|
www.DISCWORLD.pl |
| Autor |
Wiadomość |
Kaen

|
Wysłany: 26 Lipiec 2008, 11:19
|
|
|
Wow.
Jest dużo lepiej niż było.
Już kilka razy próbowałem się zaangażować w jakieś usprawnienia, ale w ciągu dnia mam mniej więcej 7 minut wolnego czasu zwykle, więc słabo mi poszło - więc już nie będę nic obiecywał. Ja bym jeszcze zmienił kolor fonta w lewym panelu, żeby było trochu czytelniejszy. I winieta trochę przaśnie wygląda. Ale ogólnie podoba mi się. |
_________________ Wytracę mądrość mędrców, a przebiegłość przebiegłych zniweczę. |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 27 Lipiec 2008, 21:18
|
|
|
kolorystycznie mi się lewa strona z prawą nie zgrywają, ale treściowo jest dużo fajniej
edit waw: poza tym zostawiłbym logo (obrazek z A'Tuinem i słoniami - bardzo fajny) w centrum i pozostałe elementy (search/link/etc) umieścił poniżej, a nie na nim. De gustibus.... |
_________________ |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 31 Lipiec 2008, 22:11
|
|
|
Wprowadzilismy wlasnie pewna nowosc na discworld.pl - galerie uzytkownikow. Udostepniamy to glownie z mysla o fanartach - aby strona stala sie serwisem, gdzie mozna obejrzec dyskowe arty zebrane w jednym miejscu. Mam nadzieje, ze sie podoba i sie przyda - no i oczywiscie, ze spelni to swoje zadanie :] Wszystko zalezy od uzytkownikowm ktorzy beda chcieli [lub nie beda..] podzielic sie wlasnymi pracami...
Jak ktos znajdzie jakis blad to bardzo prosze informowac na gg - bedzie najszybciej. Z gory dzieki :] |
_________________ "Spotkamy się u studni i będziemy znów tacy młodzi... "
http://discworld.pl |
|
|
|
 |
Kaen

|
Wysłany: 1 Sierpień 2008, 11:40
|
|
|
| Offtopicowe pytanie: Czy tylko ja na świecie mam uczulenie na wszelkie fanarty, fanfiki, fancokolwiek? |
_________________ Wytracę mądrość mędrców, a przebiegłość przebiegłych zniweczę. |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 1 Sierpień 2008, 17:47
|
|
|
| [OT] Nie tylko Ty... Chociaż ja dopuszczam fan arty o ile nie są to fan-manga-nadaje-się-do-wszystkiego-arty, te mangowe niestety bardzo mi nie odpowiadają.[/EOT] |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Sierpień 2008, 13:17
|
|
|
| Niektóre mangowe są spoko. Nie przesadzajcie. |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 1 Wrzesień 2008, 11:30
|
|
|
Zupelnie nowa szata strony
Zapraszam do podziwiania |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 1 Wrzesień 2008, 11:58
|
|
|
| Anakolut napisał/a: | | Zupelnie nowa szata strony |
Teraz mi sie podoba. Good one.
Jedyna rzecz, to zwoje mogly byc ostrzejrze (u gory i na dole), ale to drobnostka. Tak jak do poprzedniej grafiki nie bylem przekonany, tak ta moim zdaniem zdecydowanie lepsza. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 1 Wrzesień 2008, 12:50
|
|
|
| Wreszcie jakaś, która mi się podoba. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 1 Wrzesień 2008, 13:33
|
|
|
| Jak zawsze krytykowałem, to teraz mi się nawet podoba. Nie ma szału i kiślu w majtkach ale jest dyskowo. Brawo za ciągłe doskonalenie strony! |
|
|
|
 |
Kaen

|
Wysłany: 1 Wrzesień 2008, 14:42
|
|
|
Jak ostatnio mi się podobało, tak teraz moim zdaniem przekroczyliście granicę kiczu. Trochę za jarmarcznie, trochę za brązowo i widzę stronę dla smutnych przedszkolaków.
Top jest całkowitą pomyłką, a grafika nie jest obrobiona po wstępnym szkicu. Poza tym jestem za wymontowaniem ze wszystkich narzędzi graficznych opcji "smudge" i "bevel", a cała grafika tutaj opiera się właśnie na nich. |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 1 Wrzesień 2008, 16:09
|
|
|
wszystkim nie dogodzisz, wiem, ale poprzednia wersja była o niebo lepsza.
jestem zwolennikiem w miarę przejrzystego układu i dominacji treści. a tutaj taki misz masz graficzny a do tego forma wręcz przytłacza treść.
oczywiście to tylko moje zdanie. |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 1 Wrzesień 2008, 16:29
|
|
|
Zgadzam się z przedmówcami,że ciut za dużo tego na stronie.
Ledwo widzę linki, ale poza tym bardzo fajne dyskowe motywy.
Radzę korzystać z nich z umiarem, a będzie idealnie. |
|
|
|
 |
Sofi

|
Wysłany: 2 Wrzesień 2008, 12:20
|
|
|
| Mnie się podoba duuuużo bardziej. Szczerze mówiąc poprzednia wersja w ogóle mi się nie podobała i długo nie mogłam się w niej połapać. Teraz też nie jest idealnie (migający banner na górze), ale zdecydowanie lepiej. |
_________________ Kiedy jesteś szalony, piana leci ci z pyska. Kiedy jesteś obłąkany, pieni ci się mózg. |
|
|
|
 |
Ty Draniu

|
Wysłany: 2 Wrzesień 2008, 15:32
|
|
|
Yenefer stworzyła coś pięknego. I pomyślcie że to jej pierwszy layout! Normalnie szok. Wszystko takie realistyczne, dopracowane. Widać że się bardzo starała tak samo jak wszyscy którzy jej pomagali ( w tym i Anakolut ). Krótko mówiąc, Redakcja Discworld.pl się nie obija Oby tak dalej. |
_________________ Łojzicku! |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 3 Wrzesień 2008, 20:18
|
|
|
| Keyff napisał/a: | wszystkim nie dogodzisz, wiem, ale poprzednia wersja była o niebo lepsza.
jestem zwolennikiem w miarę przejrzystego układu i dominacji treści. a tutaj taki misz masz graficzny a do tego forma wręcz przytłacza treść.
oczywiście to tylko moje zdanie. |
Moje też |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 13 Wrzesień 2008, 18:11
|
|
|
| Nie dałoby się dołożyć RSS? |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 30 Listopad 2008, 22:52
|
|
|
Coz... kolejny nowy desin na http://Discworld.pl :> Wiem, niektorych pewnie juz to drazni, ale stary design nie byl doskonaly. W koncu doczekal sie godnego nastepcy
No i druga wiadomosc, ktora, jak mniemam, zostanie tutaj przyjeta na bardzo rozne sposoby - otworzylismy na Discworld.pl forum. Nie zycze zle UAMowi, w koncu jestem z nim zwiazany od hohoho, ale zapotrzebowanie na forum w portalu bylo dosc spore, a wiekszosc ludzi krecila nosem, gdy ich odsylalem tutaj [co z reszta wiadac - tylko kilku userow Discworld.pl zarejestrowalo sie tez na Ulicach]. Mam nadzieje, ze nikt sie na mnie za to nie obrazi - w koncu UAM jest silny i sprawny, a konkurencja jest ponoc motorem rozwoju :]
No i oczywiscie nie przestane tutaj zaladac i mam nadzieje, ze i Wy bedziecie zaladac na forum Discworld.pl |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 30 Listopad 2008, 23:02
|
|
|
Mogę powiedzieć, że ta grafika strony chyba najlepsza z dotychczasowych. Moim zdaniem może zdecydowanie zostać. W miarę klimatyczna i czytelna przy tym czytelna. Może trochę za mała czcionka w menu. Przy większych rozdzielczościach może być mniej czytelna, ale wszystkie poważne przeglądarki mają opcję powiększenia więc jak ktoś nie bedzie mógł to kliknie "+".
Daję 4+
Edit:
Tylko ciekawi mnie dlaczego założyłeś forum? Nie żeby uam miał coś przeciwko zdrowej konkurencji, ale zdaje się, że dotąd w menu był link tutaj. |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 30 Listopad 2008, 23:14
|
|
|
| Gadzinisko napisał/a: | | Może trochę za mała czcionka w menu |