Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Kor
16 Luty 2007, 08:29
Propozycje nowych książek ze ŚD
Autor Wiadomość
Inkwizycja 
VIP

Wysłany: 29 Grudzień 2006, 14:15   

Takie mieszanie światów zalatuje mi tanim fanfikiem... Moim zdaniem gdyby ktokolwiek spoza Dysku znalazł się nagle w Ankh-Morpork i totalnie nie wiedział, czym jest Dysk, to zginąłby szybciej, niż zdołał krzyknąć "AAAARGH" ;) . A gdyby nawet udało się temu komuś zasiać chaos w mieście, to nie widzę powodu, by czarownice miały się tym przejmować, chyba że zaczęłoby to bezpośrednio im zagrażać.

Dla mnie ciekawe byłoby przeczytanie czegoś o życiu artysty w Ankh-Morpork (ale nie takiego, jak Leonardo z Quirmu...) - próby zdobycia poparcia innych artystów, ciągłe poszukiwanie klientów, spory o jedyną i słuszną sztukę, poszukiwania weny twórczej za pomocą specyfików a'la pigułki z suszonej żaby ;) .
Chociaż książka o takiej tematyce byłaby zapewne nudna dla wszystkich ludzi, których sztuka nie interesuje.

- Sherlock, what school did you graduate from before becoming a detective?
- Elementary, my dear Watson, elementary.

XXXX-janka 

Wysłany: 29 Grudzień 2006, 15:40   

Ja bym z chęcią przeczytała o jakimś ochroniarzu Vetinariego :D Coś typu człowieka prezydenta :)

amarth 

Wysłany: 29 Grudzień 2006, 15:57   

Cytat:
Ja bym z chęcią przeczytała o jakimś ochroniarzu Vetinariego Coś typu człowieka prezydenta

Mi się marzy cos może nie tyle o ochroniarzu, co o personelu pałacowym. A szczególnie o urzędnikach pałacowych. To pewnie dlatego, że tak bardzo lubię Rufusa Drumknotta :D

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 29 Grudzień 2006, 19:31   

amarth napisał/a:
A szczególnie o urzędnikach pałacowych.

popracuj w urzędzie.....;-)

Kor 
Moderator

Wysłany: 30 Grudzień 2006, 00:03   

Nie sądzę, żeby Pterry zrobił coś w stylu: ktoś z innego świata ląduje na Dysku.

Wątek służby pałacowej, urzędniczej jest ciekawy, ale tylko jako przerywniki w jakiejś historii, gdzie byłoby dużo Vetiego - może w Making Money?

Agata_G 
Moderator

Wysłany: 30 Grudzień 2006, 00:09   

Cytat:
Nie sądzę, żeby Pterry zrobił coś w stylu: ktoś z innego świata ląduje na Dysku.

A Tethis to co? :P

Ale wiem, o co Ci chodzi - raczej nikt z "naszego" świata, ze współczesności, nie przeniesie się na Dysk. To po prostu nie pasuje do konwencji. Chociaż niektórzy fani pewnie byliby zachwyceni taką możliwością...

(Ale ciekawe jest, że podróż "w drugą stronę", nawet krótka, jest możliwa...)

Kor 
Moderator

Wysłany: 16 Luty 2007, 08:32   

Jako, że temat Gdzie zmierza ŚD jest troszkę o czyms innym, a zaczęły pojawiac się tam posty, które akurat idealnie pasują tu, to tak tylko przypominam, że istnieje taki temat, jak ten.

Jest trochę nowych usersów, może macie jakieś swoje pomysły, albo wymyślaliście sobie sami fabuły nowych książek, które mogłby napisac Mr P?

ciacho00 

Wysłany: 16 Luty 2007, 10:35   

I.Inni napisał/a:
Może by tak superbohaterowie w ŚD

Są już. Cohen i srebrna orda :)
Herosi jakich mało :D

Odpowiedz do tematu