|
Gamesy czyli w co gracie? |
| Czy używasz kodów do gier? |
| Tak |
|
15% |
[ 12 ] |
| Nie |
|
72% |
[ 55 ] |
| Tylko te "dodatkowe" |
|
11% |
[ 9 ] |
|
| Głosowań: 76 |
| Wszystkich Głosów: 76 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 8 Styczeń 2005, 18:48 Gamesy czyli w co gracie?
|
|
|
Jestem ciekawy w co reszta forumowiczów gra *
Wolicie strategie, przygodówki, a może gry logiczne ?
Tu można się wypowiedzieć
Może powiem najpierw w co ja gram :
Najczęściej to w RtSy*2 lub stare przygodówki*3
Jak sobie przypomnę więcej to dodam
---
* - jeśli oczywiście, wogoole ma czas
*2 - Warcraft (all), Tzar i inne typowe
*3 - Stare ale jare czyli : Simon the sorcerer (all), Monkey Island (all), Discworld (all) i inne |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 8 Styczeń 2005, 19:02
|
|
|
Jezeli mam czas, to lubie sobie pograc w:
- old-schoolowego rpga jakim jest "Demise"
- stare przygodowki LucasArts'a ("Monkey Island", "Maniac Mansion", "Indiana Jones")
- Tony Hawk Pro Skater 2 i 3
- Max Payne
[EDIT]
Zapomnialem jeszcze o jednej gierce - Soldat. Gram w nia by sie odstresowac. A, no i od czasu do czasu w Svena Blomwollen'a |
| |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 8 Styczeń 2005, 19:15
|
|
|
| a ja jestem namietnym i wiernym graczem w Heroes of Might & Magic....... 3 - i tylko 3 |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 8 Styczeń 2005, 21:12
|
|
|
Gry, które od premiery nie znikły z mojego HDD?
1. HoMM3 z In the Wake of Gods
2. Grand Theft Auto: Vice City
3. THPS3
4. Ballance
5. Kyodai
No i gry do których często wracam - Fallouty, Baldury, Torment...
Wczoraj kupiłem sobie kolekcjonerski zestaw Neverwintera, ale ta gra jakaś taka bez jaj jest... Bardziej mnie wciągnął dyskowy mod, niż główna kampania (chociaż Hordy Podmroku startują obiecująco). |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 8 Styczeń 2005, 21:22
|
|
|
HoMM 3 jest jedną z moich ulubionych gier! Kiedyś w to grałem non stop. Nawet sporo map robiłem. Europę, potem razem z kumplem mapę z Wiedźmina. Następny miał iść na warszatat ŚD, ale warsztat zamknięto... Czwarta część to już nie było to w sumie pograłem trochę, ale bez echa.
Co do innych oczywiście, że strategie (ale nie klasyczne RTS-y). Ostatnio gram bardzo mało, ale jak już to Cesarz - i inne city buildery jak Zeus, czy Cezar. Skoro o tym mowa to też Sim City. Oczywiście piłka. Pro Evolution Soccer (Na PS2) i Championship Menager.
Pamięta ktoś Civilization?
Raz na jakiś czas lubię też pograć w strzelanki - szczególnie z II WŚ |
|
|
 |
SKRP
Moderator

|
Wysłany: 8 Styczeń 2005, 21:39
|
|
|
Ostatnio gram tylko w Warcrafta ]I[ The frozen throne w mod/planszę DotA, ktory dostarcza wiele radości i przyjemności Od czasu do czasu (tak raz na miesiąc) gram w polską tekstową grę fabularną Otchłań (pamiętasz crate?).
A tutaj garść linków dla zainteresowanych
DotA
Otchłań |
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 8 Styczeń 2005, 23:07
|
|
|
| banita napisał/a: |
Co do innych oczywiście, że strategie (ale nie klasyczne RTS-y). Ostatnio gram bardzo mało, ale jak już to Cesarz - i inne city buildery jak Zeus, czy Cezar. |
no tak jak moglem zapomniec..... zapomniales dodac Faraona tyle ze tam strasznie dlugo czekalo sie na budowe monumentow |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 9 Styczeń 2005, 11:41
|
|
|
Zapomniałem dodać legendarnego Tony'ego (all)
W Faraona też czasami grywałem. W soldata też, lecz długo to w niego nie grałem.
Oraz w Starcrafta (all), Heroesy* też grałem (all), Diablo (All), Unreal Tournament (all)
- W to wszystko grałem
A najfajniejszą grą jest na pewno Warcraft
---
* - Najbardziej mi się podobają części : 1,2,3 - a 4 straciła to swoje "piękno" |
 |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 9 Styczeń 2005, 13:18
|
|
|
Skoro mówicie o Warcrafcie to prawdziwym hitem będzie World of Warcraft. Sieciówka, droga jak diabli, ale warta swoich pieniędzy. 55 euro za grę i 13 euro za miesięczny abonament... Widziałem i powiem, że ogrom tej gry powala...
http://gry.wp.pl/core.htm...ra,33,394,-1,-1 |
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 10 Styczeń 2005, 02:50
|
|
|
odpowiem na pytanie troche na odwrot i zaczne od tego w co napewno nie gram: a beda to napewno RTSy, wyscigi (poza arcadami typu NFS) i lotnicze..
w FPP od czasu do czasu ale pasjonatem to ja nie jestem choc Half Life 2 mimo swej liniowosci uwiodl mnie zupelnie.. Ostatnio tez pogrym w Vampire`a i Pirates! ktore sa boskie.. Splinter Cell`a i wszelkie Ghost Recon`y Rainbowy takze kocham.. Wstyd sie przyznac ale w Simsy tez lubie czasem zagrac... A no i RPG to podstawa
jezeli mialbym wymienic kilka gier wszechczasow wg. mojej oceny bylyby to:
1. Tetris
2. Civilization
3. Another World
4. Doom
5. Mortal Kombat
6. Fallout
7. GTA (poza 2ka) |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 10 Styczeń 2005, 15:38
|
|
|
| Cytat: | | Skoro mówicie o Warcrafcie to prawdziwym hitem będzie World of Warcraft |
Co racja to racja. World of Warcraft będzie grą nad grami
Obiecują wiele ...
... ale, zobaczymy jak to będzie wyglądało w efekcie końcowym ...
Przypomniało mi się [ ulubione gry ] :
Mortal Kombat (all, oprócz 2 i 1)
Sims (all)
Jazz Jackrabbit (all) - chyba tak to się pisało ( o takim jakimś krooliku )
Lemings (all)
Supaplex
Counter Strike (all)
Woodruf - przygodówka, kontynuacja Goblinów
Mat Hoffman 1 - niestety nie grałem w 2
hm... jak sobie przypomnę to dopiszę |
 |
| |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 10 Styczeń 2005, 16:08
|
|
|
| Cytat: | Obiecują wiele ...
... ale, zobaczymy jak to będzie wygl±dało w efekcie końcowym .. |
Efekt końcowy powala. Grałem już w tą grę - no widziałem jak ktoś gra- ale zaręczam, że spełnia oczekiwania. Nawet z nawiązką |
|
|
 |
PAKO

|
Wysłany: 19 Styczeń 2005, 09:47
|
|
|
| Ja jeszcze nie tak dawno pogrywałem z kumplami w Counter Strike (to była dopiero jazda!). Jak dla mnie nie ma lepszej gry po sieci. A samemu to cały czas w kolejne części NBA Live. Ostatnio w nowych Piratów Sid'a Meier'a (kiedyś pierwowzór był dla mnie ideałem gry - jak zresztą Cywilization). Napiszcie coś na temat tej gierki Discworld. Wiem, że to już stare ale jakoś nigdy nie miałem okazji w zagrać, warto wogóle teraz po to jeszcze sięgać? |
_________________ "jego pięść zatoczyła 180 stopniowy łuk na końcu którego była ciemność i zapomnienie" |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 19 Styczeń 2005, 10:37
|
|
|
moze dobra reklama bedzie jak powiem, ze kumpel, ktory moze przeczytal jedna ksiazke Pratchetta, a moze nawet nie, uwaza Doscworld Noir za jedna z najlepszych przygodowek.
jesli lubisz detektywistyczny klimat noir to gra przypadnie ci do gustu - warto znac takie filmy jak Casablanca i Maltese Falcon, gdyz glownie na scenariuszach tych 2 opiera sie gra
Discworld 2 to rysunkowa przygodowka pelna pratchetoowego i pythonowego humoru (jeden z pythonow uczyesniczyl w tworzeniu gry i podkladal glos) - kolejne cudo
Discworld - moze najgorsza bo najstarsza, ale tez warta uwagi, jesli masz chwile czasu
A nowi Pirates sa naprawde super!
Z sieciowek to ja sie kiedys zagrywalem w Q3, a jeszcze nie tak dawno troche w CoD. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 19 Styczeń 2005, 10:40
|
|
|
| Cytat: | | A nowi Pirates sa naprawde super! |
Pykn±łbym sobie (choćby z sentymentu do stareńkiego oryginału), ale czytałem że gra ma koszmarne realne wymagania sprzętowe.
Pograłbym w miarę komfortowo (choćby w 800x600) na Athlonie 1600+ XP, 256 DDRach i GeF4MX?
Albo inaczej, szczę¶liwi posiadacze Pirates! - jaki sprzęt macie? |
|
|
|
 |
PAKO

|
Wysłany: 19 Styczeń 2005, 11:02
|
|
|
| Jasne! Spokojnie byś pograł. Ja mam Athlona 2000 XP, 256 DDR, GF4 MX i chodzi mi normalnie (czasem podczas walki na szabelki przycina ale bez dramatów). Więc śmiało pogrywaj. Często nie ma co się przejmować opisanymi gdzieś wymaganiami bo przesadzają. A odnośnie samej gry to obawiałem się, że będzie znowu porażka jak to często bywa przy wydawaniu kontynuacji starych legendarnych gier ale tutaj jest inaczej! Według mnie nowi Piraci mają zachowany swój genialny klimat przy oprawie na miarę dzisiejszych czasów. |
_________________ "jego pięść zatoczyła 180 stopniowy łuk na końcu którego była ciemność i zapomnienie" |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 19 Styczeń 2005, 11:05
|
|
|
ja mam 1700+, 768 DDR333 i GF3 Titanium (podkrecona troszke oczywiscie)
i na max ustwieniach smiga az milo (1024x768), wiec u ciebie raczej tez bedzie dobrze |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 19 Styczeń 2005, 11:08
|
|
|
| Dzięki men, w takim razie skombinuję sobie gierkę i przytnę po sesji. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 19 Styczeń 2005, 12:23
|
|
|
W pełni popieram Settlera, jeżeli ktoś jeszcze nie grał w DN, to jak tylko będzie miał mozliwość, niech odrobi zaległości. Jedna z najlepszych gier przygodowych, jak nie najlepsza wogóle. Jakość grafiki nie poraża, filmików też, bardzo estetyczne i klimatyczne. Fabuła czerpie z najlepszych czarno-białych filmów kryminalnych noir, ale jest spójna i logiczna. Miodzio. A muzyka ?? Dopełnia niepowtarzalny klimat rodem z powieści Chandlera.
Jak to swego casu oceniało pewne czasopismo :
6 zabitych na wstępie głównych bohaterów na 5 możliwych. |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
Wysłany: 3 Luty 2005, 21:30
|
|
|
Obecnie nie gram w nic, bo mam ansolutny zakaz instalowania wszelkich gier na kompie Ale lubię :
*Faraona
*Heroes III
*Simsy ( jak każda baba )
*Diablo II (a może III? Hm... )
*Gothic
A z gierek prostych, nieskompliokwanych:
*tetris (moja ukochana gra.. )
*statki (ambitnie, ambitnie )
* Pasjans "Pająk" (namiętnie grywam an kompie doszłam, do 96 ruchów ) |
_________________ Nie daj się zwieść polskim producentom cyckonoszy! Sprawdż swój PRAWDZIWY rozmiar! |
|
|
|
 |
|
|