Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Kfiatki recenzentow
Autor Wiadomość
Aida
Gość
Wysłany: 16 Czerwiec 2004, 11:49   

Wiecie, jak moja anglistka pożyczyła "FoC" to po 2 latach musiałam sobie odkupić.... :)

Wampi
[Usunięty]

Wysłany: 16 Czerwiec 2004, 12:33   

Zaraziłam ojca. Do tej pory czytywał Ludluma jedynie. Przez Tolkiena przebrnął z przymysu. Skusił sie do przeczytania NGN, bo czytałam je leżąc koło niego i parskając śmiechem. Ksiażkę wchłoną w dwa dni, teraz mi podebrał z półki "Trzy wiedźmy"...

Mustrum
[Usunięty]

Wysłany: 18 Czerwiec 2004, 12:48   

Moje ksi±żki ze ¦wiata Dysku s± w nienajlepszym stanie. "Blask Fantastyczny" w zasadzie się rozpada, a kartki s± żółte. Bierze sie to st±d, że czytało je oprócz mnie chyba z 20 osób. Pożyczałem je ludziom o różnych zawodach, w różnym wieku i o różnych zainteresowaniach (co ciekawe przeważali ludzie nie czytaj±cy fantastyki). Wszystkim się podobało. ZnajdĽcie drug± tak± serię, a muszę dodać, że tak samo odbierali j± w czasie, gdy o wspomnianej serii nie było gło¶no (połowa lat 90-tych). Cos w tych ksi±żkach musi być. Ale gdyby komu¶ udało sie dać je do czytania (lub lepiej przeczytać) dresiarzom (np. tym którzy nie daj± mi spać bo akurat udaj± na ulicy murzynów z getta), a one by sie także im spodobały byłaby to ewidentnie seria magiczna.

Black Dagger 

Wysłany: 18 Czerwiec 2004, 15:45   

Wiecie, ten temcik to nie jest miejsce na rozmowy o stanie swoich ksi±żek, ani o tym, kogo się do tej pory przeonało do czytania Pratchetta. Odsyłam do odpowiednich tematów.

Kor 
Moderator

Wysłany: 5 Lipiec 2005, 11:55   

O, proszę, kolejna stronka z kfffffiatkami i tłumokami :mrgreen:

http://www.goodomens.fantastyka.art.pl/

Zobaczcie, jakich błędów dopatrzyi się autorzy w Dobrym Omenie 8-)

Aida
Gość
Wysłany: 5 Lipiec 2005, 18:40   

Genialna stronka. Nieźle się uśmiałam. Proponuję podesłać autorom parę kwiatków tłumacza na zachętę, może wyłapią błędy w tomikach ŚD?

Kor 
Moderator

Wysłany: 5 Lipiec 2005, 19:16   

Czyżbyś mówiła o Łi Fri Men :mrgreen: Aido?

Aida
Gość
Wysłany: 5 Lipiec 2005, 19:19   

Zaiste takoż a i nie tylko. :P

spuki
Gość
Wysłany: 30 Grudzień 2005, 01:27   

Vanti napisał/a:
Juz widze wasze odpowiedzi: "My sarkastyczni? Gdzie tam...", "Ironia - to taki owoc, tak?" Laughing Tia... Wink

OMG, już dawno nie płakałem, to wszystko przez was :twisted:

Wampi napisał/a:
W naszym ciemnogrodzie polskim w zasadzie cała fantastyka jest "dla młodzieży". Polska to jednak bardzo wielka... pipidówa.

Jeśli w książce występuje smok, troll lub inny elf - dla dzieci.
Jeśli film jest animowany - dla dzieci.
Jeśli coś jest grafiką, mangą etc, to nie jest sztuką.
Jeśli taniec to towarzyski, ludowy, albo przy rurce.
Jeśli teatr, to Tylko Szekspir.

I tak dalej i tak dalej...

Ja tam mieszkam na zadupiu i nic o tym nie wiem... :) Całe szczęście, że ta cała "Cywilizacja" do mnie nie dociera :twisted:

Odpowiedz do tematu