|
Gamesy czyli w co gracie? |
| Czy używasz kodów do gier? |
| Tak |
|
15% |
[ 12 ] |
| Nie |
|
72% |
[ 55 ] |
| Tylko te "dodatkowe" |
|
11% |
[ 9 ] |
|
| Głosowań: 76 |
| Wszystkich Głosów: 76 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 30 Marzec 2006, 20:31
|
|
|
Demoniszcza! Piekliszcza!
Dostałem dzisiaj kolejnego maila. Pytają się czy wolę smycz białą czy czarną, czyli chyba słowami "akurat mnie przypadnie jakiś gadżet typu grabki z logo gram.pl" wykrakałem. Mogę się jeszcze łudzić, że smycz będzie tylko bonusem, ale większych nadziei nie mam. |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Lady Luck

|
Wysłany: 1 Kwiecień 2006, 14:49
|
|
|
Obecnie katuję FF8, Chrono Cross czeka posłusznie w kolejce, od kilku miechów czekam na Soul Calibur3, od czasu do czasu wrzucam sobie któregoś z Devil May Cry (na razie dwójeczka) lub powracam do Jak3 (Daxter zawsze poprawia mi humor).
....a leżą jeszcze niemal nietknięte Legend of Mana, Vagrant Story i Silent Hill2.... Kiedy ja to wszystko skończę...? T_T a zapowiada się jeszcze przeprawa z Kingdom Hearts2 i FFXII.........
....mamo.... Y_Y |
_________________ Wystarczy zmieniać kraje i imiona, a jeśli ma się odpowiedni sposób bycia, świat jest otwartym mięczakiem. Na przykład wystarczyło przejechać ledwie sto mil, by stać się lady.. |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 7 Kwiecień 2006, 15:58
|
|
|
A oto kolejna zagadka z cyklu "Stare I Niemal Już Zapomniane Czasopisma Komputerowe":
Kto był pierwszym redaktorem naczelnym PC Gamera po polsku?
EDIT: Dla ułatwienia dodam, że ta osoba wciąż jest naczelnym Innego Pisma O Grach. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 8 Kwiecień 2006, 14:03
|
|
|
A ja ostatnio gram w Settlers of Catan w wersji sieciowej. Jeśli ktoś nie wie, to to jest taka gra planszowa polegająca na budowaniu osady na wyspie.
Tu można ściągnąć klienta: http://www.s3dconnector.net/
Tu są zasady: http://www.profeasy.com/Settlers_Boardgame/ Nie wiem ile są warte, bo sam się uczyłem grać z papierowych, ale gierka jest łatwa do opanowania. |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 8 Kwiecień 2006, 16:49
|
|
|
Przed chwila pogralem chwile w The Godfather - The Game i powiem, ze naprawde tego nie rozumiem. Taka droga licencja, taki dobry temat, taka dobra firma (bo EA uwazam za taka), mimo wszystko taki gniot...
Nie bede wiecej mowil, bo jako fan filmu Coppoli i ksiazki Puzo czuje sie zawiedziony, zniesmaczony i zdenerwowany zaistniala sytuacja. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Łukasz
Moderator

|
Wysłany: 8 Kwiecień 2006, 18:59
|
|
|
| Słupek napisał/a: | | A ja ostatnio gram w Settlers of Catan w wersji sieciowej. |
Kiedyś daaawno temu grałem w demo Catan - Pierwsza Wyspa. Gra oszukiwała gracza zwłaszcza z kartami ale to nie przeszkodziło mi się w nią zagrywać. Ehhh, dawne czasy.... |
|
 |
Gadzinisko
Moderator

|
Wysłany: 8 Kwiecień 2006, 19:02
|
|
|
| Łukasz napisał/a: | | Gra oszukiwała gracza |
Gra często oszukuje. Mnie na przykład zastanawiało jak w Kozakach komputer zawsze idzie prosto do mojego miasta I wycofuje swoje wojska, jak idę na niego zanim ja zdążę go zobaczyć, czyli on mnie też nie powinien widzieć... |
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 8 Kwiecień 2006, 23:40
|
|
|
| Łukasz napisał/a: | | Kiedyś daaawno temu grałem w demo Catan - Pierwsza Wyspa. |
Oj, więcej jest takich gier Ale ten Catan w przeciwieństwie do tamtego jest praktycznie identyczny jak oryginalna planszówka (z możliwością włączenia paru ulepszeń).
Druga sprawa, Krejt zamówił Noc Kruka a mi wyświetla "towar niedostępny"
Trzecia sprawa. Kiedy dokładnie wychodzą HoMM5? |
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 8 Kwiecień 2006, 23:47
|
|
|
| Cytat: | | Druga sprawa, Krejt zamówił Noc Kruka a mi wyświetla "towar niedostępny" |
Bo cały wyprzedany. A promocja skończyła się dziś o 18.00. |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 8 Kwiecień 2006, 23:50
|
|
|
| Krejt napisał/a: | | Bo cały wyprzedany. A promocja skończyła się dziś o 18.00. |
Sprawdzałem koło 15 Chciałem nawet samego Winter Assault zawykupić, ale szkoda mi było na wysyłkę bulić Następnym razem takie info na forum wrzucaj. Traktuj to jako rozkaz |
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 8 Kwiecień 2006, 23:51
|
|
|
| Cytat: | | Następnym razem takie info na forum wrzucaj. |
Następnym razem to sobie newsletter zaprenumeruj. |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 9 Kwiecień 2006, 00:36
|
|
|
| Krejt napisał/a: | Następnym razem to sobie newsletter zaprenumeruj. |
Nie po to mam Murzyna, żeby maila umieć obsługiwać
Szkoda tylko, ze cąłkiem niezła okazja przeszła mi koło nosa. Możze na pocieszenie w końcu przejdę podstawkę. Jutro zainstaluję
Naprawdę nikt nie ma ochoty na partyjkę Catanu? |
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 10 Kwiecień 2006, 22:53
|
|
|
Ech, nikt nie zna odpowiedzi na moją zagadkę?
No to odpowiedź: pierwszym naczelnym PC Gamera po polsku był Marek Suchocki, który teraz jest naczelnym Gier Komputerowych. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Moderator

|
Wysłany: 11 Kwiecień 2006, 18:47
|
|
|
No to teraz moja zagadka...
Jakie jest najstarsze pismo komputerowe na Polskim rynku?
Pytanie z haczykiem |
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 11 Kwiecień 2006, 18:53
|
|
|
z pism ktore nadal dzialaja to chyba CD-Aktion.. a tak w ogole to Bajtek zreszta nie kupuje juz gazet od kiedy sa strony ktore mi starcza oraz od kiedy nie ma Resetu czy Secret Service |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Moderator

|
Wysłany: 11 Kwiecień 2006, 19:02
|
|
|
Um, przepraszam... błąd się wkradł do pytania.
Jakie jest pismo, które się ukazuje/ukazywało najdłużej? Ew. ma/miało najwięcej numerów? |
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 11 Kwiecień 2006, 21:39
|
|
|
Z pism gierowych, to ja polecam "Game Ranking", świetna gazeta - dużo tekstów, mało pierdół. Innych nie kupuję |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 11 Kwiecień 2006, 21:52
|
|
|
| Blade_Master: Poprawka - dużo świetnych tekstów bez zbędnych wodotrysków w postaci płytek. Po prostu powrót do tego co kiedyś było podstawą - treść... |
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 11 Kwiecień 2006, 23:01
|
|
|
Ja czytuję CDA od 2001 regularnie i nie narzekam.
Przyznam się że na początku kupowałem tylko dla pełnych wersji i demek.
Szybko się jednak przekonałem że CDA ma także dobre recenzje i panuje tam świetny klimat (mogę go porównać do naszego forumowego )
Przed CDA czytałem reset i sporadycznie secretservice. Szczególnie Reset miał dla mnie ten namacalny, wyczuwalny nosem klimat, któy wisi w powietrzu nawet dzisiaj (chociaż nie czytałem go regularnie) |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Moderator

|
Wysłany: 11 Kwiecień 2006, 23:38
|
|
|
Moim zdaniem najlepszą gazetą był Świat Gier Komputerowych. Szczególnie jak na krótki czas przed upadkiem powrócił do tej formy, co Vanti wspomniał. ŚGK, to także odpowiedź na moje pytanie. CDA brakuje jeszcze 3-4 numerów.
Kupuję CDA. Oprócz całkiem dobrych tekstów jest jeszcze bonus w postaci 3-4 dobrych gier za 20 zł. Ale przyznam, że Game Rankinga czasem przeglądam i coraz bardziej mi się podoba... |
|
|
 |
|
|