|
Nomy |
| Autor |
Wiadomość |
Henna
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 21 Czerwiec 2007, 19:34
|
|
|
Hmm. Jeszcze rok temu nie zwróciłabym na to uwagi, bo interesowało mnie tylko co książka ma w środku. Ale przez was zboczuchy zaczęłam się uważniej przygladać okładkom . No i tak oglądałam kilka razy ze wszystkich stron i ogarnęło mnie niemałe zdziwienie - wygląda to trochę jakby ktoś na własny uzytek oddał książkę w ręce introligatora... Okładka jest jak już napisałam twarda, bordowa skóra albo coś w tym stylu. Na przedzie jest za to obrazek Kirby'ego, który wygląda jakby ktoś wyciął go z miękkiej okładki i dołożył do tej twardej. Poza tym oprócz szycia widać też na grzbiecie ślady kleju... Hmmm... (pewnie prościej byłoby zapytać właściciela, ale to żadna frajda ) |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 22 Czerwiec 2007, 15:27
|
|
|
| To gdzieżeś ty dorwała takie cudeńko. Najlepiej ofotografuj i się podziel! |
|
|
|
 |
Henna
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 22 Czerwiec 2007, 17:49
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | To gdzieżeś ty dorwała takie cudeńko. |
W bibliotece GKF-u |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 5 Maj 2009, 17:03
|
|
|
Jak mogliśmy się dowiedzieć niedawno z tematu o planach wydawniczych na rok 2009, Rebis postanowił wznowić cykl o Nomach. Ogólnie wiadomo było tylko tyle, że z trzech tomów zrobią jeden i że to cudo wyjdzie w maju.
Oto co znalazłem na katedrze:
| Cytat: | | Na trylogię o nomach, małych istotach żyjących pod podłogą Sklepu, składają się: „Księga wyjścia”, „Księga kopania” i „Księga odlotu”. Zabawne stworzenia dowiadują się od przechowywanej przez przodków Rzeczy, która nagle ożywa, skąd pochodzą. Zagrożone pozbawieniem… dachu nad głową wychodzą do Kamieniołomu, ale i on ma zostać uruchomiony. Ich przywódca, Masklin, idąc za radą Rzeczy, udaje się więc na Florydę – na pokładzie samolotu, w podróżnej torbie, na piechotę pośród traw pełnych krokodyli, w końcu na grzbiecie gęsi – tam bowiem ma na nich czekać wybawienie… |
Wydawnictwo: Rebis
Tytuł oryginału: The Bromeliad
Tłumaczenie: Jarosław Kotarski
Data wydania: 13 maja 2009
ISBN: 978-83-7510-411-0
Liczba stron: 608
Cena: 35,90 zł
źródło: http://katedra.nast.pl/ks...y-Ksiegi-nomow/
Nie wiem na ile okładka i data 13 mają są prawdziwe. Wychodziłoby, że do premiery już tylko 8 dni, a na stronie Rebisu żadnej zapowiedzi jeszcze nie ma.
No i pan Jarosław Kotarski.
edit: Esensja potwierdza datę, okładkę i autora:
http://esensja.pl/ksiazka...&idobiektu=5461 |
| |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 5 Maj 2009, 19:34
|
|
|
| Uboot napisał/a: | | Esensja potwierdza datę, okładkę i autora: |
LOL... dobrze, że nie tłumacza |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 5 Maj 2009, 21:09
|
|
|
| Autora tłumaczenia oczywiście. |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 20 Maj 2009, 11:51
|
|
|
Nie będę już pisał dwa razy tego samego w obu tematach więc daję tutaj.
Nomy i Maxwell stoją dumnie (w bydgoskim empiku przy gdańskiej) obok siebie i nie mają się czego wstydzić. Kupiłbym obie książki od razu, ale spłukałem się Nacją i Łupsem!.
Grube cegły, na świetnym białym papierze, a wszystko w miękkiej, ale jakby sztywniejszej od Łupsowej! okładce.
Brawo Rebis. |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 20 Maj 2009, 14:17
|
|
|
Ciekawe dlaczego nie znalazłem dzisiaj Nomów w największym warszawskim Empiku, dokąd przyszedłem specjalnie po nie i jeszcze dwie książki z kartą umożliwiającą mi zakup trzech książek w cenie dwóch. A w malutkiej księgarence pod dworcem centralnym jak najbardziej są. Problem w tym, że w Empiku nie mogłem się powstrzyać i kupiłem trzy inne książki. |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 21 Maj 2009, 08:21
|
|
|
Wydanie jest rzeczywiście dobre, kupiłem razem z serią o Johnym.
Pierwsze wrażenie jest takie, że okładka jest ciut bledsza niż pomylona okładka RO. Niestety nie mam w domu RO, żeby porównać a po drugie moje RO pewnie już trochę wyblakło na półce. Czcionka też mi się wydała jakaś ciut większa niż zazwyczaj.
Wszystko pięknie, ale tłumaczenie jest naprawdę autorskie |
|
|
|
 |
|
|