|
Pratchett w "Chichocie" |
| Autor |
Wiadomość |
Vanti
Moderator

|
Wysłany: 3 Październik 2005, 11:03 Pratchett w "Chichocie"
|
|
|
| Od dzisiaj jest dokupienia w kioskach drugi numer magazynu satyrycznego "Chichot". Krótkie info o magazynie - obok tekstow i obrazkow satyrycznych znalezc mozna stripy (Garfield, Dilbert, Fistaszki czy Calvin i Hobbes), recenzje ksiazek, komiksow oraz filmow. W najnowszym numerze mozna przeczytac krotka recenzje "Testow NU", przykladowe pytanie oraz zamieszczono wstep do tej ksiazki napisane przez samego PTerry'ego. |
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 3 Październik 2005, 12:35
|
|
|
hmm ciekawe... co jakiś czas pojawiają się takie tytuły i znikają...
pamiętam że dobre wrażenie zrobił na mnie swego czasu "grizzli" ale najlepszy był "garbus" - tego ostatniego to jeden numer udało mi się dopaść.
ktoś czytał pierwszy numer "chichotu"? jak wrażenia? |
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 3 Październik 2005, 14:15
|
|
|
| Keyff napisał/a: | | ktoś czytał pierwszy numer "chichotu"? jak wrażenia? |
Ja.
Wrażenia? Totalny chaos koncepcyjny, beznadziejny rozkład tekstów na stronach, parę średnio śmiesznych tekstów, troszku marnych recenzji i dobre stripy komiksowe (ale Calvin i Hobbes jest w porażkowym tłumaczeniu z Super Expressu, a nie tym PeWuCa).
Fistaszki For The Win. |
|
|
|
 |
nowy
Gość
|
Wysłany: 3 Październik 2005, 19:53
|
|
|
| czy ktos wie ile wymiarow ma biblioteka niewidzialnego uniwersytetu i\lub w jakiej ksiazce jest to napisane bo wiem ze o tym czytalem ale nie pamietam gdzie??? jest mi to bardzo potrzebne (do prezentacji na mature) dlatego jezeli kts zna odpowiedz prosze o maila na adres: serwus@op.pl |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 3 Październik 2005, 21:21
|
|
|
nowy... twoj drugi post wywalilem, a na ten nie odpowiem, poniwaz oba byly umieszczone w losowych tematach
na prezentacje na mature warto przeczytac lektury, a po drugie warto nauczyc sie oblugiwac forum i wspolzyc z innymi
zostawiam posta na dzien, czy 2, zebys mogl przeczytac...
chcesz sie o cos zapytac - zaloz odpowiedni temat w odpowiednim dziale i zadaj odpowiednie pytanie |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
|
|