę włosów oznacza nawiązanie paktu z szatanem poprzez muzykę rockowo-metalową. Noszenie swetrów jest charakterystyczne dla metalowców praktykujących magię oraz preferujących tzw. "wolny sex" - swojego czasu pracowali nad tym zagadnieniem cenieni amerykańscy naukowcy.

Toż to genialne jest! =D>
Obawiam się jednak,iż istnieją ludzie o takich średniowiecznych poglądach (moja mama na przykład #-o )

No i spis tych zespołów i wykonawców... ciekawe, ciekawe... tylko Dody i Britney zabrakło!

Kor 
Moderator

Wysłany: 28 Wrzesień 2005, 16:17   

Cytat:
AC/DC - Anti Christ / Devil's Children* (Przeciwko Chrystusowi / Dzieci Diabła)

AC/DC to skrót od Prąd Stały/Prąd Zmieny [Alternating Current/Direct Current]. Gdzie taki napis można spotkać, to chyba każdy wie.
Cytat:

Apokalips

Nie Apokalips, tylko Apocalypse.

Cytat:
Axel Rose

Axel Rose nie nagrał jak do tej pory żadnej płyty solowej. Wyłącznie z Guns & Roses. A sam przydomek to AXL ROSE, co jest anagramem od zwrotu "oral sex".

Cytat:
HIM - His Infernal Majesty* (Jego Piekielna Wyskość)

"To po prostu kolejna głupia nazwa zespołu, jak to zwykle w takich przypadkach bywa. Najczęściej nazwy grup mają niewiele wspólnego z rodzajem muzyki granej przez nie. Nasza nazwa jest łatwa do zapamiętania i wypowiedzenia w każdym języku. Dla nas nie oznacza nic szczególnego. Pozwala nam na to, aby kiedyś zrobić coś zupełnie innego. Zamiast grać rocka, możemy np. za 10 lat przerzucić się na techno... HIM tak naprawdę nic nie oznacza, podobnie jak to, że rozszyfrowaliśmy ten skrót jako His Infernal Majesty. To był taki żart wymyślony przez zespół na początku naszej działalności, ale nie korzystamy z niego za często."

Cytat:
KISS - Knights In Satan's Service* (Rycerze W Służbie Szatana)

Kiss - nazwa powstała przez przypadek na czerwonym świetle, kiedy muzycy stali na nim w aucie i wymyślali nazwę dla zespołu. Mialo być Albatros i inne podobne i nagle jeden z członków zespołu powiedział: A może Kiss? Tamci tylk okiwnęli głową i takpowstała nazwa. A nie żadne dodane później koneksje z diabłem (pewnie przez image grupy)

Cytat:
Necrobutcher

Necrobutcher to nie zespół tylko pseudo basisty z zespołu Mayhem, który między innymi założył ten zespół.

Cytat:
Nirvana - Lider K. Cobain (†27) został opętany przez szatana, następnie popełnił samobójstwo.

K. Cobain nigdy nie był opętany przez szatana, miewał deprechy, no ale bez przesady. A czy popełnił samobójstwo, czy został zamordowany (np. przez żonę Courtney Love) to nie wiadomo do dziś.

Cytat:
Satanica

Satanica to też nie zespół tylko nazwa płyty polskiego zespołu Behemoth. Mimo tego, że teksty są raczej okultystyczne, to nie jest to typowy black metal, gdyż Negral postarał sie o urozmaicenie. (i speed i tarsh i death meatl czasami).

Cytat:
Sting - Satanic Thoughts In Naked Guy

To jest zwyczajny pseudonim artystyczny Gordona Matthew Sumnera (Żądło). Który wziął się bodajże od tego, iż lubił na koncertach i na próbach grywać (jak jeszcze garł jazz na początku kariery) w czarno-żółtym swetrze, w którym wyglądał jak osa.

Cytat:
System of a Down - zespół posiada dwie nazwy, drugą z nich jest SOAD

SOAD to nie jest druga nazwa zespołu, tylko akronim. System of a Down

Cytat:
Turbon

Chyba raczej Turbo - legenda polskiego heavy-trash metalu.

:evil: :evil: :evil:

Sayoko 
VIP

Wysłany: 28 Wrzesień 2005, 16:39   

Kormaćku, chyba nie traktujesz całej parodii zawartej na tej stronie poważnie, co?!

Kor 
Moderator

Wysłany: 28 Wrzesień 2005, 17:01   

Zespoły które zostały wymienione na tej stronie, bardzo często są posądzane przez nauczycieli i księży/katechetów o szerzenie satanistycznej treści i o deprawowanie młodych umysłów przez muzykę. W większości przyapdków są to bzdury, bo chyba ze dwa zespoły tytaj mają podteksty satanistyczne z racji poglądów a nie dla żartu, czy komerchy. Większość tekstu to żart, ale wymienienie tych zespołów nie uznałem za żart, i napisałem małe sprostowanie (trochę się orientuje w tych kwestiach, po ŚD to mój drugi konik [muza of koz]) gdyby jakaś konserwatywna mama, czy katechetka pzegladala ten temat.

Poza tym, irytują mnie takie rzeczy (chodzi mi o dopisywanie zespołom ideologii dzięki dobraniu wcześniej z kosmosu wyjaśnienia dla ich nazwy).

settler 
Administrator

Wysłany: 28 Wrzesień 2005, 17:22   

zaraz padne, Qba, pamietaj, ze bedziesz winny mojej smierci ;) ale milo umrzec ze smiechu :D

to sobie pozwole luzno pokomentowac

Cytat:
AC/DC

moze autor tekstu nie wie, ze jakis czas temu wynalezionoprad elektryczny

Cytat:
• Linkin Park
• Limp Bizkit

to moze jeszcze backstreet boys, bo to tez same chlopaki robiacy muzyke popularna

Cytat:
Michael Jackson

murzyn stal sie bialym, to na pewno dzielo Szatana
och trzymajcie mnie :D :D :D

Cytat:
Wilki - nazwa zespołu nawiązuje do baśniowych wilkołaków - satanistycznych bestii.

powinni jeszcze napisac, ze ABBA wziela nazwet od firmy sprzedajacej ryby i owoce morza, wiec sa dziecmi Szatana (bo on zapewne lubi frutti di mare)

eee, a o Beatlesach zapomnieli? buuuu....

Cytat:
Sting - Satanic Thoughts In Naked Guy

to pobilo juz wszystko, oczywiscie wytlumaczenie jest dokladnie takie jak podal Kormaciek. Chodzilo o sweter. Wiec pamietajcie jak sie ubierzecie nastepnym razem w zolto-czarny sweter oznacza, ze jestescie Satanistami i pewno uprawiacie zoofilie oraz zjadacie ludzi.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Cytat:
trwają badania nad wpływem promieni słonecznych na metalowców

moze robia sie opaleniu po dlyzszym kontakcie z promieniami slonecznymi, jesli tak, to na pewno oznacza, ze sa dziecmi Szatana

Cytat:
najczęściej łączą się w tzw. "tajemne grupy", a zatem często można spotkać nie jednego, lecz kilku metalowców razem!

zupelnie jak dresy, skini, hip-hopowcy i cala masa innych subkultur, ba w szkole w klasach tez mozna spotkac duze (np. 30 osobowe) zgromadzienia, pewno szkolu sluza do robienia czarnych mszy :D

a teraz czesc pytan i odpowiedzi:

Cytat:
W szufladzie córki/syna odnalazłam żyletki - co to oznacza?

Że zaczyna się golić.

Cytat:
Moja córka/syn kolekcjonuje dziwne kielichy. Co to jest i co robić?

Wie, ze w porzadnym domu powinny ladne kieliszki, inne do wina bialego i czerwonego/

Cytat:
Moja córka/syn mimo, że nie jest tzw. "metalowcem" przebywa w towarzystwie osób ubranych na czarno.

Mozliwe, ze chodzi do kosciola i spotkl(a) paru ksiezy.

Cytat:
Należy kategorycznie zabronić swojemu dziecku spotykania się z ludźmi ubranymi na czarno (są to tzw. "szataniści").

To nie bede posylal swojego dziecka na lekcje religii. :D

Cytat:
"Przystanek Wocstok"

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Cytat:
Moje dziecko czyta dziwne książki (o niezrozumiałych tytułach itp.)

Oznacza to tyle, ze rodzic, jest za glupi, albo nie umie czytac.

dawno sie tak nie usmialem
chcialbym, zeby osoba, ktora wierzy w takie rzaczy mieszkala gdzies obok mnie. przynajmniej bym mial non stop dobry humor.

Sayoko 
VIP

Wysłany: 28 Wrzesień 2005, 20:15   

settler napisał/a:
chcialbym, zeby osoba, ktora wierzy w takie rzaczy mieszkala gdzies obok mnie.

oj wierz mi, wcale byś nie chciał... mama mi zabrania słuchać Linkin Park!

settler 
Administrator

Wysłany: 28 Wrzesień 2005, 23:15   

Sayoko napisał/a:
oj wierz mi, wcale byś nie chciał... mama mi zabrania słuchać Linkin Park!

po pierwsze chodzilo, mi o "w poblizu", czyli sasiedztwie
po drugie mam taki charakter, ze mi nie mozna zabronic takich rzeczy, zreszta moim rodzicom w zyciu by to nie przyszlo do glowy
zreszta sami sluchali takich rzeczy jak 'black sabbath', wiec sie na tym wychowalem :)

Sayoko 
VIP

Wysłany: 29 Wrzesień 2005, 09:38   

settler napisał/a:
po pierwsze chodzilo, mi o "w poblizu", czyli sasiedztwie

No tak... ja mam w najbliższym pobliżu, jakie istnieć może :|

settler napisał/a:
zreszta moim rodzicom w zyciu by to nie przyszlo do glowy
zreszta sami sluchali takich rzeczy jak 'black sabbath', wiec sie na tym wychowalem

Taki to ma dobrze... :?

Aida
Gość
Wysłany: 29 Wrzesień 2005, 12:37   

Nie przejmuj się. Moja Mama do dziś opowiada, jak to kiedyś myślała, że sąsiedzi hałasują a to tylko ja słuchałam Rammstein... :)

efzetiks 
VIP

Wysłany: 29 Wrzesień 2005, 13:03   

smutne to wszytko.. moi rodzice bardzo np. Rammsteina lubia i Tata kradnie wszystkie plyty np tegoz zespolu eMule`m .. ale to zreszta chyba nie ten temat.. a co do tej strony to byla taka sama strona o hip-hop`ie wiec pomysl juz wyswiechtany.. i rposze Was! nie traktujcie tego powaznie bo trace szacunek..

Sayoko 
VIP

Wysłany: 29 Wrzesień 2005, 13:41   

efzetiks napisał/a:
i rposze Was! nie traktujcie tego powaznie bo trace szacunek..

Ale chyba nikt na tym forum tego poważnie nie potraktował, nie?

Słupek 
VIP

Wysłany: 29 Wrzesień 2005, 19:35   

Sayoko, zostań pankówą jak Green Geje :P Glany już masz, teraz starczy trochę buntu. Ja to "niestety" nie mam się przeciw czemu buntować, więc pozostaje bycie grzecznym chłopcem.
Cytat:
zreszta sami sluchali takich rzeczy jak 'black sabbath', wiec sie na tym wychowalem

Ja tam nie wiem, czego moi słuchali :D znając życie jakiejś chały, co była popularna za ich czasów

btd 

Wysłany: 6 Październik 2005, 23:35   

Ja sie troche dziwie tacy mlodzi ludzie tutaj niektorzy sa (hehe brzmie jak stara dupa,wiem ;-) ) i zero jaj, buntu, rozmowy.. Do czego ten swiat zmierza jak mlodziez jest taka przylizana i grzeczna, bleee :twisted:

Tak potrafie czytac dokladnie posty ;-) wiec nie wszyscy musza odpisywac - no jakto ja nie jestem grzeczny ;-)

http://brand.dyndns.info/~btd/

Odpowiedz do tematu