Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
The Wit and Wisdom of Discworld
Autor Wiadomość
Apaczyk 
VIP

Wysłany: 6 Luty 2007, 15:36   

Złote mysli, będące cytatami ze Świata Dysku?

Proszę bardzo! Długo nie trzeba było czekać, aż na ten sam pomysł wpadną spece od marketingu w wydawnictwie Doubleday... ;)

Moje Dziewczęta updated!

Kor 
Moderator

Wysłany: 6 Luty 2007, 15:37   The Wit and Wisdom of Discworld

Wszedłem na Amazon zobaczyć ten nowy Terminarzyk z Lu-Tze, a tu koljena nowość:

:arrow: http://www.amazon.co.uk/W...4842042-4227822

Kolekcja cytatów z książek Pratchetta - tych śmiesznych i tych zmuszających do myślenia. Zapowiada się ciekawie:

Cytat:
"When the least they could do to you was everything, then the most they could do to you suddenly held no terror." - From, "Small Gods". " A marriage is always made up of two people who are prepared to swear that only the other one snores." - From, "The Fifth Eelephant". The perfect book for die-hard Pratchett fans and newcomers alike, a collection of the wittiest, pithiest and wisest quotations from the Discworld universe, organised into categories including the principal Discworld characters (Granny Weatherwax, Lord Vetinari), places (Unseen University, Ankh-Morpork, the City Watch) or even the occasional concept (magic).

Uboot 
Moderator

Wysłany: 6 Luty 2007, 16:38   

Mhm. Zauważyłem jak przenosiłem posta o terminarzu do nowego tematu.

Bardzo fajny pomysł.
Ciekawe z ilu ksiażek te cytaty będą?
Ale to nie zmienia faktu że Piotr (jeżeli ksiażka się u nas ukaże) Będzie mial mało pracy. Sciągnie sobie jakiegoś "swojego" eb-Uuka i metoda ctrl+C ctrl+V :mrgreen:
Gorzej z ksiażkami jeszcze u nas nie wydanymi. Mogą być później zabawne rozbieżnosci :wink:

Kor 
Moderator

Wysłany: 11 Sierpień 2007, 16:58   

Okładeczka już jest, całkiem klimatyczna:

http://ec1.images-amazon....OUL._SS500_.jpg

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 27 Wrzesień 2007, 15:41   

authortracker do mnie przemówił tymi słowy:
Już Jest

Krejt 
Administrator

Wysłany: 27 Wrzesień 2007, 19:57   

Krasnola napisał/a:
Ale 22 funty jak na książkę Pratchetta to dużo.

To są dolary...

Gadzinisko 
Moderator

Wysłany: 27 Wrzesień 2007, 20:01   

22 funty to cholernie dużo. Po 25 miał zdaje się pierwotnie chodzić 7 potter w dniu premiery. Po protestach cenę obniżono do 18. Co nadal wywoływało sprzeciwy, że drogi.

Pratchetty generalnie w księgarniach są po 7. Nie więcej. Chyba, że za The Last Hero. A 22 za książkę z cytatami. O przepraszam. Ja się nie piszę.

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

Krejt 
Administrator

Wysłany: 27 Wrzesień 2007, 20:02   

Dolary.
Bucks.
Zielone.
$

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 27 Wrzesień 2007, 20:08   

Gadio napisał/a:
Po protestach cenę obniżono do 18. Co nadal wywoływało sprzeciwy, że drogi.

Następnego dnia był za siedem w Tesco, a potem po 10 wszędzie. Niepotrzebnie się ludzie śpieszyli.
Krejt napisał/a:
Dolary.
Bucks.
Zielone.
$

Dzięki, Krejt, nie zauważyłam :) Pratchett za bardzo kojarzy mi się z funtami. Dolar jest tańszy, prawda? Tylko nie wiem o ile, przyznam szczerze. Co i tak nie zmienia faktu, że za książkę, którą w pewnym sensie ma większość z nas (skoro są to fragmenty dotychczasowych tekstów) to dużo.

settler 
Administrator

Wysłany: 27 Wrzesień 2007, 20:18   

Po kolei, gdzie wy w Anglii widzieliscie Pratchetta, za 7 funtow? Cena z okladki to 18, a Making Money to 19. Jesli mowicie o paper backach to by sie zgadzalo, bo jakos tyle kosztuja, ale wtedy nie mozecie tego porownywac. Zreszta na Amazonie MM kosztuje taniej. przez chwile byl za 9,50, teraz juz znow za 10. Wiec mozna powiedziec 50% ceny.

Natomiast ksiazka o ktorej jest temat kosztuje okladkowo 15, na Amazonie 9.

Dolar to jest mniej niz polowa funta. To jedno, poza tym ksiazki w USA sa tansze niz w Anglii, zreszta jak wszystko.

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 27 Wrzesień 2007, 20:23   

settler napisał/a:
Po kolei, gdzie wy w Anglii widzieliście Pratchetta, za 7 funtow?

W księgarni. Ale nie pamiętam jak się nazywała.
Może ktoś wydzieli temat: ceny za Pratchetta, albo coś w tym stylu, bo w sumie trochę się rozgadaliśmy o tych kosztach...

Kor 
Moderator

Wysłany: 3 Grudzień 2007, 00:21   

Słuchajcie, jest szansa, że to wyjdzie u nas. Ela mi zdradziła, że jak ostatnio byli w wydawnictwie, to wiedzieli W&W. PWC dodał, że wydanie ang jest bardzo ekskluzywne, postarali się.

Ogólnie z gadżetami jest problem, bo mało jest hardkorowych fanów, ale komiksy wyjdą, to i może W&W też wyjdzie.

Keyff 
Moderator

Wysłany: 3 Grudzień 2007, 14:19   

nie mieszałbym komiksów z gadżetami. Dla mnie komiks nie jest dla "hard fanów", raczej jest szansą na pozyskanie nowych.

A tak poza wszystkim to prószek mógłby wydać polskie DVD z Wiedźmikołajem bo to by zwiększyło grupę czytelników dramatycznie i możnabyłoby wydawać dowolne gadżety.

Kor 
Moderator

Wysłany: 3 Grudzień 2007, 17:50   

Keyff napisał/a:
A tak poza wszystkim to prószek mógłby wydać polskie DVD z Wiedźmikołajem bo to by zwiększyło grupę czytelników dramatycznie i możnabyłoby wydawać dowolne gadżety.

Tak, to byłby najlepszy gadżet z ŚD + ewentualnie jakieś koszulki po rozsądnych cenach ze strony Kidby;ego, jakieś zakładki, czyli przydatne gadżety.

Nacia 

Wysłany: 3 Grudzień 2007, 19:20   

Obawiam się, że mało jest nas maniaków Pratchetta by udało się przekonać by zaczęli jakieś cusie sprzedawać ...Bo np. taki Harry Potter to wszędzie jest łącznie z ręcznikami i maskotkami (straszne)...I może właśnie się też troszkę boję, że będzie potem to już przesadzone i będzie za dużo...

Ale tak sobie myślę że w 2008 ma wyjść ponoć w kinie " Wolni ciut ludzie" (w Polsce pewnie 2009-10) i wtedy może się rozrośnie popyt na SD i doczekamy się choćby zakładek...

Kor 
Moderator

Wysłany: 3 Grudzień 2007, 19:22   

Jak na razie to czytałem o masie innych planów Raimiego, a o WCL nic, więc nie wiem. Oby.

Anakolut 

Wysłany: 3 Grudzień 2007, 20:28   

Nacia napisał/a:

Ale tak sobie myślę że w 2008 ma wyjść ponoć w kinie " Wolni ciut ludzie" (w Polsce pewnie 2009-10) i wtedy może się rozrośnie popyt na SD i doczekamy się choćby zakładek...

Minely juz czasy, kiedy polskie kina byly sto lat za murzynami i premiery filmow odbywaly sie u nas rok czy dwa po Stanach i GB. Wiec jesli film wyjdzie, to w Polsce bedziemy mogli go zobaczyc pewnie miesiac lub dwa pozniej [przynajmniej w miastach, gdzie sa multipleksy]

Ale jak zauwazyl Kor, poki co powstanie Ciutludzi w najblizszym czasie jest bardzo watpliwa kwestia...

Krasnola 
Kochanica Kora

Wysłany: 3 Grudzień 2007, 21:28   

Cytat:
Wiec jesli film wyjdzie, to w Polsce bedziemy mogli go zobaczyc pewnie miesiac lub dwa pozniej [przynajmniej w miastach, gdzie sa multipleksy]

Albo tego samego dnia :] (Harry P. był w Polsce w ciągu kilku dni)
Nacia napisał/a:
Bo np. taki Harry Potter to wszędzie jest łącznie z ręcznikami i maskotkami (straszne)

Na moje oko to kwestia reklamy. Mówią, że coś jest trendy i dżezi, to ludzie to kupują. I tyle.

Vanti 
Moderator

Wysłany: 5 Grudzień 2007, 13:04   

Anakolut napisał/a:
Minely juz czasy, kiedy polskie kina byly sto lat za murzynami i premiery filmow odbywaly sie u nas rok czy dwa po Stanach i GB.
Przykro mi to mówić, ale w przypadku niektórych filmów to tak niestety jeszcze jest. No, może nie rok, ale zdarza się i kilka miesięcy poślizgu (vide 1408).
No ale wracając do dyskusji - fajnie by było gdyby Prószek wydał Hogfathera na DVD. Do tego z Korowymi napisami :mrafroamerykanin:

We stop, think, begin to revive
"Gandhi Mate, Gandhi" Enter Shikari

Kor 
Moderator

Wysłany: 5 Grudzień 2007, 13:32   

Też bym się cieszył 8-)

Odpowiedz do tematu