|
Kto powinien zagrać kogo? |
| Autor |
Wiadomość |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 27 Maj 2005, 07:36
|
|
|
Alan Rickman na kweeestoora ! - Taki jakiś chudy i kwestorowaty ....
A na nianię to moja babcia - albo ktoś mniej znany |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 27 Maj 2005, 16:07
|
|
|
o tak.. Alan`a Rickman`a uwielbiam.. swoja droga na Patrycjusza tez by niezle pasowal (tylko co wtedy bym zrobil z Johnym Deep)..
ostatnio ogladalem sobie Latajacy Cyrk.. i pomyslalem ze ta Ekipa nadawalaby sie na magow.. bez szczegolow, ale jezlei obsadzac role najbardziej szurnietych to niech zagraja ja najbardziej szurniecie. A teraz cos z zupelnie innej beczki. Nr.3. Modrzew. |
|
|
|
 |
AMPS

|
Wysłany: 27 Maj 2005, 20:21
|
|
|
FZX dokładnie o tym samym pomyślałem. W rolach magów sami komicy. (oprócz mustruma bo conerry pasuje jak nikt (( Huan sanchez villa lobos ramirez to your servis ) |
_________________ Mordercy Pluszowych Misiów - Łączcie Się |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 31 Maj 2005, 19:34
|
|
|
kolejna stronka do kolekcji, az dziw ze jej nikt wczesniej nie wkleil
http://ozdw.homes.com.au/couch/ |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 31 Maj 2005, 19:58
|
|
|
dobra strona
jest troche typow co i mi bardzo pasuja
ale dostalem olsnienia co do dwukwiata - Takeshi Kitano - dac mu okulary i pasuje
musialby byc bardziej soba niz czlowiekiem znanym z ekranow - czyli mniej spokojny, ale to by sie dalo zalatwic |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 31 Maj 2005, 20:06
|
|
|
widze ze Alan Rickman jest nawet przez Pratchetta widziany jako Vetinari .. i bardzo dobrze..
znowu kurcze sobie przypomnialem aktora ktorego bardzo lubie i poszukuje dla Niego roli: Gary Oldman .. w sumie powinien zagrac jakiegos wariata. ale kto nie jest wariatem na Siwecie Dysku.. jakby sie uprzec to i Rincewinda moglby zagrac |
|
|
|
 |
Szczery

|
Wysłany: 3 Czerwiec 2005, 23:51
|
|
|
Popieram efzetiksa że Ford nadawał by się na Vimesa. Natomiast jezeli chodzi o Alana Rickmana jako Kwestora, to zupełnie sobie tego nie wyobrażam. Już prędzej John Cleese z Monty Pythona (yeah!), chociaż ten raczej pasuje mi bardziej na Ridcullego. A co tam, chłopaki z Pythona swe lata mają- wszyscy mogliby zagrać magów!
A na stronie słuszna propozycja- Danny de Vito na Dibblera!
W ŻADNYM PRZYPADKU DANIEL RADCLIFFE NA MYŚLAKA!!! Przecież Maślak był teoretycznie nauczycielem, najmłodszym ale jednak. Chcecie nastolatka na faceta który już dawno osiągnął pełnoletność!
A Nobby musiałby być komputerowy. Innego wyjścia nie ma. Edit: A nie. Jednak jest: Steve Buscemi. |
_________________ "Tu właśnie odeszły smoki.
Leżą...
Nie sa martwe i nie są uśpione. Nie czekają, bo czekanie implikuje cel. Być może odpowiednim słowem jest...
...drzemią." |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 4 Czerwiec 2005, 08:15
|
|
|
Mi na trolle w filmie pasowało by coś takiego jak ten gościu kamieniasty z filmu "fantastyczna 4".
Tak powinny wyglądać trolle w filmie ŚD, prawda ? :
http://film.onet.pl/_i/fi...worka/g/g06.jpg |
 |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 4 Czerwiec 2005, 08:35
|
|
|
| Blade_Master napisał/a: | | Tak powinny wyglądać trolle w filmie ŚD, prawda ? |
No, mniej więcej. Gęba mogłaby być bardziej kanciasta. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 4 Czerwiec 2005, 09:16
|
|
|
| Ludzie, przecież Ford jest za stary na Vimes'a. No co wy, dziadkiem Vimes to będzie dopiero na kilka książek, jeśli dożyje. |
|
|
|
 |
Szczery

|
Wysłany: 4 Czerwiec 2005, 13:40
|
|
|
Powiem tak- Szwarcenegera (nie chce mi sie tego pisać poprawinie;] ) można postarzeć, jak niektórzy mówili, natomiast Forda można trochę odmłodnić, prawda? Przefarbowanie włosów, lifting, i po sprawie.
Jednak wydaje mi się że lepiej by było dla ksiązek Pratchetta, jakby Pratchett nigdy nie zezwolił na robienie filmu, żeby film nie powstał. Niepotrzebne ryzyko- jeżeli filmowcy spaczyliby produkcję, odbiłoby się to na popularności książek, nie uważacie? |
Leżą...
Nie sa martwe i nie są uśpione. Nie czekają, bo czekanie implikuje cel. Być może odpowiednim słowem jest...
...drzemią." |
|
|
|
 |
Monkey

|
Wysłany: 4 Czerwiec 2005, 14:17
|
|
|
Magowie.
Kwestor... hmmm, podoba mi się pomysł Robina Williamsa, on potrafi robić taki kwestorowate miny.
Dziekan - Richard Griffiths albo Leo McKern, musi to być ktoś kto umie nie wzbudzać sympatii i patrzeć na wszystkich z góry
Rincewind... Eric Idle, ktoś z Monty Pythona
Z Ridcullym jest problem nie znam kogoś kto by mi na niego pasował.
Ponder - każdy będzie lepszy od Radcliffa (SPOJLER: W TLC Ponder ma 24 lata) |
_________________ "Chociaż pożarli przedmioty służące do szerzenia mądrości, nie stali się przez to mądrzejsi." |
|
|
|
 |
Szczery

|
Wysłany: 4 Czerwiec 2005, 14:50
|
|
|
Hmmm, wiek Rincewinda wciąz pozostaje bliżej nieznany, jednak nie ma chyba więcej niż 30-35 lat, a Idle ma już 62 lata na karku. Za to doskonale by pasował na któregoś ze starszych magów NU |
Leżą...
...drzemią." |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 5 Czerwiec 2005, 09:45
|
|
|
A może Jeremy Irons na Vimesa ?
Chyba to jest najlepsze rozwiązanie zaraz za Harrisonem Fordem... |
 |
|
|
|
 |
Szczery

|
Wysłany: 5 Czerwiec 2005, 11:33
|
|
|
| Nie, w żadnym przypadku, bo inaczej Irons nie mógłby grać Vetinariego! No chyba że zrobiono by to w stylu filmów Monty Pythona- każdy grałby kilka ról;] |
Leżą...
...drzemią." |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 5 Czerwiec 2005, 11:57
|
|
|
| No, ale wtedy Vetiego gralby Rickman ... |
 |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 10 Czerwiec 2005, 10:34
|
|
|
Fuj. Do Veta pasuje wyłącznie Rathbone.
C.D. Rickman we wszystkich filmach wygląda jakby nonstop latał naćpany. Wyobrażacie sobie naćpanego Havelocka??? |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 11 Czerwiec 2005, 06:47
|
|
|
| Cytat: | | C.D. Rickman we wszystkich filmach wygląda jakby nonstop latał naćpany. Wyobrażacie sobie naćpanego Havelocka??? |
Hehehe Nie przesadzajmy.
| Cytat: | | Do Veta pasuje wyłącznie Rathbone. |
No, patrz - rzeczywiście.
Zobaczcie - tutaj wygląda jak patrycjusz : http://bobo.fuw.edu.pl/~mbor/br.jpg |
 |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 11 Czerwiec 2005, 12:18
|
|
|
| Rickman moze nie wyglada jak nacpany ale napewno jak szalony, a Havelock (dla kogo Havelock dla tego Havelock, dla kogo Patrycjusz dla tego Patrycjusz) ma ta odrobinke szaenstwa w oczach. W ogole po BHAM to mam caly czas ochote wychwalac go pod niebiosa.. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 17 Czerwiec 2005, 19:57
|
|
|
A może coś z polskich aktorów. Pazura na bibliotekarza Czarek of kors. |