|
Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info
|
|
Gamesy czyli w co gracie? |
| Czy używasz kodów do gier? |
| Tak |
|
15% |
[ 12 ] |
| Nie |
|
72% |
[ 55 ] |
| Tylko te "dodatkowe" |
|
11% |
[ 9 ] |
|
| Głosowań: 76 |
| Wszystkich Głosów: 76 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 4 Luty 2005, 10:13
|
|
|
| Cytat: | | *Diablo II (a może III? Hm... ) |
No, raczej nie Może chodziło ci o dodatek ? Lor of the Destruction - czy jakoś tak ?
Bo 3 nie wyszła i raczej nie wyjdzie w ciągu tego roku, ani nawet następnego ( nawet myślę, że coś takiego woogle nie wyjdzie ) |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
Barraketh [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Luty 2005, 22:24
|
|
|
A tu cie zaskocze Blade Master, bo podobno Diablo 3 jest w produkcji. Na stronie portalu PXOENIX mozna przeczytac newsa (jest to starszy news, wiec trza poszukac) o tresci:
"Diablo 3 w produkcji? - całkiem możliwe. Na stronie wydawcy gry - Blizzard - możemy przeczytać o poszukiwaniach nowego projektanta graficznego, a także ludzi zajmujących się postaciami 3D. Jest to jedna z niewielu wiadomości dotyczących Diablo 3. Są to jednak znaki, iż praca nad kolejna częścią gry trwa, lub niebawem może się rozpocząć."
A ja gram (obecnie) w:
- Grim Fandango - genialna przygodowka niezastapionego Lucas Arts. Wspanialy klimat, fabula, genialny humor i zagadki. Gra legenda (jak wszystkie przygodowki LA - ahh.. te Monkey Island)
- Ultima Online - gram na serwerze Clair's Lair, ostatnio zaczal grac moj kumpel, wiec i ja wrocilem do tej gry i milo nam sie razem pije, czy tez zabija potworki. Gra chwilami denerwujaca, malo (wcale prawie) zadan, wiec trzeba sobie samemu organizowac czas, mimo to moim zdaniem najlepszy online'owy RPG.
- Lineage - kolejna gra na siec, mial byc to RPG, a okazalo sie, ze zwykla glupia sieczka, mimo to przez pewien czas gralo mi sie milo. Ostatnio mi sie jednak znudzila, ale wciaz siedzi na mym dysku.
To w zasadzie tyle, czasu na gry nie ma - matura za pasem
Jesli mowicby o grach ktore lubie, to z pewnoscia miejsce pierwsze zajelyby Fallouty (obie czesci) za wspanialy, niepowtarzalny klimat i wielkie rozbudowanie obu gier. Czysta klasyka i wstyd nie znac Fallkow.
Lubie tez Baldury, chociaz wole czesc 1 niz 2, Morrowind, przygodowki Lucas Arts z Grim Fandango i Monkey Island (wszystkie czesci) na czele, nie pogardze tez Discworldowymi przygodowkami (obecnie staram sie gdzies zalatwic Discworld Noir). Jesli chodzi o typ gier dla mnie najlepsze sa RPG, chociaz ciezko teraz o naprawde godne uwagi produkcje z tego gatunku. Producenci czestuja nas hack&sleash'ami, ktore dla mnie sa niezbyt ciekawe. Ostatnio wszyscy podniecali sie Gothiciem, ktory dla mnie byl plytki i liniowy. Wiec jak juz, to gram glownie w stare produkcje, a te nowsze jedynie 'testuje' czy sa warte uwagi.
PS: Nie trawie zupelnie Diablo, co wy w tym widzicie? |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 10 Luty 2005, 23:17
|
|
|
Co do Diablo 3 to obawiam się, że to plotki z serii: w Mongolii urodził się chłopiec, który wzrokiem podpala papierosa i odpala na odległość kuchenkę mikrofalową. Ale jeżeli chcecie dowiem się czegoś więcej na ten temat.
A co do gier jeszcze. Nikt nie wspomniał chyba jeszcze o serii Silent Hill... |
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 11 Luty 2005, 00:49
|
|
|
ja powoli napalam sie na nowego KOTORa, nowego Splinter Cell`a i nowe Settlersy, chociaz te ostatnie to raczej juz zupelnie nie to bedzie.. a i jeszcze nowe SWAT ale to jeszcze kawal czasu do tego... za to nowy Rainbow juz Rainbowem nie bedzie.. coz tak to jest jak zaczyna sie przerabiac dobre tytuly pod konsole..
aktualnie mecze w MU online i TheCrims .. a i non stop w Pajaczka.. szczegolnie podczas rozmow telefonicznych...
a co do Diablo 3 .. to nawety gdyby wyszlo.. to hmm.. byloby za bardzo 3D pevnie i straciloby swoj urok.. taki pewnie Dungeon Siege by z teog powstal.. |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 14 Luty 2005, 16:31
|
|
|
Diablo ]I[ ? ... Plotki plotki ... Pożyjemy zobaczymy
---
W Silent Hilla nie grałem, ale mój kolega jest zapalonym graczem całej serii |
 |
|
|
|
 |
Blek_Rajder

|
Wysłany: 14 Luty 2005, 16:47
|
|
|
Wy tu w same cRPG gracie, a ja Was (być może) zaskoczę. Otóż jestem fanem FPSów i w chwili obecnej kończę Half-Life 2, jak skończę dokończę DOOMa 3, w którym zostało mi do przejścia już tylko kilka misji, a później Codename: Panzers (strategia). A w cRPG za bardzo nie gram, ale Gothic 2 lub Neverwinter Nights chciałbym posiadać i pograć. |
_________________ - JAK WSADZAJĄ DO ŚRODKA TE KAWAŁKI CZEKOLADY? (...) PRZECIEŻ CZEKOLADA POWINNA ROZPUŚCIĆ SIĘ PRZY PIECZENIU...
- - - - - - - -
jupikajej
http://www.last.fm/user/blekrajder/ |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 15 Luty 2005, 01:30
|
|
|
W kwestii Diablo ]I[
Sprawdziłem info i okazuje się, że wcale nie jest tak jak myślałem. Wyjście nowego Diablo jest bardzo prawdopodobne. |
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 15 Luty 2005, 17:07
|
|
|
| Cytat: | | Wyjście nowego Diablo jest bardzo prawdopodobne |
No, daje 45 %, że wyjdzie w 2005/2006 , albo nigdy !
| Cytat: | | Sprawdziłem info i okazuje się, że wcale nie jest tak jak myślałem |
Hm... Z jakiego źródła się o tym dowiedziałeś ? |
 |
|
|
|
 |
eihort [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Luty 2005, 18:34
|
|
|
ostatnio to grałam w lineage II podczas ferii. ;) teraz moja krasnoludka na 16 levelu czeka na lepsze czasy, tzn.wakacja
aboslutne top 3 moich ulubionych gier:
[01] monkey island ii: le chick's revenge
[02] monkey island
[04] the curse of monkey island
:} |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 15 Luty 2005, 21:18
|
|
|
| Cytat: | | Z jakiego źródła się o tym dowiedziałeś ? |
Pewnego |
|
|
 |
Niania_Ogg [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Luty 2005, 12:51
|
|
|
Tak odnośnie gier to mam wrażenie, że kiedyś, "na samym początku" kiedy to gry instalowało się jeszcze w dosie i było ich stosunkowo niewiele ludzie, którzy je tworzyli zwracali większą uwagę na to co robią. Co z tego, że były kiepskie graficznie i mało doskonałe, jednak widać tam było POMYSŁ i do tego zrealizowany. Np stare platformówki: zool2, prince cośtam (nie pamiętam dokładnie) nawet jeszcze croc1 - te światy były moim zdaniem bardziej dopracowane i interesujące. Teraz napływa masówka. Wszystko praktycznie opiera się na tej samej bazie i bardzo mało rzeczy nas zaskakuje w kwestii pomysłu. A szkoda, bo nie zawsze grafika się najbardziej liczy.
Poza tym z tego, co widze to forumowicze również są fanami niektórych starych gier |
|
|
|
 |
Asmodeus [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Luty 2005, 14:12
|
|
|
Na poczatku kariery na PC (wczesniej dosc dlugo bylo Atari 65XE) gralem, skonczylem i wyznaje:
Goblins, wszystkie 3 czesci
WORMS - do dzis sobie pykam w World Party. :]
Civilisation (jak dotad do Call to Power II)
Monkey Island (co ciekawe, nie skonczylem nawet dwojki, choc tez byla swietna)
Dune II - The Building of a Dynasty (fuck yeah!)
Wolfenstein 3D - jesli chodzi o FPP to raczej znalem te najbardziej klasyczne - Doomy,
w nowej erze Quake'i, Unreale... Pamieta ktos Rise of the Triad? Dosc klimatyczna i swietna gierca. :) Przez jakis czas mykalem w CS, ale potem wszyscy zaczeli meczyc dusty i mi sie odechcialo. ;P
Fallouty traktuje jako niewielka, osobista religie. Mozna je uznac za moja ulubiona gre, no doubt about it. Mam encyklopedie wiedzy o tej giercy we lbie i na dysku, dwojke konczylem wiele, wiele razy... W tym postacia z INT 1 - genialna zabawa. :) Osmiele sie stwierdzic, ze oprocz MMORPGow (Ultima Online...) nie powstal lepszy CRPG.
Seria Might and Magic (tak od 4ki do 8ki), bardzo fajne, choc proste jak konstrukcja cepa CRPGI... Mialy niezwykle rozbudowane swiaty, za to je polubilem. Do tego Heroesy, 3jka z Wake of Gods, ofkorz.
Betrayal at Krondor! Coz to byl za erpeg! Wlasciwie ksiazka, pisana przez gracza. Nieprawdopodobny klimat, gigantyczny wektorowy (sic!) swiat... To se ne vrati, pane Havranek.
Mortal Kombat! Yeah, 1, 2, 3, 4, Ultimate, Trilogy, whateva - swego czasu sasiedzi nie mogli zniesc wrzaskow i tluczenia w klawiature w mojej chalupie - mieli wytchnienie przy partyjkach Heroesow. ;)
Ultima Online - gralem, gmowalem na wspomnianym (Oy, Barraketh) serwerze Clair's Lair... Swietna zabawa, ktora zabrala mi kawal zycia.
No i gry Blizzarda jako takie, Diablo, War/Starcrafty... Ta firma raczej nie zawodzi. Barraketh, w Diablo 1 widzialem swietna, klimatyczna szate graficzna, perfekcyjna muzyke, dzwieki, nastroj kolejnych podziemi, prymitywny jak jasna cholera, ale wciagajacy szkic fabuly... Ta gra po prostu dzialala. Dwojka to juz wiekszy plastik, ale tez potrafila wciagnac - przynajmniej na battlenecie.
Taaaaa, oczywiscie do tego mozna dorzucic inne swietne tytuly, jak GTA czy Transport Tycoon Deluxe... Carmageddony, Red Alerty, Dungeon Keepera I... Ale juz napisalem esej, nie ma co sie rozpedzac. ;)
A ostatnio wlasciwie nie gram, czasem mnie nachodzi na ktoras gierce z powyzszej listy - ostatnio np na wgranie sejwa z Transport Tycoon. Z rzadka szukam ludzi na partyjke w Aliens vs Predator 1 (ja Alien, na mnie kilku marine - zajebiste polowanie ;P). Nie ma juz takiego zapalu do gry, tu wydzial, tam nowa ksiazka Pratchetta wychodzi, tu znowu trzeba sie upic... Ale co sie w zyciu nagralem to moje. ;) |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 18 Luty 2005, 15:06
|
|
|
Ja jestem za starymi grami Ale w nowsze też pogrywam ...
Kiedyś robili przygodówki w 2d, a teraz robią jakieś gówna w 3d* ! Ludzie, po co ?
Tradycyjne 2d jest 100 razy fajniejsze niż 3d, no chyba, że w fpsach
Weźmy na przykład gry Simon the sorcerer 1,2 - Tradycyjne 2d
Oraz ich kontynuację (blle) Szymek Czarodziej 3d ( Jak można tak przetłumaczyć tytuł ? ) - gówniane 3d
O grze nie będe wiele mówił, po prostu straciła ona swój urok...
Zgadzacie się ze mną ? Chcielibyście żeby 2d zastąpiło 3d w przygodówkach ?
---
* - Dobra, może ukazują się 2 tytuły takich gier na dwa lata. |
 |
|
|
|
 |
Niania_Ogg [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Luty 2005, 17:03
|
|
|
noo wreszcie ktoś poparł moje zdanie
Gratuluje dobrego gustu ;P |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 18 Luty 2005, 21:49
|
|
|
| Cytat: | noo wreszcie ktoś poparł moje zdanie
Gratuluje dobrego gustu ;P |
A i owszem i dziękuję. Może inni mają coś do powiedzenia w tej sprawie ? |
 |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 23 Luty 2005, 11:36
|
|
|
Eihort - gratuluję wyboru gier - seria Monkey Island to jedna z niewielu genialnych rzeczy oprócz ksiązek pratchetta i serialu Twin Peaks, która może nam się przytrafić.
Apropo D2 czy 3D w przygodówkach - w pełni popieram stare 2D i stare przygodówki które miały klimat i to tzw. 'cos'.
Nawet nie wspominam o Discworldowych przygodówkach - które też są świetne, rysowane i wypchane humorem po brzegi.
Jak ktoś pogrywa ostatnimi czasy we flashówki to tu jest fajny adreski - naprawdę polecam świetna pseudo-przygodówka i sequel jeszcze bardziej zamotany
http://www.fasco-csc.com/index_e.html |
|
|
|
 |
banita

|
Wysłany: 23 Luty 2005, 13:35
|
|
|
| Czy ktoś gra lub zamierza grać w World of Warcraft? |
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 23 Luty 2005, 14:25
|
|
|
| Cytat: | | Czy ktoś gra lub zamierza grać w World of Warcraft? |
Ja zamierzam. Tylko najpierw trzeba sobie tą grę sobie załatwić... |
 |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 23 Luty 2005, 14:57
|
|
|
| Blade zamierzac sobie mozesz bo za to sa miesieczne oplaty - o ile sie nie myle to musisz wyrzucic 200zl na poczatek a potem 50 miesiecznie - kumpel w segmencie ma wykupione wiec jakbym czasem cos zle napisal to sie jeszcze poprawie |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
|
|
Theme modified by Vanti & Krejt. Discworld, Ankh-Morpork and all related characters are trademarks registered by Terry Pratchett. All trademarks are used with permission from Terry Pratchett. Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group |