Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
http://www.uam.dmkhosting.com/blade_master/

Czy taka stronka ma cel istnienia w sieci?
TAK
76%
 76%  [ 13 ]
NIE
0%
 0%  [ 0 ]
Jest mi obojętne...
23%
 23%  [ 4 ]
Głosowań: 17
Wszystkich Głosów: 17

Autor Wiadomość
Blade_Master 
VIP

Wysłany: 1 Lipiec 2005, 14:55   http://www.uam.dmkhosting.com/blade_master/

www.pterry.gaa.pl

Page w trakcie Konstrukcji .>.>.>.>

Stronę będę współtworzył z pewnym userem strony.
Nie znam jej nowego nicka, wiem tyle ze pod starą nazwą brzmiał "Bibliotekarka"

A co ja miałem ?
Aha...
...Narazie nic na niej nie ma.
Wolę dopracować wszystko na ostatni guzik, i ogłosić "Oficjalny Start" stronki.

---
Narazie zapytam się o szczerą ocenę laya - dążymy do doskonałości :wink:

Kor 
Moderator

Wysłany: 1 Lipiec 2005, 15:09   

Layout fajny, oryginalny, tylko że w 800x600 trochę duży, można byłoby (dążąc oczywiście do doskonałości) wrzucić skrypt, który rozpoznawałby rozdzielczość i w zależności od niej, ładował odpowiednio dopasowaną grafikę do rozmiaru ekranu roboczego.

Ale ogólnie pierwsze wrażenie bardzo pozytywne =D>

Vera 

Wysłany: 1 Lipiec 2005, 16:53   

Mi sie podoba nawet bardzo. Tylko wolałabym zobaczyć całość bo jak narazie to brakuje ci sera. :wink:

Ale wierzę że to będzie świetna stronka i życzę powodzenia

Blade_Master napisał/a:
Stronę będę współtworzył z pewnym userem strony.
Nie znam jej nowego nicka, wiem tyle ze pod starą nazwą brzmiał "Bibliotekarka"

Teraz to "Monkey"

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 1 Lipiec 2005, 17:01   

To miał być protest przeciw zmienianiu nicków userom :P

---
Postaram się zrobić coś z rozdzielczością.
Coś jeszcze ? Może macie jakies wątpliwości, co do tego beżowego ? A działy ?

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 1 Lipiec 2005, 21:38   

po pierwsze to wrzuc adres stronki do siebie w profilu zeby nie trzeba bylo z kazdym upgradem go kopiowac z tytulu tematu (zwlaszcza ze pod tym #@$&*$@# windowsem 3-ci przycisk myszy nie dziala jak nalezy bez dodatkowych sterownikow :/)

ogolnie na razie ok, tylko "spojenie" gornej ramki z lewa i prawa jakies takie ni z gruszki ;) ni z pietruszki

SStefan 
VIP

Wysłany: 2 Lipiec 2005, 14:07   

Ho, lay świetny, bardzo mi się podoba...
Czekam, aż ruszycie!
"Zacznijmy od tego, że za czasów Józefa chłopaki wyprowadzili się do Egiptu jak w PRL-u za chlebem. Przez długi czas Izraelici i Egipcjanie byli ziomalami. Ale potem przyszła niewola izraelska. (Wiecie, widocznie zły diabeł zaczął działać)." <--N ie ma to jak wykwalifikowana katecheza XD

Sayoko 
VIP

Wysłany: 3 Lipiec 2005, 21:21   

Lay mi się baaaaaaaaardzo podoba...a stronkę dodam oczywiście do linkowni na blogu, gdzie prędzej czy później ląduje każda znaleziona pratchettowska strona w polskim necie :wink:

Chwilę bezsilnego walenia głową w klawiaturę później: jak się majlog odwiesi ](*,)

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 7 Lipiec 2005, 11:13   

Może jeszcze napiszę co będzie miała zawierać.
Mam nadzieję, że uda mi się spolszczyć sporo artykułów i wywiadzików. Będzie do tego poświęcony całkowicie oddzielny dział.

A więc :

Galeria - Fan Arty, Galerie Josha, Kidbyego, innych ludzi.

Newsy - Nowości ze Świata Terrego

Spolszczone ( nazwa robocza ) - spolszczone wywiady, artykuły o świecie dysku. Może się uda grę jakąś spolszczyć ? Zobaczymy

Texty - Przeróżne Artykuły na tematy związane z ŚD i Terrym, Ff

Download - do ściągnięcia bdzie gra discworld, skiny do gg winampa, muzyczki i inne bajery.

Linki - Do stron związanych z ŚD

Ew. Inne .
Jesteśmy otwarci na propozycje.

---
Narazie jednak nic nie mogę robić nad stronką ponieważ nie mam dostępu do kompa... ;/

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 9 Lipiec 2005, 15:25   

Blade_Master napisał/a:
Aha, chcesz więc powiedzieć, że moja stronka będzie kopią jakiś stronek, i nie wniesie nic nowego ? IDENTYCZNA to mocne słowo. Może pod kilkoma względami będzie taka sama, ale zapewniam was, że zanjdzie się na niej sporo nowych rzeczy.

Na przykład :
/ Wiek bohaterów, postaci + inne artykuły. Myślicie że będą takie same jak na innych stronkach ?
/ Spolszczone Wywiady, Artykuły ( trudno w to uwierzyć, ale nie wszyscy znają angielski ) /
/ Forum. Wątpie żeby dorównywało temu, ale zawsze będzie - z 2 postami, ale będzie :mrgreen:
/ Forum Fanfikowe - Odetchniecie wtedy z ulgą ?

Aha - Ja serio, nie jestem jakimś wielkim maniakiem tych ff. Wolę mieć normalną dyskową stronkę - ale jeżeli już musi być, to postaram się zrobić forum ffikowe.
...
No coments... please.

Blade w zdnym wypadku nie chcialem powiedziec ze stworzysz jakiegos klona, tylko ze cele jakie sobie wytyczyles są... jakby to powiedziec - nie za male

Co do artykulow itp to ok - piszac swoje od razu tworzysz cos niepowtarzalnego, zastanawia mnie tylko jak chcesz sie wykrecic z wieku bohaterow skoro nigdzie nie jest on podany a dodatkowo przypomnij sobie jakie rozmowy toczyly sie tutaj miedzy innymi przy okazji omawiania wieku Rincewinda czy Vetinariego

Mam tez male obawy co do spolszczania wywiadow i artykulow - nie jest to proces prosty i nie latwo sobie z nim poradzic, nie wiem czy spolszczenia masz zamiar wykonywac sam czy komus to zlecic w kazdym badz razie wyraze swoja opinie jak juz cos po polskiemu umiescisz

No i forum fickowe oraz dzial z fickami na pewno sie przyda - jako ze nie ma jeszcze w polskim necie takiej stronki wiec moze uda Ci sie wypelnic jakas nisze. Nikt Cie przeciez do nieczego nie zmusza, ale czasem warto sie zastanowic czym Twoja stonka bedzie sie wyroanizac sposrod innych.

Monkey 

Wysłany: 9 Lipiec 2005, 16:02   

QbaJak napisał/a:
zastanawia mnie tylko jak chcesz sie wykrecic z wieku bohaterow skoro nigdzie nie jest on podany a dodatkowo przypomnij sobie jakie rozmowy toczyly sie tutaj miedzy innymi przy okazji omawiania wieku Rincewinda czy Vetinariego

To, niestety, jest moja działka. Długo siedziałam nad książkami i gdzie tylko była choćby wzmianka o latach i czyimś wieku zaraz notowałam i rzeczywiście wyszło mi coś interesującego.
Na l-space kombinowano dobrze, ale w końcu ktoś coś pochrzanił i wyszły im wyniki z kosmosu, że taki Rincewind ma z 80 lat, a wszyscy wiemy, że to nieprawda (chyba wszyscy). Z moich (na pewno niedoskonałych w pełni) obliczeń wynika, że Rincewind ma około 40 lat. I tak dalej. Wiemy ile ma Vimes i Vetinari, Myślak Stibbons, Susan, Ridcully, Marchewa i jeszcze ktośtam, niewiele tego, ale pamiętajcie, że to nie taki proste.
Qba spokojna twoja główka :|

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 11 Lipiec 2005, 09:55   

Powróciłem z Krakowa. Hm...

Cytat:
Blade w zdnym wypadku nie chcialem powiedziec ze stworzysz jakiegos klona, tylko ze cele jakie sobie wytyczyles są... jakby to powiedziec - nie za male

Miło mi to słyszeć. Zobaczymy jeszcze jak to będzie - Narazie jakoś nie mogę znaleźć czasu na stronkę, z powodu różnych wyjazdów.
Będe niedyspozycyjny od 15 sierpnia do 1 Września.

Z wiekami,to rzec zywiście problem jest. Ale gdyby tak poszperać dokładnie, to się dużo można dowiedzieć...
Jest jeszcze wiek Dziekana i wiek Nadrektora R - ale to zobaczycie wkrotce w artykule.

Co do spolszczeń - Chciałem się tym zająć osobiście. Fakt, trudne to cholerstwo jest, ale nie poddam się bez walki ;] . Już mam 1 wywiad przetlumaczony.

Monkey 

Wysłany: 11 Lipiec 2005, 12:10   

Blade_Master napisał/a:
Jest jeszcze wiek Dziekana i wiek Nadrektora R - ale to zobaczycie wkrotce w artykule.

Blade ja proszę nie śpiesz się tak, nie wiem jak szybko ktoś to zobaczy. Mówiłam, że nie mam jeszcze tego przemyślanego.
Więc nie obiecuj na zapas, bo wiek może być na końcu.

Słupek 
VIP

Wysłany: 1 Sierpień 2005, 19:50   

Sam layout to trochę mało, żeby zawojować sieć. Czekamy na więcej :D Życzę Wam więcej zapału niż ja miałem tworząc swoją stronkę, która zakończyła życie na kilku artykułach (może kiedyś ją reaktywuję, ale dopiro mając odpowiedni zasób tekstów, porzadny serwer, itp.)
Tak więc powodzenia!

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 28 Styczeń 2006, 08:37   

Stronka przekształciła się w Discworld Fan Site ;] Cokolwiek to znaczy...

http://szept.net/skrecz/ (narazie na tym serwie - zobaczy się jak to będzie)

Muszę powiedzieć, że nawet w mniejszej rozdzielczości strona nie wygląda tak źle :D

---
Pytanie: Czy waszym zdaniem taka strona ma jakiś cel istnienia w necie?

Kor 
Moderator

Wysłany: 28 Styczeń 2006, 09:54   

Cóż, od strony technicznej, bardzo ładny lay. Naprawdę mi się podoba, chociaż te ikony żywcem z XP, można by trochę pozmieniać..

A sens istnienia strony, zależy od tego, czy zdobędziesz stuff, czytaj, czy ludzie Ci go wyślą :wink:

settler 
Administrator

Wysłany: 28 Styczeń 2006, 11:57   

Czy tylko ja mam tak kiepski transfer z tego serwera?

Przy tak duzych grafikach jest to troche uciazliwe.

Jesli ludzie beda wysylali tam swoje prace to jak najbardziej jest sens takiej strony. Mi sie pomysl podoba.

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 28 Styczeń 2006, 11:59   

Blade, juz chwiallem w mailu z linkami, teraz taka uwaga, co ktores odpalenie strony wyskakuje mi dziwna reklama "recycling" costamcostam ktorej sie nie da wylaczyc (albo ja nie widze przysku) i torsze przeszkadza

co do newsow.... na firefoxie tez dziala dobrze :)

re Set: u mnie tez z transferam nie nalepiej wiec pewnie wina serwera

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 28 Styczeń 2006, 12:06   

Tak, wina serwa...
Liczę na to, że Krejt udostępni trochę miejsca "forumowego".

---
Tą reklamę da się wyłączyć :wink: w jej lewym górnym rogu jest taki "X"
No, ale jeśli uda mi się zyskać lepszy serw, to będzie to wszystko działało "rachciach".
(i co ważniejsze - bez głupich reklam)

Krejt 
Administrator

Wysłany: 28 Styczeń 2006, 12:42   

Blade_Master napisał/a:
Liczę na to, że Krejt udostępni trochę miejsca "forumowego".

Zgłoś się z tym do QbaJaka. Przecież wiesz, że nie zrobię z tego żadnego problemu.

Uboot 
Moderator

Wysłany: 28 Styczeń 2006, 13:01   

Blade_Master napisał/a:
Tą reklamę da się wyłączyć

A byłem i podoba mi się pomysł. Troszkę dziwnie wyglądają te wyjeżdżające napisy (Discworld Fan Page) poza ekran. Tak troszkę tienaturalnie to wygląda :wink:
Na początku wogóle nie widziałem ze jest tam jakieś menu wyboru, przez tą reklamę nic nie widziałem, toteż stronka wydawami mi się dziwna. :wink:

Blejd, zamiast tych ikonek windowsa mógłbys dać jakieś zrobione przez CIebie. Sam rysujesz, a to stronki o tej tematyce, takie rysowane własne ikonki byłyby w sam raz
U mnie też szwankuje transfer.

Odpowiedz do tematu