|
www.DISCWORLD.pl |
| Autor |
Wiadomość |
LeeLa

|
Wysłany: 30 Sierpień 2007, 17:34
|
|
|
Nie wiem dlaczego ale kiedy klikasz na księgę gości, patrzysz którym odwiedzającym jesteś i że nie ma żadnych wpisów dajesz: Powrót do strony i nie wchodzi... znaczy pojawia się 403 Forbidden
The requested URL '/' is a directory, and directory indexing is disabled on this server.
Ale to pewnie tylko mnie nawala |
_________________ "me have feeling you only have books" |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 30 Sierpień 2007, 17:40
|
|
|
| Uboot napisał/a: | | Funney, Funney. Albo w tej kawiarence mają jakiegoś dziwnego firefoxa (najnowszy) albo ja jestem ślepy. Ni ma menu, tylko reklama googla. |
Bo musisz poczekac, az ci sie strona do konca zaladuje. U mnie w Operze tez cale menu pojawia sie dopiero w ostatnim momencie.
| Cytat: | Nie wiem dlaczego ale kiedy klikasz na księgę gości, patrzysz którym odwiedzającym jesteś i że nie ma żadnych wpisów dajesz: Powrót do strony i nie wchodzi... znaczy pojawia się 403 Forbidden
The requested URL '/' is a directory, and directory indexing is disabled on this server.
Ale to pewnie tylko mnie nawala |
Bo ksiega gosci jest ustawiona na stary odres strony. Floyd, czy jak on sie teraz nazywa musi to zmienic. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 30 Sierpień 2007, 17:43
|
|
|
@LeeLa - fakt, bo ta ksiega byla zakladana sto lat temu na stara stronke.. i klikajac na Powrót do strony przenosi na pratchett.prv.pl - a ta domena obecnie wskazuje na stary serwer - pozniej ja przekieruje, albo zmienie adres w ksiedze jak haslo sobie przypomne [albo lepiej zaloze nowa :p]
@Uboot - strona musi zaladowac sie do konca zeby weszlo menu, bo jest ladowane javascriptem, ktory rozciaga odpowiednio okienko do zawartosci.. kombinuje nad czyms zeby to zastapic, ale jak narazie nie znalazlem zadnego dobrego rozwiazania. [w niedalekiej przyszlosci strona powedruje na lepszy hosting, wiec powinna wskakiwac szybciej i brak menu tez nie powinien przez to wystepowac] |
_________________ "Spotkamy się u studni i będziemy znów tacy młodzi... "
http://discworld.pl |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 31 Sierpień 2007, 08:38
|
|
|
Spory update na stronie - zapraszamy |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 6 Wrzesień 2007, 21:59
|
|
|
| Pod Opera menu zaczelo sie walić. Nie miesci sie w pionie i wciska sie pasek do przsuwania. |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 6 Wrzesień 2007, 22:02
|
|
|
| settler napisał/a: | | Pod Opera menu zaczelo sie walić. Nie miesci sie w pionie i wciska sie pasek do przsuwania. |
eh - wiem.. najgorsze jest to, ze to nie wystepuje zawsze i nie mam za cholere pojecia od czego zalezy [opera jakos dziwnie js obsluguje - w ff i ie wszystko gra, a opera zawsze wszystko musi namieszac ] |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 7 Wrzesień 2007, 14:16
|
|
|
| Cóż, może dlatego, że Opera jest przeglądarką, która pokazuje strony tak jak to jest faktycznie zrobione? Jezeli chodzi o CSS, to tak jest, więc wszelka wina jest wtedy po stronie programisty. To, że Firefox jest najbardziej popularny, nic nie znaczy. Opera pokazuje stronę tak, jak jest ona zrobiona. |
|
|
|
 |
Kaen

|
Wysłany: 7 Wrzesień 2007, 15:25
|
|
|
Tutaj znowu powstaje pytanie czy to standardy są dla przeglądarek, czy przeglądarki dla standardów.
Chociaż oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby napisać dla wszystkich przeglądarek dobrze działający kod.
Przeanalizowałbym co tam może być źle, ale tak na pierwszy rzut oka całość jest do przepisania/przerysowania od nowa:). |
_________________ Wytracę mądrość mędrców, a przebiegłość przebiegłych zniweczę. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 7 Wrzesień 2007, 15:52
|
|
|
| Kaen napisał/a: | | Tutaj znowu powstaje pytanie czy to standardy są dla przeglądarek, czy przeglądarki dla standardów. |
No mozna miec takie podejscie jak Microsoft, ktory w ogole nie ma zamiaru stosowac sie do standardow. Jesli chodzi o ten tescik dla przegladarek, to praktycznie rzecz biorac tylko IE i FF go nie przechodza. Co prawda FF w wersji 3 (teraz w fazie testow) juz sobie radzi. Dlatego warto patrzec jak strona wyglada pod przegladarka, ktora spelnia standardy. Oczywiscie jesli chodzi o zdrowy rozsadek, to musi tez dobrze wygladac pod tymi popularnymi. |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 9 Wrzesień 2007, 13:43
|
|
|
| przerobilem iframe na phpowe includy, wiec powinno dzialac teraz juz po ludzku.. jakby jeszcze cos nie gralo, to bardzo prosze o wiadomosc |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 27 Wrzesień 2007, 23:29
|
|
|
znowu zmiana dizajnu
Jeszcze moze nie wszystko smigac jak nalezy, poprawiam znalezione bledy na biezaco..
W kazdym razie zapraszam :> |
|
|
|
 |
Kaen

|
Wysłany: 28 Wrzesień 2007, 08:53
|
|
|
O dżizus. O mało mi głowa nie eksplodowała.
Natychmiast zmień dizajn!:>
Nie używa się czerwonego i niebieskiego razem. Są na dwóch biegunach postrzegania przez ludzkie oko i to nie może wyglądać dobrze, szczególnie na czarnym. I menu u góry Ci znika w gąszczu. |
_________________ Wytracę mądrość mędrców, a przebiegłość przebiegłych zniweczę. |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 28 Wrzesień 2007, 09:16
|
|
|
| nie ma tragedii, ale menu powinno być bardziej interaktywne, np. kolor napisu mógłby się zmienić lekko po najechaniu. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 28 Wrzesień 2007, 09:18
|
|
|
| Mi się nie podobał ani poprzedni, ani ten. Daj coś ciepłego. |
|
|
|
 |
arekrem

|
Wysłany: 28 Wrzesień 2007, 09:20
|
|
|
Wg. mnie jest nawet nieźle Może trochę razi po oczach, ale menu jest ok. |
_________________ "Wiele może się wydarzyć rzeczy niespodziewanych między ustami a brzegiem pucharu." |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 28 Wrzesień 2007, 09:20
|
|
|
| Czy można się tam jakoś dobrać do archiwum newsów? Bo albo tego nie ma, albo jest umieszczone tak nieintuicyjnie, że nie widzę... |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 28 Wrzesień 2007, 11:51
|
|
|
fajne to neonowe logo;-)
Menu główne wygląda jednak przy nim jak reklama googlowa, taka co się wkleja między tekst strony... |
_________________ |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 1 Październik 2007, 17:24
|
|
|
Nasz serwis rozpoczyna wspolprace z wortalem literackim granice.pl.. miejmy nadzieje, ze to pomoze mu ruszyc z miejsca
Przy okazji na stronie macie pare newsow z Proszka. |
|
|
|
 |
arekrem

|
Wysłany: 1 Październik 2007, 17:50
|
|
|
Obawiam się że wortal granice.pl jest już wystarczająco rozruszany |
_________________ "Wiele może się wydarzyć rzeczy niespodziewanych między ustami a brzegiem pucharu." |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 1 Październik 2007, 18:03
|
|
|
| arekrem napisał/a: | Obawiam się że wortal granice.pl jest już wystarczająco rozruszany |
ah, troche sie sens zdania zagubil.. oczywiscie chodzi o "pomoze nam ruszyc z miejsca"
a "mu" - czyli naszemu serwisowi |
|
|
|
 |
|
|