Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Gamesy czyli w co gracie?

Czy używasz kodów do gier?
Tak
15%
 15%  [ 12 ]
Nie
72%
 72%  [ 55 ]
Tylko te "dodatkowe"
11%
 11%  [ 9 ]
Głosowań: 76
Wszystkich Głosów: 76

Autor Wiadomość
Gadzinisko 
Moderator

Wysłany: 16 Październik 2011, 22:38   

A to jak widzę, już ostatnia misja :mrafroamerykanin:

Dlaczego nigdy nie wyszła dwójka?

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

Agata_G 
Moderator

Wysłany: 16 Październik 2011, 23:23   

No właśnie, DLACZEGO? Taka fajna i taka satysfakcjonująca gra... :)

Kor 
Moderator

Wysłany: 25 Październik 2011, 09:16   

I am everywhere :)

Krejt 
Administrator

Wysłany: 26 Grudzień 2011, 19:39   

SKYRIMMMM!

(Żebym miał tylko czas wyciągnąć go z folii...)

Na razie na tapecie przecudowne Uncharted 3: Oszustwo Drake'a. Nie dla arachnofobów. ;)

hamlet 

Wysłany: 27 Grudzień 2011, 10:43   

The Old Republic.

Miodzio. Pierwsza MMORPG od czasu gimnazjum, które kradnie zdecydowanie za duże ilości mojego czasu.

A żeby nie było kompletnie oderwane od tematyki forum, to za każdym razem jak moim Sith Sorcererem uskuteczniam taktyczny odwrót widzę uciekającego Rincewinda, nawet kiecka się zgadza i z pyska podobnawy ;]

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 27 Grudzień 2011, 22:33   

Od paru miesięcy League of Legends. Na prawdę świetna gra on-line, a co dla mnie najważniejsze pojedyncza rozgrywka w granicach 30-40 minut. Gra na prawdę super dla ludzi, który nie dysponują masą czasu.

ciacho00 

Wysłany: 28 Grudzień 2011, 00:27   

LoL rzeczywiście wciąga, tylko każdy update powodował u mnie spadek płynności. A gdy nieszczególnie urodziwa, dwuwymiarowa gra potrafi zarżnąć czterordzeniowy procesor, to znaczy że coś jest wybitnie nie tak i z LoLem musiałem się pożegnać.

Dodam, że na fali popularności League of Legends i podobnych gier, Valve wzięło się za własną grę - Dota 2, wersja beta już jest*.

*jak ktoś ma na zbyciu gifta, to chętnie przyjmę

[ Komentarz dodany przez: Krejt: 29 Grudzień 2011, 00:20 ]
DOTA 2 właśnie się ściąga, wygrana w The Great Gift Pile. ;)

Typowe... http://0.asset.soup.io/as...4_cb19_500.jpeg

hamlet 

Wysłany: 29 Grudzień 2011, 12:21   

Heh, fart :P Chociaż ja na wczorajszego Bioshocka też nie narzekam :) Jakoś za 3 miesiące sobie pogram :P

ciacho00 

Wysłany: 30 Grudzień 2011, 22:01   

Trochę sobie pohandlowałem na steamie i w efekcie mam na zbyciu Empire Total War i jakiegoś Dogfightera. Za strategiami nie przepadam, więc wymienie total wara za coś ciekawego. Dodatkowo odkupię czapki z Team Fortress, które wpadają za achievementy.

Keyff 
Moderator

Wysłany: 12 Luty 2012, 15:52   

dla mnie ostatnie dwa lata były ciekawym maratonem z wieloma zmianami :)

najpierw była fascynacja WII
tenis, ping-pong, wioślarstwo i inne. spotykanie się ze znajomymi i granie do rana. Kupa fajnej zabawy.
Potem dostałem Borderlands na PS3 i namówiłem małżonkę do przejścia tej gry na splitscreenie w trybie co-op - gra jak gra - ale zabawa w trybie co-op niesamowita, niestety po zakończeniu głównego wątku musieliśmy przestać bo za dużo nam to czasu zabierało.
Wtedy przyszedł czas na Guitar Hero - perkusja gitara i bas - kupa zabawy i znowu - znajomi i imprezy. :)

następny w kolejce był Fallout 3 - wiedziałem już że szykuje się kolejna odsłona Elderscrolls a przecież nowe dwa fallout na tym samym silniku zrobione - gra ciekawa nie powiem dużo fajnych klimatów- przeszedłem mainquesta i może ze trzy dodatki - potem już pass, zresztą wyszedł wspomniany Skyrim i wziąłem się za niego. Taa - kowalstwo, gotowanie i zabijanie smoków :) z przerwami mainquesta skończyłem dzisiaj - ogrze można powiedzieć wiele, ale przede wszystkim - grafika jest cudowna, świat przepiękny itp
jeśli chodzi o fun - lepsza od Obliviona o klasę, ale wciąż o klasę gorsza od Morrowinda.

no i wreszcie Civilization IV - słyszałem trochę o tej grze i postanowiłem spróbować (zwłaszcza że konsolową Civ Revolution - przeszedłem kilka razy i się znudziłem)
odpaliłem gierkę wrzuciłem poziom "Prince" i heja... pierwsze 5 razy moja cywilizacja została zmieciona zanim dotarłem do Apollo Program. No dobra, coś robię nie tak, net czytanie, o co chodzi :) udało mi się dotrwać do momentu w którym któryś AI wygrywa... ech."noble" żeby wygrać.
Ponoć Civ V jest uproszczone - dobrze - bo w IV grywalność jakoś spadła, za dużo tego - religie, maintenance i mnóstwo dodatkowych reguł jak rozdzielenie ustroju an 5 kategorii. itp.

może za jakieś pół roku sięgnę po Civ V,

a w kolecje czeka jeszcze Fallout: New Vegas - zwłaszcza pociągająca jest koncepcja "hardcore mode" gdzie trzeba jeść, pić, spać bo jak nie to się po prostu.. umiera, gdzie amunicja waży i nie można dźwigać ton sprzętu na plecach :)

Krejt 
Administrator

Wysłany: 18 Kwiecień 2012, 18:56   

Jeśli ktoś ma ochotę, mam dwie sztuki Dota 2 na Steamie do oddania.
Pierwsze dwie osoby dostaną ode mnie po gifcie. Zapraszam. :)

Łukasz 
Moderator

Wysłany: 18 Kwiecień 2012, 21:31   

A ja niedawno przeszedłem Chrono Triggera. JRPG SQUARESOFTu z '95 na SNESa, choć jest też wersja na PSXa. Przeklęta gra ukradła mi 20 godzin z życia. Stara, sprite'owa grafika przeszkadzała mi przez jakieś 10 minut, później przestała być ważna. Co ciekawe za projekty postaci odpowiedzialny był Akira Toriyama. Oglądając FMVki (tylko w wersji na PSXia, a w moim przypadku na youtubie, bo grałem na emulatorze SNESa) ma się wrażenie, że są to fragmenty wycięte żywcem z Dragon Balla. Gra ta moim skromnym zdaniem fabułę ma lepszą niż większość współczesnych gier, ale to chyba dość oczywiste dla ludzi, którzy mieli styczność z innymi dziełami tego studia. ;) Dla ludzi lubiących jRPGi pozycja obowiązkowa.

Odpowiedz do tematu