Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Polska jest płaska
Autor Wiadomość
SKRP 

Wysłany: 14 Marzec 2004, 13:38   

Aida napisał/a:
Chodziło mi rzecz jasna o SKRPa. :D

A co do zestawu przetrwania: czy żelazko ma duszę? To by¶ miał komplet: dusza (z żelazka); body (czaszka) i fizyka/magia (fujarka => muzyka = wszech¶wiat (zob. teoria strun, częstotliwo¶ci, promieniowanie tła jako pozostało¶ć "graj±cych" fluktuacji przestrzeni itd). :wink:

Niestety, zelazko jest wybrakowane, ale koledzy z s±siedniej szafki dysponuj± duchem w płynie :oops:

Aida
Gość
Wysłany: 14 Marzec 2004, 21:26   

To wlej do żelazka i podł±cz do pradu, będzie dzieło sztuki (it's NOT alive! it's NOT alive!). :lol:

SKRP 

Wysłany: 15 Marzec 2004, 16:29   

A raczej pierwsze żelazko na biopaliwo ;) Ale spróbowałem ze zwykła woda i nie działa - za dużo się wylewa ;)

Skonto 

Wysłany: 9 Kwiecień 2004, 18:21   

SKRP dam ci 10 zlotych i masz 2 dni na zorganizowanie zlotu :twisted: A wogóle tak to je¶li chodzi się do szkoły (SP lub jeszcze lepiej Gimnazjum), to podobieństwa widać jeszcze lepiej :D . Raz u nas w szkole dla żartu jednemu kolesiowi z naszej klasy rozszarpali bluzę na kawałki (chyba z 5 częsci!!). Nasza "kochana" wychowawczyni wrzeszczała na tego kolesia cał± lekcję :lol:

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 10 Kwiecień 2004, 00:15   

jacy ci ludzie sie ostatnio agresywni robia i jescze sie potem chwala .... albo "dla żartu" #-o

Skonto 

Wysłany: 10 Kwiecień 2004, 18:28   

Ta, albo dla żartu rzucaj± cegł± w smerfa 8 lat młodszego od siebie. Ale takie (niestety :cry: ) zaczynaj± byc realia...

Black Dagger 

Wysłany: 10 Kwiecień 2004, 21:54   

re:up Demoralizacja, demoralizacja ludzie :) Ale farta maja na Swiecie Dysku ze jeszcze pilki noznej nie wymyslili :D Juz wyobrazam sobie mecze Ankh przeciwko Morporkia. Wtedy to juz wogole trzeba by Gildie Dresow zalozyc.

OPeCe

Wysłany: 11 Kwiecień 2004, 11:11   

nad gildia dresow dawno myslalem juz w klasie z kumplami. same plusy: znizki rodzinne, darmowy kop w podbrzusze w weekendy, wizytowki ;) :P

Aida
Gość
Wysłany: 11 Kwiecień 2004, 12:29   

Black Dagger napisał/a:
re:up Demoralizacja, demoralizacja ludzie :) Ale farta maja na Swiecie Dysku ze jeszcze pilki noznej nie wymyslili :D

Jak to nie?! A w co Carrot grał z wojskami Klatchu w "Jingo"?
I wszyscy faulowali... :roll:

Skonto 

Wysłany: 13 Kwiecień 2004, 13:33   

Cytat:

Ankh przeciwko Morporkia

A wyobrażasz sobie deby Mroków :shock: . Jatka i nic więcej!

settler 
Administrator

Wysłany: 13 Kwiecień 2004, 14:45   

Foul Ole Ron podaje do Duckmana, ten glowkuje (AJ!)
Ron przez nikogo nie kryty (czy jest zapis o zakazie uzywania broni chemicznej podczas gry?) kopie pilke... o to chyba jednak czyjas glowa... :D

wynik meczu:
5 (1984) : 3 (2574)

w nawiasach podano ilu kibicow przeciwnika udalo sie "usunac" z trybun

Hypello
[Usunięty]

Wysłany: 1 Maj 2004, 23:48   

U mnie w szkole najbardziej dyskowa postac to pan Wiesiu, wlasciciel stolówki ;)
Zczaicie motyw; ja sie grzecznie dopominam oreszte, a on ,,Reszta, reszta... ja musze podatki tu placic, a ty sie o reszte dopominasz!" on jeszcze ma dosc komiczny sposób mówienia, wiec brzmi to nieziemsko :))

banita 

Wysłany: 4 Maj 2004, 11:22   

Cytat:

Juz wyobrazam sobie mecze Ankh przeciwko Morporkia. Wtedy to juz wogole trzeba by Gildie Dresow zalozyc.

Widzę, że stereotypy maj± się dobrze. Czy może byłe¶ na jakim¶ meczu? Jak by¶ był to by¶ zobaczył, że to tak do końca nie jest. Niestety w Polsce cały czas pokutuje taki obraz kibiców, a media cały czas go wpajaj± wrzucaj±c wszystko do jednego worka. Tak już jest, że gazety goni± za sensacj± i nie napisz±, że na meczu była ¶wietna atmosfera i doping (niekoniecznie z pomoc± tr±bek), tylko będ± węszyć gdzie była awantura... Zamiast więc pisać bez refleksji to co słyszysz idz na jaki¶ mecz i zobacz jak to wygl±da na prawdę. Z reszt± nie będę tu się rozpisywał. Jeżeli kto¶ ma ochotę na dyskusję o tym, to należało by założyć nowy w±tek bo to temat rzeka.

settler 
Administrator

Wysłany: 4 Maj 2004, 11:53   

wybaczcie OT, najwyzej zaraz przeniesie sie to do II

Musze obronic opinie kolegi :) . Nikt nie napisal, ze wszyscy kibice sa zawsze zli, ale ze w duzej czedsci to dresy. A to jest prawda. Kolejna sprawa, ze dresy to dresy i w wiekszosci nie sa to mili ludzie. Nie mowie, ze wszyscy sa nie mili, bo to nie prawda, ale tak to jest, ze wiekszosc mowi za wszystkich.
Wiadomo, ze sa grupy prawdziwych
Mysle, ze na koncertach (bo z masowych imprez to na takich bywam czesciej) atmosfera miedzyludzka jest duzo lepsza.

a zeby nie robic do konca OT to taka gildia dresow bylaby niezla, ale zorganizowanie czegos takiego to jednak rzecz niemozliwa :)

Black Dagger 

Wysłany: 4 Maj 2004, 18:01   

Na koncertach jest to prawda dużo lepiej.

re: banita Wiesz, nie na próżno jak s± mecze to kordony policji stoj± blisko stadionów. Na meczu Cracovia-Wisła to w Krakowie cał± ulicę zamkneli na czas meczu.

SKRP 

Wysłany: 4 Maj 2004, 18:42   

Kolejny przykład na dyskowo¶ć Polski. Jutro i pojutrze mam niew±tpliw± przyjemno¶ć :) pisania egzaminow końcowogimnazjalnych. Na tym te¶cie wolno używać WYَCZNIE czarnego długopisu. Nie można wykorzystywać innych przyborow do pisania, nawet w wypadku rysunków. I tu jest wła¶nie sedno problemu - jak u licha wepchn±ć długopis do cyrkla*? Za rady z góry dziekuję ;)

*tutaj zaznaczę, że brak mi zdolno¶ci artystycznych - jak mawiaja, gdy rysuję dwie proste równoległe to one się przecinaj± ;)

Antrajk

Wysłany: 4 Maj 2004, 19:06   

SKRP: czy jesli zasugeruje niesmialo uzycie samego wkladu, oklejenie go plastelina i wepchniecie do cyrkla to wszyscy sie beda bardzo smiali? ;)
A powaznie to znajdzie sie chyba jakis dlugopis cienszy - oby

Przy okazji pragne zyczyc szczescia wszystkim co jutro beda pisac ;]

SKRP 

Wysłany: 4 Maj 2004, 19:09   

Rozwiazałem problem - będę odrysowywać k±tomierz ;) Problem tkwi w tym, ze nie za bardzo wiadomo, czy wolno rownież używać wszelkiego rodzaju mierników. Nie zdołałem się zapytać, bo prawo głosu odebrano mi kiedy pytałem się czy można używać korektora (odpowiedĽ - nie, błedne zakreslenie b±dĽ zdanie należy wzi±ć w kółeczko, broń Boże nie przekre¶lać!). Dziekuję za zyczenia - bed± przydatne.

Słupek 
VIP

Wysłany: 21 Maj 2004, 22:25   

SKRP napisał/a:
*tutaj zaznaczę, że brak mi zdolno¶ci artystycznych - jak mawiaja, gdy rysuję dwie proste równoległe to one się przecinaj± ;)

Nie przejmuj sie, biorac pod uwage nowa teorie, ze wszechswiat jest w ksztalcie trabki, to gdzies beda musialy sie te proste przeciac :P A ja sie ciesze, bo egzamin dopiero za 2 lata :D

Aida
Gość
Wysłany: 23 Maj 2004, 14:17   

Tylko pytanie kto w ni± dmucha i jaki dĽwięk wydaje? (D0bra, może to pytanie jest trochę nie na miejscu. Co powiecie na nowy w±tek o ATuinie? ;) )

Odpowiedz do tematu