|
Propozycja |
| Autor |
Wiadomość |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 22 Styczeń 2006, 00:59
|
|
|
po pierwsze jesteście wszyscy niemili, po drugie jakby każdy z was drodzy webmastrzy miał się rozliczyć z zapożyczeń i praw autorskich - rozmowa inną by była.
po trzecie, to stronka jest a'la początek lat '90 i może tak ma być? a nie każdy musi od razu znać wszystkie super css i php. poza tym (a to już moje zdanie) przydałoby się zrobic polską stronę o Pterrym opartą na flashu - bo takiej (chyba) nie ma - i to by było coś nowego. a tak zupełnie poważnie, to po co komu kolejne stronki ? ja tam i tak na żadną nie zaglądam wszystko co wiem to wiem a co nie wiem to prędzej się z forum dowiem niż z dowolnej ze stronek. jasne - takie projekty jak discworldcovers to jest coś na co warto spojrzeć czasem żeby coś ciekawego zoabczyć... z tego taki morał, że zamiast tworzyć wielkiee portale które mają zniszczyc inne stronki lepiej robić coś na zasadzie wąskiej specjalizacji. ot co. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 22 Styczeń 2006, 01:07
|
|
|
| Keyff napisał/a: | | po pierwsze jesteście wszyscy niemili, po drugie jakby każdy z was drodzy webmastrzy miał się rozliczyć z zapożyczeń i praw autorskich - rozmowa inną by była. |
Napisalem wlasnie, ze u mnie jest info o tym tekscie.
Jedyne co to "krotkie opisy", jakie umieszczam przy informacji o ksiazce to teksty z tylu okladki. Fakt, nie jest to napisane. Jednakze, to co innego niz kradziez grafiki.
Jeden z autorow dyskowej strony (nie pamietam w tej chwili adresu - ale nie odniosla ona sukcesu) najpierw wyslal do mnie prozbe, a potem z informacja o zrodle umiescil moje (i innych osob, ktore pisaly na moja strona - nasza strone moznaby rzec) tekstu u siebie.
Cos takiego jest fair i uwazam, ze zapytanie sie o to, czy mozna czegos uzyc nie jest trudne. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 22 Styczeń 2006, 11:01
|
|
|
| Cytat: | | po pierwsze jesteście wszyscy niemili |
To tylko konstruktywna krytyka. Nie wmawiaj nam, że jesteśmy niemili, bo tak nie jest.
Tak jak napisałem są różni ludzie. Duriell jest akurat tym człowiekiem, co ma pomysł. ew. humanem od pisania tekstów.
Ale ludziem od designu i ludziem od spraw technicznych, to ona nie może być.
Po prostu brak jej tego czegoś. |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
| |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 22 Styczeń 2006, 11:32
|
|
|
| Blade_Master napisał/a: | | Duriell jest akurat tym człowiekiem, co ma pomysł. |
Duriell ma tylko pomysł i gigantyczne chęci, ale już predyspozycji i przyzwoitosci za grosz. Ot taki typowy trzynastolatek.
A co o dawania zgody, to wiem, że wystarczy tylko poprosić, a ci co bardziej uczynni zgodę dają. Ja sobie drogą trzech maili załatwiłem możliwość przetłumaczenia i zamieszczenia na mojej stronie (co zdechła zanim się urodziła) wywiadu. Inna sprawa, ze nie potrafiłem go wtedy porządnie przetłumaczyć.
Rada dla Duriella, zanim zaczniesz wyskakiwać z wielkimi ideami, żeby nadzorować ich realizację, najpierw zrób coś całkowicie swojego, od początku do końca. Nie tak, że cała samodzielna twórczość sprowadza się do Twojego podpisu. |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 22 Styczeń 2006, 11:55
|
|
|
| Blade_Master napisał/a: | | konserwatywna krytyka |
Chyba 'konstruktywna krytyka' mialo byc?
(sorry za komentarz, ale naprawde 'konserwatywna krytyka' mnie bardzo rozsmieszyla ) |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 22 Styczeń 2006, 12:15
|
|
|
Tak to jest jak się nie patry na klawiaturę i się pisze a myśli o czymś innym, sett.
Tobie też się kiedyś zdarzyły literówki |
 |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 22 Styczeń 2006, 12:34
|
|
|
Hej, to nie jest literowka. Literowka to by bylo 'konsturktywna' . Dobra, juz Cie nie mecze . |
|
|
|
 |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 22 Styczeń 2006, 15:51
|
|
|
Kilka luźnych myśli związane z tą stronką jakie mi się nasunęły po zapoznaniu się z nią:
Przepraszam bardzo - to właśnie tak miał wyglądać ten portal? Buhahahahahahaha
[Irony mode ON]
Grafiki jest kradziona? Wydaje Wam się
[Irony mode OFF]
A zauważyliście, że w linkach nie ma żadnej polskiej strony? |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 22 Styczeń 2006, 15:59
|
|
|
| Też racja. Chciałem zauważyć, że przy jednym linku jest napisane "strona w jęz ang", a przy drugiej już nie, choć także jest angielskojęzyczna. |
 |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 22 Styczeń 2006, 16:41
|
|
|
| Vanti napisał/a: | | A zauważyliście, że w linkach nie ma żadnej polskiej strony? |
no przeciez to jest najelpszy portal o SD jaki w polskim necie widzialem, wiec po co linki do jakis badziewi... od dzisaj bede zagladal tylko tam |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 22 Styczeń 2006, 21:25
|
|
|
Przestańcie.
Może to pierwsza strona tej osobvy i nastęna będzie już, dzięki naszej konstruktywnej krytyce, o niebo lepsza. |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 23 Styczeń 2006, 12:29
|
|
|
| Następna... Na razie tej w ogóle nie ma. Widać Duriell się zreflektowała/zreflektował (nie wiem, które, bo na stronie było jedno, a tutaj na forum inne) |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 23 Styczeń 2006, 14:06
|
|
|
Przez ostatnie 24 godziny byli na forum: Kormaciek, QbaJak, settler, SKRP, Vanti, Krejt, Agata_G, alasse, Aureus [BSM], Blade_Master, Blek_Rajder, Boo, Duriell, efzetiks, Erpegis, gadio, I.Inni, Krasnola, LudoS, Łukasz, mackey, Maniaczek, Master Ragnarok, Mefistofeles, MonaOgg, Monkey, Mort, Nabu, Słupek, Straszydło, Uboot, Vaila, VenaKruczowłosa, Wera, Yunna
Więc koleś nic nie pisze, ale temat pewnie śledzi. |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 23 Styczeń 2006, 14:15
|
|
|
| Ja mówiłem o tym, że te swoje zaczątki strony zdjął/zdjęła. |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 23 Styczeń 2006, 14:59
|
|
|
| Cytat: | | Ja mówiłem o tym, że te swoje zaczątki strony zdjął/zdjęła. |
U mnie strona się włącza normalnie, wiec nie wiem co niby zdjął. A wszystkie kradziejstwa jak były tak dalej tam są. Gosciu by mógł mieć trochę przyzwitosci i naprawdę ten crap zlikwidować. |
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 23 Styczeń 2006, 15:33
|
|
|
| O przepraszam z te przyspieszone informacje, wpisywałem zły adres. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 23 Styczeń 2006, 18:59
|
|
|
| Jako, ze odwiedzasz forum, wiec najprawdopodobniej to czytasz, to ponawiam prozbe o usuniecie kradzionej grafiki, a takze zrefletowanie sie co do tekstu o autorze (nie wiem, jak tutaj sie ma sie prawo). |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 23 Styczeń 2006, 20:04
|
|
|
| Ten tekst o autorze jest chyba ogólnodostępny... |
 |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 23 Styczeń 2006, 20:37
|
|
|
Przeczytaj notke na stronie u mnie. Jest to tekst wyedytowany. Niestety nie mam w domu Koloru Magii, a opis na stronie Proszka chyba sie zmienil, wiec nie moge porownac w jakim stopniu.
Chodzi o to, ze znajomy zlozyl ten tekst, wiec wlozyl w to jakas swoja prace. Dlatego milej by bylo, gdyby autor powiedzial, ze kopuje ten tekst, albo sam sobie cos tam wyedytowal... zreszta niewazne...
I tak glownie chodzi o logo. |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 23 Styczeń 2006, 20:40
|
|
|
| Cytat: | | Ten tekst o autorze jest chyba ogólnodostępny... |
Jeśli to by był tylko tekst pani DMG to byłby ogólnodostępny, ale Boa dopisał do niego pewne rzeczy (opracował) wiec prawa autorskie są jego albo settlera.
Nawet jakby tak nie było to po prostu grzeczniej spytac się o jakieś pozwolenie. |
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
|
|