Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Gry barowe :)
Autor Wiadomość
Blade_Master 
VIP

Wysłany: 20 Wrzesień 2005, 21:17   

A wyobraźcie sobie z dziewczyną przegrać! Ja miałem taką przyjemność. Ale gościówa dobra była. Nikt z obozu nie mógł z nią wygrać. Pochwalę się, że raz z nią zremisowałem 8-8. :D

Kor! Takie sytuacje się zdarzają w piłkarzykach. Ja mam kilka filmikow z niesamowitymi trikami na tym małym boisku. Np. Gościu Bramkarzem celną piłkę z powietrza.

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 20 Wrzesień 2005, 21:48   

Blade jakim cholera cudem miales remis 8-8??? (zreszta to samo pyatanie do Kormacika 9-9) to standardowe piłkarzyki po wrzuceniu monety (zwykle 2zł) wypuszczają 10 lub 11 piłeczek (zależnie od stołu) - no chyba ze sa to piłkarzyki darmowe, wtedy piłeczka lata że tak powiem w "kółko" - tyle ze gra sie wtedy do 10 wiec dalej nie rozumiem wyniku Blade... no chyba ze chłopak ma bujną wyobrażnię :roll: :P :roll: (Blade nie przejmuj sie mi też często śnią sie koleżnaki ;) :P ;) )

co do tricków, to rzeczywiscie są świetne, jeśli mówimy o tych samych klipach :D

Kor 
Moderator

Wysłany: 20 Wrzesień 2005, 22:04   

Ja napisałem, ze było 9-9, no i wtedy graliśmy do ostaniego 10-ego gola 8-)

Słupek 
VIP

Wysłany: 20 Wrzesień 2005, 22:20   

A co do piłkarzyków, to gdzieś koło 6 kl. na innym wyjeździe mieliśmy z kumplem taki numer.Ostrzegam, że głupi :D Pytaliśmy potencjalnej ofiary czy jesteś złowiekiem honoru?" czy coś w ten deseń. Jak odpowiadali, ze tak, to następowała propozycja, zeby wrzuciła monetę, znalazła sobie partnera i gramy o honor (w 90% przypadków działało, ale weźcie poprawkę, że to jeszcze podstawówka była :D )

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 20 Wrzesień 2005, 22:36   

Kormaciek napisał/a:
Ja napisałem, ze było 9-9, no i wtedy graliśmy do ostaniego 10-ego gola 8-)

Toż przecież napisałem że w pikarzykach "otwartych" gra sie do dziesięciu i dlatego "dalej nie rozumiem wyniku Blade", co miało oznaczać także że Twój już tak :D wiec nie musisz sie tłumaczyć ;)

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 21 Wrzesień 2005, 09:35   

Cytat:
Blade jakim cholera cudem miales remis 8-8???

Bo ja nie dokończyłem tej gry, i został remis. A jednak możliwe :P Piłkarzyki były darmowe.

A co powiecie o pinballach, i grach wideło? Czasami występują w barach.
Ja w pinballe grać nie umiem. Po prostu nie umiem. Znaczy potrafię odbijać tą piłkę i wogóle, ale nie mogę osiągnąć jakiegoś wyższego wyniku.

Co do automatów z grami, to takie są moje ulubione :

Metal Slug (1,2,3,X), Mortal Kombat (All), Samochody, Rozbieranka, Samochody, Helikopter oraz przeróżne bijatyki. edit: zapomniałym o Tekkenie (All)

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 21 Wrzesień 2005, 12:37   

Jesli chodzi o pinballe to kazdy jest inny i trzeba posiedziec na prawde pare miesiecy zeby rozpracowac je tak do konca... no chyba ze ma sie instrukcje obslugi :]. Jak dla mnie świetne rozrywka, do tego 10x lepsza niż w przypadku ich komputerowych odpowiedników.

Co do automatów z grami to szkoda mi na nie kasy - wole gierki komputerowe

Kor 
Moderator

Wysłany: 21 Wrzesień 2005, 13:01   

Pinballe są świetne, jak sie ma dużo czasu i drobnych w kieszeni, jeszcze lepsze :wink:
Ale jest jeden pinball komputerowy - Balls of steel !! Jest tak niesamowity, chyba najlepszy jaki powstał na pc, a ma już z 5-7 lat. Polecam gorąco.

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 21 Wrzesień 2005, 21:21   

To ja Ci tylko napisze ze Balls of Steel chowa się w porównaniu do "The Web" - niesety tego ostatniego nie umiem juz nigdzie znaleźć

VenaKruczowłosa 
VIP

Wysłany: 21 Wrzesień 2005, 21:43   

Od kilku lat gram czasami w wersję demo Pinball Arcady Trial. Niestety przerywa mi i gratuluje, jak nabiję za dużo punktów. :evil: W tej wersji, którą mam, można uruchomić tylko jeden stół: Haunted House.

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 27 Wrzesień 2005, 10:49   

ojoj - jeśli piwko to darty i piłkarzyki na zmianę. Teraz już rzadziej bo i wizyty w ulubionej knajpce nieczęste (zmiana miejsca zamieszkania), a i tarczę (Harrows Apex Wire) przydałoby się powiesić na drzwiach (od środka 8-) ) nowego szałasu ;-) i potrenować trochę... A jak już grywaliśmy to przede wszystkim krykiecik (Cut Throat), 501 (double in/out) i 311 (tzw. zbijany) w przypadku dużej liczby osób i/lub zwiększonej ilości chmielu :lol: Od początku barrelki Harrows Assasin 21g reszta zmieniana wielokrotnie.

efzetiks 
VIP

Wysłany: 27 Wrzesień 2005, 14:59   

21 gramowki? to ciezkie troche.. wole rzucac bardziej lekkimi.. a jakie macie sposoby rzutu? ja od dwoch tygodniu wreszcie z otwartymi oczami zaczalem rzucac :) znaczy wczesniej przy "celowaniu" zamykalem jedno, problem powstawal jednak podczas chwili otwierania nagle drugiego.. w kazdym razie teraz najpierw sobie ni to odmierzam ni to co pionowo trzymajac lotke a potem ciach, przy rzucie lewa noga delikatnie do gory..

a i jeszcze jedno pytanie.. jakies ulubione pola? ja malogowo rzucam 18tki co moi znajomi sie juz nauczyli zeby je czympredzej w Crickiecie zamykac, natomiast za choere nie wychodza mi 16tki..

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 27 Wrzesień 2005, 16:21   

Cytat:
21 gramowki? to ciezkie troche..

lubię rzuty toporem, ale lekkie też mam;-)
Oczu używam (tu powinien być czas przeszły ze względu na dłuższą przerwę) obydwu. Rzut z luźnego nadgarstka, jedna noga (prawa) wysunięta do linii, korpus (sic!) bokiem. Łokieć raczej porusza się nikły sposób. Noga czasami )(lewa) też lekko do góry. Odmierzanie lotką z pozycji pionowej. Pola - różnie, zależnie od gry. 15/10, 11 lub 14, no i oczywiście 20/18/19/17 ;-) ))

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 27 Wrzesień 2005, 18:02   

efzetiks napisał/a:
przy rzucie lewa noga delikatnie do gory..

no to same faule zailczasz :P - obydwie nogi powinny byc na ziemi w trakcie rzutu

co do postawy to bokiem - prawa reka ,wysunieta jak najdalej, wykonuje rzut (co w moim przypadku dziwne bo jestem leworeczny - z reguły :D ) prawa noga polozona rownolegle do lini czego nie umieli zrozumiec moi wspolgrajacy - ale co ja im bede tłumaczył :P

jezeli chodzi o ruch reka to staralem sie wykonywac tylko ruch nadgarstkiem i placami w trakcie rzutu co nigdy nie wychodzilo i zawsze poruszal sie lokiec - rzutka trzymana w 3 placach (wskazujacy, srodkowy i kciuk) zgietych na poczatku i wyprostowanych przy rzucie

Aida
Gość
Wysłany: 27 Wrzesień 2005, 20:07   

Jak mi łapa wyzdrowieje to musicie mnie zabrać na rzutki i nauczyć. Jeszcze mi się nie udało rzucić ostrzem do przodu. Zawsze jakoś lotka odbija się piórami, wylatuje w góre i spada na k6 losowo gracza.

settler 
Administrator

Wysłany: 27 Wrzesień 2005, 23:35   

Wlasnie wrocilem z pubu. Gralismy w darty, 2 z ETI (dokladniej z telekomunikacji na politechnice) i vs 2 z ekonomii na uniwerku (oczywiscie chodzi o studentow, ktorzy teraz dopiero zaczna 1 rok). No i ci z uniwerku oszukiwali bo nie pili (jeden abstynent, jeden przyjechal autem), ale tak to juz bywa. Chyba bedzie trzeba sie nauczyc rzucac :D .

edit: Oczywiscie ekipa politechniczna miala porzadnie zatankowane zbiorniki :mrgreen: :mrgreen:

Odpowiedz do tematu