Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
www.DISCWORLD.pl
Autor Wiadomość
Anakolut 

Wysłany: 30 Listopad 2008, 23:19   

Gadzinisko napisał/a:

Edit:
Tylko ciekawi mnie dlaczego założyłeś forum? Nie żeby uam miał coś przeciwko zdrowej konkurencji, ale zdaje się, że dotąd w menu był link tutaj.

Byl, jest, bedzie. A forum powstalo dlatego, ze ludzie mnie zasypywali prosbami zeby bylo, a mimo, ze wszystkich zawsze kierowalem na UAM, to jakos malo kto sie do tych wskazowek stosowal..

Uboot 
Moderator

Wysłany: 30 Listopad 2008, 23:21   

Cytat:
Edit:
Tylko ciekawi mnie dlaczego założyłeś forum? Nie żeby uam miał coś przeciwko zdrowej konkurencji, ale zdaje się, że dotąd w menu był link tutaj.

Przecież Anakolud wyjaśnił to w pierwszym poscie. Prosili to założył.

Czy poprzednia wersja też była tylko dostosowana to niższych rozdzielczości?

Anakolut 

Wysłany: 30 Listopad 2008, 23:23   

Uboot napisał/a:

Czy poprzednia wersja też była tylko dostosowana to niższych rozdzielczości?

czyli jak?

Uboot 
Moderator

Wysłany: 30 Listopad 2008, 23:38   

Przy rozdzielczości 1280x1024 mam czarne pasy po bokach.

Po prostu nie pamiętam czy na poprzednim designu tło też było czarne, czy może miało kolor tematu.

Anakolut 

Wysłany: 30 Listopad 2008, 23:54   

Uboot napisał/a:
Przy rozdzielczości 1280x1024 mam czarne pasy po bokach.

Po prostu nie pamiętam czy na poprzednim designu tło też było czarne, czy może miało kolor tematu.

CZARNE pasy po bokach? czy szare? Jesli sa faktycznie czarne, to znaczy, ze cos nie gra. Jesli szare to jest ok - powinno byc plynne przejscie miedzy brazowym maziajem w tle, do szarego po bokach. Jak sam zauwazyles, strona jest dostosowana do 1024x768 - czyli rozdzielczosci, ktorej uzywa najwieksza grupa userow Discworld.pl [patrzac po statach strony]

Uboot 
Moderator

Wysłany: 1 Grudzień 2008, 00:01   

Anakolut napisał/a:
CZARNE pasy po bokach? czy szare? Jesli sa faktycznie czarne, to znaczy, ze cos nie gra. Jesli szare to jest ok - powinno byc plynne przejscie miedzy brazowym maziajem w tle, do szarego po bokach.

Czarne, ale nie to mnie najbardziej interesuje.

Interesuje mnie poprzedni design. Przypomnij mi (a może nie wiesz, bo cały czas jedziesz na rozdzielczości 1024x768) czy poprzedni styl "rozlewał" się na całą szerokość? Jakoś przy nowym stylu te czarne pasy rzuciły mi się w oczy i dlatego pytam.

Anakolut 

Wysłany: 1 Grudzień 2008, 00:07   

Uboot napisał/a:
Anakolut napisał/a:
CZARNE pasy po bokach? czy szare? Jesli sa faktycznie czarne, to znaczy, ze cos nie gra. Jesli szare to jest ok - powinno byc plynne przejscie miedzy brazowym maziajem w tle, do szarego po bokach.

Czarne, ale nie to mnie najbardziej interesuje.

Interesuje mnie poprzedni design. Przypomnij mi (a może nie wiesz, bo cały czas jedziesz na rozdzielczości 1024x768) czy poprzedni styl "rozlewał" się na całą szerokość? Jakoś przy nowym stylu te czarne pasy rzuciły mi się w oczy i dlatego pytam.

nie, poprzedni tez byl w formie centralnego bloku o szerokosci 900px, a po bokach ciemne tlo.

Uboot 
Moderator

Wysłany: 1 Grudzień 2008, 00:08   

Anakolut napisał/a:
nie, poprzedni tez byl w formie centralnego bloku o szerokosci 900px, a po bokach ciemne tlo.

O to mi chodziło. Dzięki. :))

Kor 
Moderator

Wysłany: 1 Grudzień 2008, 16:51   

W ogóle mi się ten nowy design nie podoba. Taki drewniany jest. Wcześniejszy, uważam, pasował bardziej do klimatu ŚD.

A co do forum... to jestem ciekawy. Pewnie będzie tak jak z forami w Anglii, niestety Anakolut'cie.

Keyff 
Moderator

Wysłany: 3 Grudzień 2008, 01:07   

Myślę, że najważniejszym atutem takiego forum jest jego nowość. Na naszym tyle już zostało powiedziane, że do czasu następnego "nie, żebym specjalnie żałował" ciężko jest poprowadzić jakąś dyskusję nie powtarzając się. Chyba że dotyczy nowości.

Tam, ludzie mogą zacząć od początku. Nasze forum jest z pewnością kopalnią wiedzy i z pewnością netowym domem dla wielu z nas, ale ludzie lubią po prostu brać udział w czymś co właśnie powstaje.

tym samym życzę powodzenia.

Tymon Sawicz
[*]http://arturpartyka.pl/blog

Odpowiedz do tematu