|
Polska jest płaska |
| Autor |
Wiadomość |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 6 Czerwiec 2006, 21:23
|
|
|
Dziób płaskiej Polski - w wykonaniu tegoż dzioba, w tonacji pis-dur - hymn (nagranie ze zjazdu Potworów i Spółki).
Ale to Jarek był - Aidmin
Szef ponoć rządzącej partii. Czyżbym gdzieś sugerowała coś innego? |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 6 Czerwiec 2006, 22:44
|
|
|
"...Z ziemi polskiej do Polski..."
A moze to i "leppiej" że będzie taki przedmiot jak patriotyzm - pomysł Romana G. Się moze hymnu "naumieją"
Wiem!. Jak idziesz na posła albo senatora to musisz zdać test ze znajomości hymnu. Część buców by odpadła, a reszta by się na blaszkę może wykuła.
Odwrotna flaga, podłożona świnia z medalem dla Jaruzelskiego, emisja nie tego orędzia, marynarka i buty Jarosława, Papieża Rzyma, hymn Jarka, Mr.L & Mr. G wicepremierami. A przyniesie nam dzień jutrzejszy ? |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 9 Czerwiec 2006, 19:58
|
|
|
| Tradycyjny komentarz: I to jeszcze jak! Patrzcie jaką kolejną rzecz wyprawia nasz rząd... |
|
|
|
 |
Psychiczna

|
Wysłany: 3 Październik 2006, 15:44
|
|
|
| Błagam, wszędzie trąbią o polityce i można dostać nerwicy lub depresji czytąc (ogladając, słuchając) o tym kaczyźmie co się w Polsce szerzy. Człowiek tu wchodzi by odpocząć, a tu: polityka. Miejcie litość. |
_________________ Przez zapoznaniem się bliżej skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą. |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 3 Październik 2006, 16:19
|
|
|
| Przecież nie musisz tego tematu czytać. Jak reszta lubi rozmawiać o polityce, to dlaczego niby nie może? |
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 3 Październik 2006, 16:20
|
|
|
| Psychiczna napisał/a: | | Człowiek tu wchodzi by odpocząć, a tu: polityka. Miejcie litość. |
Dla jednego Kaszanka (chociaż też lubię), dla drugiego Miód.
Wreszcie coś się dzieje...Muuuaaa! |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 3 Październik 2006, 22:45
|
|
|
Ech, co za kobieta... Czyta temat z czerwca i twierdzi, że my tu wciąż o polityce. Kobieca logika?
[ Komentarz dodany przez: settler: Sro Paź 04, 2006 6:07 am ]
Ech te kobiety o kobietach. |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 5 Październik 2006, 11:29
|
|
|
| VenaKruczowłosa napisał/a: | | Ech, co za kobieta... Czyta temat z czerwca i twierdzi, że my tu wciąż o polityce. Kobieca logika? |
Może małym hintem powinien tu być jej nick?
A swoją drogą ja byłem naprawdę pełen podziwu, że w tym temacie nie pojawił się ani jeden post odnośnie słynnych taśm prawdy. Mnie tam palce lekko świerzbiły... |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
shampoo

|
Wysłany: 5 Październik 2006, 11:57
|
|
|
hehe, świerzbica rąk ( Tematus Politicus) jest zarażliwa |
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 5 Październik 2006, 12:02
|
|
|
Tematy polityczne i religijne są tematami niebezpiecznymi, jeśli chce się zachować przyjazne stosunki z grupą osób, którą poznało się przy okazji innych zainteresowań. Bywało już, że ludzie, którzy świetnie spędzali ze sobą czas na żeglowaniu, po pierwszej poważnej dyskusji politycznej nie mieli już jak skompletować załogi. |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 5 Październik 2006, 12:41
|
|
|
| co oczywiście nie świadczy o tym, że nie warto na takie tematy rozmawiać. Świadczy jedynie o ograniczeniu psychicznym takich rozmówców. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 5 Październik 2006, 13:53
|
|
|
Dlatego mu już z Keyffem na pewne* tematy na przykład nie rozmawiamy
______
* prawie każde (lol) |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 5 Październik 2006, 14:52
|
|
|
| Keyff napisał/a: | | Świadczy jedynie o ograniczeniu psychicznym takich rozmówców. |
Świadczy, IMO, jedynie o tym, że w pewnym wieku człowiek posiada bardzo radykalne poglądy. Z czasem zdecydowana większość łagodnieje i jest bardziej zarówno tolerancyjna, jak i zwyczajnie wyrozumiała. Niestety, niektórym radykalizm nie mija, a jeszcze mniejszej grupie, tylko się pogłębia. Tych z ostatniej grupy często widujemy, jako liderów naszego życia politycznego. Niestety...
edit |
| |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 5 Październik 2006, 14:53
|
|
|
A ja prosze, zebyscie rozmowe przeniesli gdzie indziej (gdzies do II).
Natomiast ten temat nie jest tematem o polityce. To, ze kilka postow dotyczylo polityki to inna sprawa, ale generalnie nie to jest jego podstawa.
Juz bardziej po polityce (bo o biezacych wydazeniach) jest 'co w stawie kwacze'. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 5 Październik 2006, 15:47
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | Dlatego mu już z Keyffem na pewne* tematy na przykład nie rozmawiamy
______
* prawie każde (lol) |
Toś błysnął. I pewnie znowu dostanę za Ciebie osta.
Moja ogólna wypowiedź dotyczy pewnych sytuacji związanych z codziennym życiem. Np. mój bliski przyjaciel okazał się być ostatnio zwolennikiem PiSu i chociaż przegadalismy całą noc nie doszło do żadnych ekscesów. Oczywiście każdy znas wyszedł z tej rozmowy z tymi samymi przekonaniami ale zapewne z większa doza tolerancji.
Grunt to nie przekładać tematu rozmowy na relacje międzyludzkie.
I naprawdę nie ma bezpośredniego związku pomiędzy stopniem radykalności poglądów a stopniem tolerancji. To bzdura. Takie przełożenie istnieje tylko u ludzi którzy nie potrafią spojrzeć dalej niż ich własny nos.
I proszę nie interpretować mojej wypowiedzi jako dotyczącej kogokolwiek z wyżej wypowiadających się - naprawdę mój świat nie krąży wokół Was. Naprawdę.
[ Komentarz dodany przez: Krejt: Pią Paź 06, 2006 11:05 am ]
Oj, naprawdę sądziłeś że tak jest? |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 12 Październik 2006, 18:32
|
|
|
Polska jest plaska, a raczej twierdzenie, ze Ziemia jest plaska jest na poziomie tego co powiedzial Gertych... Maciej.
W parlamencie europejskim chce wyperswadowac usuniecie teorii ewolucji z programu nauczania. Pewno teraz w Brukseli sie zastanawiaja, czy w Polsce zyja smoki.
Widac, kto w Polsce zostaje profesorem...
Ciekawe, czy synek tez poprze taka idee. Bedzie mniej nauki na biologii . |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 13 Czerwiec 2007, 16:52
|
|
|
Nie wiedzialem czy dac to tutaj, czy do kwakania w stawie.
http://wiadomosci.gazeta....69,4221931.html
Chyba tylko w Polsce powazna gazeta ogólnokrajowa moze zrobic taka ankiete.
Ale nie uwzglednili Gdanska, chociaz u nas raz smierdzialo z dosc powaznego powodu... |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 13 Czerwiec 2007, 18:30
|
|
|
Warszawa Centralna górą! |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 9 Grudzień 2007, 21:23
|
|
|
Ponieważ Sett jest chwilowo nieosiągalny, przekazał mi via gg taki oto importynt mesydż:
| settler napisał/a: | Tak mowimy, ze Pratchett nas nudzi, ale jakis sentyment zostaje. Bylem wczoraj w centrum handlowym, a tam na swiatecznym stoisku takie cos... I od razu kupilem.
1
2
|
|
|
|
|
 |
|
|