Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
www.DISCWORLD.pl
Autor Wiadomość
Kaen 

Wysłany: 26 Lipiec 2008, 11:19   

Wow.
Jest dużo lepiej niż było.
Już kilka razy próbowałem się zaangażować w jakieś usprawnienia, ale w ciągu dnia mam mniej więcej 7 minut wolnego czasu zwykle, więc słabo mi poszło - więc już nie będę nic obiecywał. Ja bym jeszcze zmienił kolor fonta w lewym panelu, żeby było trochu czytelniejszy. I winieta trochę przaśnie wygląda. Ale ogólnie podoba mi się.

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 27 Lipiec 2008, 21:18   

kolorystycznie mi się lewa strona z prawą nie zgrywają, ale treściowo jest dużo fajniej ;]
edit waw: poza tym zostawiłbym logo (obrazek z A'Tuinem i słoniami - bardzo fajny) w centrum i pozostałe elementy (search/link/etc) umieścił poniżej, a nie na nim. De gustibus....

Anakolut 

Wysłany: 31 Lipiec 2008, 22:11   

Wprowadzilismy wlasnie pewna nowosc na discworld.pl - galerie uzytkownikow. Udostepniamy to glownie z mysla o fanartach - aby strona stala sie serwisem, gdzie mozna obejrzec dyskowe arty zebrane w jednym miejscu. Mam nadzieje, ze sie podoba i sie przyda - no i oczywiscie, ze spelni to swoje zadanie :] Wszystko zalezy od uzytkownikowm ktorzy beda chcieli [lub nie beda..] podzielic sie wlasnymi pracami...

Jak ktos znajdzie jakis blad to bardzo prosze informowac na gg - bedzie najszybciej. Z gory dzieki :]

Kaen 

Wysłany: 1 Sierpień 2008, 11:40   

Offtopicowe pytanie: Czy tylko ja na świecie mam uczulenie na wszelkie fanarty, fanfiki, fancokolwiek?

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 1 Sierpień 2008, 17:47   

[OT] Nie tylko Ty... Chociaż ja dopuszczam fan arty o ile nie są to fan-manga-nadaje-się-do-wszystkiego-arty, te mangowe niestety bardzo mi nie odpowiadają.[/EOT]

Kor 
Moderator

Wysłany: 2 Sierpień 2008, 13:17   

Niektóre mangowe są spoko. Nie przesadzajcie.

Anakolut 

Wysłany: 1 Wrzesień 2008, 11:30   

Zupelnie nowa szata strony ;)
Zapraszam do podziwiania :D

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 1 Wrzesień 2008, 11:58   

Anakolut napisał/a:
Zupelnie nowa szata strony

Teraz mi sie podoba. Good one. :spoko:

Jedyna rzecz, to zwoje mogly byc ostrzejrze (u gory i na dole), ale to drobnostka. Tak jak do poprzedniej grafiki nie bylem przekonany, tak ta moim zdaniem zdecydowanie lepsza.

Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 1 Wrzesień 2008, 12:50   

Wreszcie jakaś, która mi się podoba.

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

Kor 
Moderator

Wysłany: 1 Wrzesień 2008, 13:33   

Jak zawsze krytykowałem, to teraz mi się nawet podoba. Nie ma szału i kiślu w majtkach ale jest dyskowo. Brawo za ciągłe doskonalenie strony!

Kaen 

Wysłany: 1 Wrzesień 2008, 14:42   

Jak ostatnio mi się podobało, tak teraz moim zdaniem przekroczyliście granicę kiczu. Trochę za jarmarcznie, trochę za brązowo i widzę stronę dla smutnych przedszkolaków.

Top jest całkowitą pomyłką, a grafika nie jest obrobiona po wstępnym szkicu. Poza tym jestem za wymontowaniem ze wszystkich narzędzi graficznych opcji "smudge" i "bevel", a cała grafika tutaj opiera się właśnie na nich.

Keyff 
Moderator

Wysłany: 1 Wrzesień 2008, 16:09   

wszystkim nie dogodzisz, wiem, ale poprzednia wersja była o niebo lepsza. :)

jestem zwolennikiem w miarę przejrzystego układu i dominacji treści. a tutaj taki misz masz graficzny a do tego forma wręcz przytłacza treść.

oczywiście to tylko moje zdanie.

Tymon Sawicz
[*]http://arturpartyka.pl/blog

Uboot 
Moderator

Wysłany: 1 Wrzesień 2008, 16:29   

Zgadzam się z przedmówcami,że ciut za dużo tego na stronie.

Ledwo widzę linki, ale poza tym bardzo fajne dyskowe motywy.
Radzę korzystać z nich z umiarem, a będzie idealnie.

Sofi 

Wysłany: 2 Wrzesień 2008, 12:20   

Mnie się podoba duuuużo bardziej. Szczerze mówiąc poprzednia wersja w ogóle mi się nie podobała i długo nie mogłam się w niej połapać. Teraz też nie jest idealnie (migający banner na górze), ale zdecydowanie lepiej.

Ty Draniu 

Wysłany: 2 Wrzesień 2008, 15:32   

Yenefer stworzyła coś pięknego. I pomyślcie że to jej pierwszy layout! Normalnie szok. Wszystko takie realistyczne, dopracowane. Widać że się bardzo starała tak samo jak wszyscy którzy jej pomagali ( w tym i Anakolut ;) ). Krótko mówiąc, Redakcja Discworld.pl się nie obija :D Oby tak dalej.

Słupek 
VIP

Wysłany: 3 Wrzesień 2008, 20:18   

Keyff napisał/a:
wszystkim nie dogodzisz, wiem, ale poprzednia wersja była o niebo lepsza. :)

jestem zwolennikiem w miarę przejrzystego układu i dominacji treści. a tutaj taki misz masz graficzny a do tego forma wręcz przytłacza treść.

oczywiście to tylko moje zdanie.

Moje też :roll:

Słupek 
VIP

Wysłany: 13 Wrzesień 2008, 18:11   

Nie dałoby się dołożyć RSS?

Anakolut 

Wysłany: 30 Listopad 2008, 22:52   

Coz... kolejny nowy desin na http://Discworld.pl :> Wiem, niektorych pewnie juz to drazni, ale stary design nie byl doskonaly. W koncu doczekal sie godnego nastepcy ;)

No i druga wiadomosc, ktora, jak mniemam, zostanie tutaj przyjeta na bardzo rozne sposoby - otworzylismy na Discworld.pl forum. Nie zycze zle UAMowi, w koncu jestem z nim zwiazany od hohoho, ale zapotrzebowanie na forum w portalu bylo dosc spore, a wiekszosc ludzi krecila nosem, gdy ich odsylalem tutaj [co z reszta wiadac - tylko kilku userow Discworld.pl zarejestrowalo sie tez na Ulicach]. Mam nadzieje, ze nikt sie na mnie za to nie obrazi - w koncu UAM jest silny i sprawny, a konkurencja jest ponoc motorem rozwoju :]
No i oczywiscie nie przestane tutaj zaladac i mam nadzieje, ze i Wy bedziecie zaladac na forum Discworld.pl :)

Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 30 Listopad 2008, 23:02   

Mogę powiedzieć, że ta grafika strony chyba najlepsza z dotychczasowych. Moim zdaniem może zdecydowanie zostać. W miarę klimatyczna i czytelna przy tym czytelna. Może trochę za mała czcionka w menu. Przy większych rozdzielczościach może być mniej czytelna, ale wszystkie poważne przeglądarki mają opcję powiększenia więc jak ktoś nie bedzie mógł to kliknie "+".
Daję 4+

Edit:
Tylko ciekawi mnie dlaczego założyłeś forum? Nie żeby uam miał coś przeciwko zdrowej konkurencji, ale zdaje się, że dotąd w menu był link tutaj.

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

Uboot 
Moderator

Wysłany: 30 Listopad 2008, 23:14   

Gadzinisko napisał/a:
Może trochę za mała czcionka w menu

I przede wszystkim na forum.

Przyzwyczaiłem się już do poprzedniego designu.

Odpowiedz do tematu