|
Błędy Kirby'ego |
| Autor |
Wiadomość |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 24 Maj 2005, 00:18
|
|
|
Już kilka razy zabierałem się za posta, w któym miałem z kuszą Detrytusa stanąc w obronie Kirby'ego, i kilka razy mi się wywiesiłą Opera. Uczynił to za mnie poniekąd QbaJak.
Napiszę więc może tylko tak. Jest naprawdę wiele wspaniałych serii fantasy. Mnóstwo. I co ? I to że nie miały Kirby'ego, kóry by je stworzył - tak to on stworszył ŚD. Pratchett go tylko wymyślił.
A okładka do The Truth - przepiękna. Właśnie tak wyobrazałem sobie oślizłego cwanego i ukochanego Vetinariego.
A może już więcej nic nie napiszę.. |
|
|
|
 |
efzetiks
VIP

|
Wysłany: 24 Maj 2005, 01:02
|
|
|
co raz bardziej dzieki tej Krucjacie lubie Kirby`iego szczegolnie jego pozniejsze prace bo sa mniej chaotyczne i bardziej jakby to ujac gladkie.. Jezeli chodzi o ukazywanie postaci przez Kidby`iego to mozna uzyc stwierdzenia ze ukazywal On bardziej charakter postaci niz jej wyglad, bo taki Vetinari to raczej tak nie wyglada.. ale sie tak zachowuje..
Esme: zwroc uwage na okladke 'Na Glinianych Nogach' z tylu widac kawalek Artura ze Smiercia Szczurow a przeciez oni plywali w kanalach a nie w fabryce swiec gdzie osadzona jest akcja okladki.. no kurcze taaaaki blad heh a nawet i lol |
|
|
|
 |
Monkey

|
Wysłany: 24 Maj 2005, 16:10
|
|
|
| Esme napisał/a: | A,no i Magrat jedzie na jednorożcu. Fascynujące.
. |
O nie... czepialstwo Ci wybaczę, droga Esme, ale nie oczernianie kogoś, dlatego, że jest się nieuważnym albo ślepym.
Spójrz sobię dokładnie:
http://www.ie.lspace.org/...nd-ladies-1.jpg
No i co? Magrat jedzie na jednorożcu? Niesłychane... może ja mam brudne okulary, ale widzę, że Magrat tylko sobie przy nim stoi!
Patrz dokładniej, a jak ci się nie podoba to zamaluj okładki! |
_________________ "Chociaż pożarli przedmioty służące do szerzenia mądrości, nie stali się przez to mądrzejsi." |
|
|
|
 |
Sayoko
VIP

|
Wysłany: 27 Maj 2005, 10:25
|
|
|
| Wybacz,nie widziałam okładki na necie. Na moim egzemplarzu,akurat w miejscu,gdzie Magrat ma nogi, jest wielki znak serii "Świat Dysku".Nie mam zdolności paranormalnych,żeby przez niego widzieć. Z tego kawałka,co wystawał mo zna było wyciągnąć tylko jeden wniosek: jedzie na jednorożcu. |
_________________ space may be the final frontier
but it's made in a Hollywood basement |
|
|
|
 |
Monkey

|
Wysłany: 27 Maj 2005, 12:07
|
|
|
Ależ droga Esme, spokojnie
Też mam książkowy egzemplarz, też jest tam napis "Świat Dysku", ale spójrz dobrze, a zobaczysz jak bardzo Magrat od jednorożca odstaje i jak twardo stoi na ziemi. Prószyński chyba tak nie zmienia okładek, żeby była aż taka różnica egzemplarzy.
Tak więc, Esme, nie gorączkuj się. Twoja ironia mnie rani.
(jako Bibliotekarka też nie muszę być miła , mam w sobie coś z siły orangutana, wierz mi)
(QbaJak: jak widzisz prędzej umrę niż napiszę kolejną wiadomość, kłócąc się z Esme , a w doklejaniu nie ma nic zakazanego, prawda? A takie upomnienia też można przesłać privem) |
_________________ "Chociaż pożarli przedmioty służące do szerzenia mądrości, nie stali się przez to mądrzejsi." |
| |
|
|
|
 |
Mattiah

|
Wysłany: 21 Marzec 2006, 20:24
|
|
|
| Krejt napisał/a: | | Bezbrody Cuddy na okładce Z |
Cuddy ma brodę, musisz się dobrze przyjrzeć.
Jest jeden taki błąd. Chociaż zawsze mogę się mylić. Jeśli ktoś widział pełną okładkę do Muzyki Duszy, to zauważył Grupę Z Wykrokiem siedzącą w wozie. Postać z rogiem wśród nich to oczywiście Buog. Jest tylko jeden feler - Buog był krasnoludem, a na okładce nie ma brody. Czy to błąd, czy nie wszystkie krasnoludy noszą brody? Bo o brodzie Buoga w MD chyba nic nie było wspomniane. |
_________________ A mulato, an albino, a mosquito
My libido |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Moderator

|
Wysłany: 21 Marzec 2006, 20:59
|
|
|
| WSZYSTKIE krasnoludy noszą brodę. Nawet przecież kobiety (chociaż u krasnoludów to jest rzecz mało ważna). Gdzie jest ta pełna wersja? Jakaś strona? |
|
|
 |
Monkey

|
Wysłany: 21 Marzec 2006, 21:04
|
|
|
http://img71.imageshack.u...ykaduszy0jj.jpg
Proste rozwiązanie, masz problem - poproś Monkey |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Moderator

|
Wysłany: 21 Marzec 2006, 21:11
|
|
|
No dobra nie ma brody. Albo ma małą, zasłoniętą przez prawą rękę.
Ludzie zrozumcie, że Kirby miał po prostu INWENCJĘ!!!
PTerry sam przyznał, że nie wiedział jak wyglądają trole, dopóki ich nie zobaczył na rysunkach Kirby`ego |
|
|
 |
Nobby

|
Wysłany: 21 Marzec 2006, 22:37
|
|
|
| Gadio napisał/a: | | No dobra nie ma brody. Albo ma małą, zasłoniętą przez prawą rękę. | w Rogu obfitosci z tego co pamietam do jednej z popozycji ilustracji do "Panow i Dam" tamtejszy krasnolud (jak on mial na imie? ) tez takowej brody nie posiadał - moze poprostu Kirby uznał ze nie wszystkie krasnoludy musza miec brode.
A okladka do MD osobiscie uwazam za jeden z gorszych pomysłow Kirbego - nie liczac śmierci na motocyklu |
_________________ Wykluczony z gatunku ludzkiego za faule. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 21 Marzec 2006, 22:50
|
|
|
| Cudna jest ta okładka. I powiedzmy sobie szczerze - Kirby rysował w cały świat. I właśnie to było piękne. A kidby nie robi błędów i jest przewidywalny aż do bólu. |
|
|
|
 |
El Pasik

|
Wysłany: 23 Marzec 2006, 15:30
|
|
|
Uważam że okładki Kirby'ego są piękne, oddają cały charakter świata dysku, cały jego absurd, i to jakim dziwnym miejscem jest .
Jedyne do czego się przyczepie to Rincewind, mój ukochany bohater ma siwe włosy??!! Wygląda na tych rysunkach jakby miał z 70 lat, i kojarzy się z rzedliwym staruszkiem, który ciągle narzeka na reumatyzm
Ja widzę Rincwinda tak |
_________________ www.el-pasik.deviantart.com |
|
|
|
 |
Nobby

|
Wysłany: 23 Marzec 2006, 16:05
|
|
|
Mysle ze Wiele osob wlasnie sobie tak widzi Rincewinda - jako wlasnie wiecznie uciekajacego ^^
a taki maly bledzik . Na okladce BHA-M - Cudo bo to Chyba ona jest jedna z postacji na statku - ta ktora trzyma topór - przed lektura myslalem ze to nobby ale to jednak Cudo- tylko ze ona nie ma brody. czyzby Kirby uznal ze kobiecie nawet krasnoludzkiej broda nie przystoi? |
_________________ Wykluczony z gatunku ludzkiego za faule. |
|
|
|
 |
|
|