|
Cisza przed burza? |
| Autor |
Wiadomość |
Aida
Gość
|
Wysłany: 17 Luty 2004, 22:18
|
|
|
Potężne trzęsienie ziemi? Zanieczyszczenie środowiska? Thaumalna zima?
Obawiam się, że słonie są prawdziwe, ciężko ukraść coś co jest żywe i ma kości z tytanu (poza tym one się PATRZĄ).
A kwestię obracania się żółwia musimy pominąć, jako, że płynie on "przed siebie" a nie "po spirali", "okręgu", "kwadracie" i "wstędze Moebiusa". |
|
|
|
 |
SKRP

|
Wysłany: 19 Luty 2004, 16:05
|
|
|
| Aida napisał/a: | | Obawiam się, że słonie s± prawdziwe, ciężko ukraść coś co jest żywe i ma kości z tytanu (poza tym one się PATRZĄ). |
Dzielni Morporczycy już nie takich rzeczy dokonywali. Taki słoń to po prostu duży pies, a psa ukradnie każdy adept gildii złodziei Zgodnie z logiką dużego psa musi ukraść duży złodziej, np. troll. Po za tym nie zabraniajmy słonim możliwości bycia ukradzionymi! Wolność wyboru dla słoni! |
|
 |
Erpegis

Wiek: 27 Dołączył: 15 Lut 2004 Skąd: Miasto moje a w nim.
|
Wysłany: 19 Luty 2004, 20:29
|
|
|
Ale wy głupi jesteście
1. Taki słoń ma grubą skórę. W TLH są ślicznie rozrysowane, pokazane jakie są to bydlaki. Poza tym, słonie zjadaja komety, z których budują nowe tkanki.
2. Woda ścieka z dysku łagodząc poważne oparzenia. |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 19 Luty 2004, 20:59
|
|
|
| TLH? |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 19 Luty 2004, 21:02
|
|
|
The Last Hero
nawet na okładce jest w tle (za Rincewindrem drącym się na księżycu) wielkie "półgłowie" słonia |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 19 Luty 2004, 21:46
|
|
|
ah, jaki ja glupi... tak sie zastanawialem co za tytul i jakos o bohaterze zapomnialem
fakt tam sloniki widac w pelnej krasie |
|
|
|
 |
Black Dagger

|
Wysłany: 20 Luty 2004, 12:41
|
|
|
| Zwłaszcza na stronach 130-131. |
|
|
|
 |
garg
Gość
|
Wysłany: 21 Luty 2004, 16:50 Czy to jest też fan klub twóczo¶ci Kidby'ego?
|
|
|
Szczerze mówiąc momentami, jak widzę Wasz zachwyt nad jego obrazkami, to mam takie wrażenie A ja go jakoś dziwnie nie trawię. Na placach jedej ręki można policzyć jego grafiki, które mi się choć trochę podobają. A jak zobaczyłem Ostatniego Bohatera, to mi się tylko łza w oku zakręciła na wspomnienie nieodżałowanego wydania Eryka (którego nie mam niestety, bo byłem naiwny i bez kasy, jak można je jeszcze było dostać - bez kasy, więc nie kupiłem, naiwny, więc sądziłem, że będzie więcej, dużo więcej wydań ). Zresztą wiecie przecież, że to Kirby stworzył Świat Dysku
A posta walnąłem tutaj, bo nigdzie nie ma wątku o Kirby'm A tu gdzieś ktoś się zachwycał Kidby'm |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 21 Luty 2004, 19:11
|
|
|
byly juz o tym rozmowy na starym forum
o gustach sie nie rozmawia jak to sie mowi jednym bardziej podoba sie Kirby, a innym Kidby
ja osobiscie, z fana Kirby'ego po OB stalem sie chyba rownym fanem obu artystow |
|
|
|
 |
OPeCe
|
Wysłany: 21 Luty 2004, 20:53
|
|
|
Gdyby dalo sie ukrasc cos tak wielkiego jak slonie, juz dawno ukradli by A'Tuina. Wtedy moglyby wystapic drobne problemy techniczne.
W takim wypadku jedynym rozwiazaniem bylaby Atrapa ZolwiaTM, w stylu automatycznego pilota z "czy leci z nami pilot" |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 21 Luty 2004, 21:59
|
|
|
Miałam kiedyś taką różową foremkę do piasku w kształcie A'Tuina.
Garg - "OB" to dla mnie horror, zwłaszcza to co zrobili ze Slanta, straży i ten fioletowy orangutan, który śni mi się po nocach... Ale za to jego rysunki są często całkiem dobre, tylko nie powinien się dotykać do kolorów. Już to z resztą mówiłam. |
|
|
|
 |
Erpegis

Wiek: 27 Dołączył: 15 Lut 2004 Skąd: Miasto moje a w nim.
|
Wysłany: 22 Luty 2004, 14:21
|
|
|
Jak dla mnie Kirby rysuje powykręcane szkaradzieństwa Za bardzo groteskowe, i w ogóle... Nowy temat założyć, o! |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 22 Luty 2004, 15:24
|
|
|
Zgadza się, ale mniej męczą oczy kolorystycznie. Tak naprawdę ŚD to na żadnym dobrze nie widać (np. A-M podobne do siebie to było tylko na 2 lokacjach w grze DW cz.1) |
|
|
|
 |
garg
Gość
|
Wysłany: 22 Luty 2004, 16:00
|
|
|
>Jak dla mnie Kirby rysuje powykręcane szkaradzieństwa Za bardzo groteskowe, i w ogóle...
A dla mnie jego rysunki są właśnie kwintesencją Świata Dysku Karykaturalne postacie, przejaskrawione kolory - to jest ten sam styl, który Pratchett prezentuje w pisaniu ;P
To był ten sam styl |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 22 Luty 2004, 16:07
|
|
|
| Proponuję minutę ciszy... |
|
|
|
 |
SKRP

|
Wysłany: 23 Luty 2004, 18:03
|
|
|
| OPeCe napisał/a: | | Gdyby dalo sie ukrasc cos tak wielkiego jak slonie, juz dawno ukradli by A'Tuina. Wtedy moglyby wystapic drobne problemy techniczne. |
A'tuin został ocalony dzieki szybkiej akcji Wojowników O Przyrodę |
|
 |
OPeCe
|
Wysłany: 25 Luty 2004, 15:44
|
|
|
znaczy ci, greenpejs.
wiedzialem ze te dranie nie powiedzialy jeszcze ostatniego slowa |
|