|
Ciemna strona słońca |
| Autor |
Wiadomość |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 25 Marzec 2004, 15:25 Ciemna strona słońca
|
|
|
To chyba moja ulubiona spoza cyklu Świata Dysku książka Pratchetta.
Jest to jak zapewne wiecie jedyna Pratchetta (no nielicząc opowiadań) podróż do S-F, książka w której pada wiele terminów fizycznych którymi Pratchett się potem świetnie bawi wprowadzając je do ŚD.
no nie wiem, w każdym razie dla mnie, a czytałem ją dopiero niedawno, po prawie 10-letniej przyjaźni z literaturą Pratchetta była to lektura kapitalna. |
|
|
|
 |
freak [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Error

|
Wysłany: 25 Marzec 2004, 21:08
|
|
|
| Cytat: | | Jest to jak zapewne wiecie jedyna Pratchetta (no nielicząc opowiadań) podróż do S-F, książka w której pada wiele terminów fizycznych którymi Pratchett się potem świetnie bawi wprowadzając je do ŚD |
Za SF można też uznać "Dysk" |
|
|
|
 |
Error

|
Wysłany: 22 Lipiec 2004, 12:26
|
|
|
Wie ktoś gdzie można dostac w Warszawie "Ciemną strone słońca"? W Trafficu nie widziałem, w Empiku kiedyś tak, ale ostatnio nie, a w mniejszych księgarniach (odwiedzonych przeze mnie) nigdy. Średnio pasuje to do tematu, ale po rekomendacji Keyffa chętnie bym przeczytał , a poprostu nie moge jej znaleść. Z góry dziękuje za odpowiedź. |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 22 Lipiec 2004, 12:32
|
|
|
| Na pewno jest na Allegro, bo widzialem. A mozliwe, ze na Merlinie |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 8 Sierpień 2004, 10:08
|
|
|
| Ostatnio widziałam ją w ksiengarence przy stacji Metra "Ursynów", od drugiej strony (czyli tam gdzie centra handlowe, a nie "Dom Sztuki" na Ursynowie). Jest po prawej stronie koło banku. |
|
|
|
 |
Vende
Gość
|
Wysłany: 10 Sierpień 2004, 06:40
|
|
|
| Empik w Galerii Mokotow - maja wszystko z Rebisu. |
|
|
|
 |
Lu-Tze
VIP

|
Wysłany: 2 Październik 2008, 14:28
|
|
|
ja też jakoś wcześniej na nią nie trafiłem, dopiero jakieś 2 tygodnie temu i całkiem przyjemnie mi się czytało.
być może spoiler, więc dalej na biało
niestety później z mniejszą przyjemnością czytało mi się "Nation", bo poniekąd podobny pomysł na fabułę, choć niby zupełnie inne realia
PTerry wpada w schematy, czy ja się jakiś kapryśny robię i doszukuje dziury w całym? |
_________________ Too old to Rock'n'Roll,
too young to die
|
|
|
|
 |
|
|