|
Figginy!!! |
| Autor |
Wiadomość |
Metalsoldier [Usunięty]
|
Wysłany: 16 Październik 2004, 19:40 Figginy!!!
|
|
|
| Chciałbym dowiedzieć się, gdzie na terenie Polski można podsmażyc sobie oraz skonsumować najprawdziwszy figgin??? Ewentualnie gdzie można zakupić replikę paszteciku GSP Dibblera??? |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 16 Październik 2004, 20:27
|
|
|
Też by¶my chcieli wiedzieć.
Temat jest dobry do opracowania fanowskiego przepisu na figgin i pasztecik Dibblera. Nie zapominajmy o kiełbaskach w bułce z przwdziwymi ¶wińskimi fragmentami. |
|
|
|
 |
Havelock
Gość
|
Wysłany: 26 Październik 2004, 18:31
|
|
|
Przysmażyć wam figgina? Ale macie duży odzew... |
|
|
|
 |
Aureus
|
Wysłany: 26 Październik 2004, 18:53
|
|
|
| Może upieczmy chleb krasnoludów, to może być proste, mam psa, Ľwir, piasek, znajdzie się troche gipsu. Możemy popracować... |
|
|
|
 |
Havelock
Gość
|
Wysłany: 29 Październik 2004, 08:06
|
|
|
Tylko nie zapomnij: kot powinien tam nasiusiac, dla smaku |
|
|
|
 |
Aureus
|
Wysłany: 29 Październik 2004, 11:10
|
|
|
| Mówię, mam psa, ale mój kumpel ma kota. |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 29 Październik 2004, 21:59
|
|
|
Ja mam nawet dwa koty ale nie wiem, jak je namówimy do siusiania... No, chyba, że Havelock będzie za nimi biegał z łyżk± wazow±...
A chleb krasnoludzki udało mi się kiedy¶ samej upiec z żytniej m±ki. Nadawał się wył±cznie do łupania siekier±, miał rozmiar cegły, wagę dwóch, a po zjedzeniu kawałka człowiek nie był głodny przez pół dnia... |
|
|
|
 |
Aureus
|
Wysłany: 30 Październik 2004, 10:49
|
|
|
| Powinna¶ dać większe proporcje gipsu, nie jedliby¶cie nic przez cały dzień... |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 30 Październik 2004, 12:34
|
|
|
Ooo, nie bój żaby, gips nie był już potrzebny. Poza tym by się nie zmie¶cił. |
|
|
|
 |
Aureus
|
Wysłany: 30 Październik 2004, 18:27
|
|
|
| Sugerujesz zakup większej formy do ciast? |
|
|
|
 |
Słupek
VIP

|
Wysłany: 30 Październik 2004, 19:44
|
|
|
Ja mogę podesłac trochę kocich ekstrementów z piaskiem A ten chlebek to chyba taki okr±gły i płaski? Bo rozumiem, że bojowy?
|
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer |
|
|
|
 |
Skonto

|
Wysłany: 31 Październik 2004, 21:38
|
|
|
My¶lę, że na pocz±tek wystarczy standardowy my¶liwski |
_________________ H20, CO2, KSG, ET - rzeczy do życia niezbędne!! |Uuk! - cała prawda o życiu |
|
|
|
 |
solanist [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Listopad 2004, 15:03
|
|
|
Ech...u nas do sklepiku szkolnego kiedy¶ jaki¶ dowcipni¶ podesłał jogurt rodem od R.S.O. Dhblah'a.Nie miał±m okazji spróbować,bo bojowa koleżanka prowadz±ca sklepik wytropiła dowcipnisia i wcisneła mu do ust całyu zapas niepokoj±co nie¶wierzego jogurtu...
PS:podobno sam wył±ził z opakowania...jogurt oczywi¶cie,bo ten gostek przez tydzień nie przychodził do szkoły... |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
Szczery

|
Wysłany: 27 Luty 2005, 19:23
|
|
|
| Czyli z chlebkiem dużo problemu nie ma, wystarczy wykorzystać przepis Aidy, a co z Figginem? Kto¶ umie piec zbożowe herbatniczki? |
_________________ "Tu właśnie odeszły smoki.
Leżą...
Nie sa martwe i nie są uśpione. Nie czekają, bo czekanie implikuje cel. Być może odpowiednim słowem jest...
...drzemią." |
|
|
|
 |
AMPS

|
Wysłany: 27 Luty 2005, 20:31
|
|
|
przepis jest prosty
bierzesz zboże i musisz mu tak wpierniczyć aż się zherbaci potem dodajemy kapke aromatu ankh-morporkjańskiego (tylko kapke poniewaz wieksze ilosci moga doprowadzic do stalego uszczerbku na zdrowiu) potem formujemy nasze ciasteczko i mamy gotowego do przypiekania figgina
smacznego..................................................................................................................................... jesli sie odwarzycie[/fade][/list][/code] |
|
|
|
 |
Gracjan

|
Wysłany: 28 Luty 2005, 17:04
|
|
|
wydaje mi się że potrawka z potrawki, taka jak była serwowana w holy wood, będzie prostsza |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
AMPS

|
Wysłany: 5 Marzec 2005, 21:34
|
|
|
| Przecież to oczywiste. Dlatego otym niepisałem. Ale zapomniałem o ważnej rzeczy. Mianowicie o wodzie z Ankh to ona nadaje ciastu tę wspaniałą konsystęcje i smak. |
_________________ Mordercy Pluszowych Misiów - Łączcie Się |
|
|
|
 |
Willib

|
Wysłany: 24 Maj 2005, 16:09
|
|
|
| niachniach... a co z kiełbaskami-w-bułce?? jakie to by musiały być świnie?? albo które ich kawałki?? |
_________________ FUTURIS MEUS EST IN VISCERIS?? NON!! IN VERBERAT!!
 |
|
|
|
 |
|
|