Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Agata_G
21 Maj 2011, 17:01
I Shall Wear Midnight
Autor Wiadomość
Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 3 Sierpień 2009, 11:37   

Bo od dawna jest mówione, że będzie to ostatnia powieść o Tiffany niejako domykająca serię.

Tak samo jak gdzieś była napisane (bodajże w Art of Discword), że powstanie najwyżej jeszcze jedna książka o Rincewindzie.

Mi taka sytuacja by odpowiadała. Definitywny koniec oznacza, że nie będzie odgrzewanych kotletów pomysłów.

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

Kor 
Moderator

Wysłany: 3 Sierpień 2009, 12:25   

W przypadku tej serii, powiedział w jednym z wywiadów, że I Shall Wear Midnight będzie raczej ostatnią cz.

faj3r 

Wysłany: 3 Sierpień 2009, 12:34   

szkoda. Lubię serię o Tiffany jak i Rincewinda

"Steal five dollars and you were a petty thief. Steal thousands of dollars and you were either a government or a hero." - Terry Pratchett, Going Postal

Kor 
Moderator

Wysłany: 22 Luty 2010, 14:45   

Nie dość, że będzie ostatnią, to powinna ukazać się tą jesienią.

Kor 
Moderator

Wysłany: 16 Kwiecień 2010, 14:27   

Pratchett właśnie ukończył ostatnią odsłonę przygód Tiffany:

Cytat:
Anyway, on a much lighter note and, oh boy, lighter notes are in short supply right now, the words "The End" have been written on I Shall Wear Midnight, but the last draft has been delayed, by what might be called the circumstances of the human condition.

faj3r 

Wysłany: 16 Kwiecień 2010, 14:35   

cool 8) niemoge się doczekać

"Steal five dollars and you were a petty thief. Steal thousands of dollars and you were either a government or a hero." - Terry Pratchett, Going Postal

Asdark 

Wysłany: 17 Kwiecień 2010, 19:49   

szybko mu to poszło... czyzby polskie tłumaczenie mogło sie pojawic jeszcze w tym roku? wszak polskie tłumaczenie UA pojawiło się pół roku po premierze...

NIE, stwierdził. NIE WYDAJE MI SIĘ

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 18 Kwiecień 2010, 00:10   

Książki Pracza są zawsze wydawane jesienią i nie inaczej będzie z tą. Data wydania I Shall Wear Midnight to 2 września, więc tłumaczenie za rok, może chwilę szybciej.

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 27 Maj 2010, 15:25   

Asdark 

Wysłany: 28 Maj 2010, 08:00   

Oby ta okładka na polskim wydaniu wyglądała lepiej, bo tutaj jest za mało wszystkiego. To już niestety nie ten pstrokaty przepych co u Kirby'ego, ale widzę, że z czasem, okładki "made by Kidby" robią się coraz bardziej puste. Jedna z najgorszych okładek.

No ale przynajmniej pasuje do tych ze wznowień

NIE, stwierdził. NIE WYDAJE MI SIĘ

faj3r 

Wysłany: 28 Maj 2010, 16:30   

Asdark napisał/a:
Oby ta okładka na polskim wydaniu wyglądała lepiej, bo tutaj jest za mało wszystkiego. To już niestety nie ten pstrokaty przepych co u Kirby'ego, ale widzę, że z czasem, okładki "made by Kidby" robią się coraz bardziej puste. Jedna z najgorszych okładek.

faktycznie są coraz bardziej puste, ale zobaczymy - może pasuje do fabuły? może będą w jakieś ciemnej otchłani? :) wszystko się okaże.

Liia 

Wysłany: 20 Lipiec 2010, 14:05   

I Shall Wear Midnight Proof Signed by Terry Pratchett

Niezła cena, ale za to okładka inna;)

Uboot 
Moderator

Wysłany: 20 Lipiec 2010, 14:30   

Liia napisał/a:
I Shall Wear Midnight Proof Signed by Terry Pratchett

Niezła cena, ale za to okładka inna;)

Dzięki Liia!
Okładka właśnie trafiła do DCW:
http://wiki.dyskowe.info/...l_Wear_Midnight

Na początku zastanawiałem się którego wąsacza wrzucić, ale ostatecznie padło jednak na tego małego niebieskiego drania. :D

Kor 
Moderator

Wysłany: 20 Lipiec 2010, 15:51   

W ogóle to:

Terry McPracz napisał/a:
Folks,

I Shall Wear Midnight is totally finished; we spent the better part of three days last week doing the final proof-read and let me tell you that the only way to proof read a manuscript with maximum accuracy is to listen to it read aloud. Well, it is for me at least. When it’s a simple matter of reading, the brain has a tendency to helpfully fill in the words that are not actually there. It’s also extremely good for picking up repetitions. And it’s also extremely good for picking up repetitions..

8-)

bele 

Wysłany: 12 Wrzesień 2010, 16:34   

Is totally finished and I totally have it.
Wczoraj przechodząc obok American Bookstore wyłapałem to w witrynie i zakupiłem. 75 zł, ale duże wydanie, w twardej oprawie z obwolutą. Pod nią czarna okładka z jedynie złotymi literkami na grzbiecie. Śliczne. Mam nadzieje dorwać resztę Tiffany w ten sposób i po cichu liczę, że zrobią w tej sposób pozostałe dyski.

Zarzucił bym fotkami, ale mój aparat jest gdzieś w Krakowie w tej chwili.

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 12 Wrzesień 2010, 17:33   

Tak wydawane sa wszystkie ksiazki w UK, a 75 zl to chyba niezla cena w Polsce. Jesli chcesz kupowac inne ksiazki po angielsku to zajrzyj na bookdepsitory.co.uk. Sprawdzone przez kilka osob z forum i przysla ci do domu za darmo.

bele 

Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 18:22   

O, ma ktoś z was te twardo okładkowe wydania i mógłby mi rzucić zdjęciami? Chciałbym zacząć je zbierać. Czy one mają spójną szatę graficzną? (Jestem wzrokowcem, mam na myśli grzbiety :D )

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 20:18   

Mam od Going Postal do Unseen Academicals. Jutro podeślę ci zdjęcia. Co do spójności graficznej to i tak i nie. Seria YA jest w jednym stylu, a główna seria w swoim, ale też od pewnego momentu (chyba, gdy okładki zaczął robić Kidby, albo gdy wydawcą stał się Doubleday). I znowu Unseen Academicals jest w innym stylu. Ale przez to, że czcionki są stałe, to nie jest ok. Za to całe wnętrze jest w tym samym stylu (jedynie YA ma większą czcionkę).

Apaczyk 
VIP

Wysłany: 14 Wrzesień 2010, 08:41   

I Shall Wear Midnight już leci do mnie z bookdepository. Cena w przeliczeniu jakieś 50 zeta, dostawa oczywiście gratis. :)

Moje Dziewczęta updated!

Kylo_EL 

Wysłany: 22 Wrzesień 2010, 13:24   

Najpierw grzecznie się przywitam, bo to pierwszy post: Cześć, lub jak kto woli Dzień dobry.

Książkę udało mi się kupić na wycieczce w Anglii, będąc w Tesco na zakupach w dziale z książkami, w promocji za 9.49 funta (pół ceny).

Na normalnej okładce, ten feegel jest pomniejszony z tyłu. Objętość to jakieś 345 stron.

Lekki spoiler:
Oznaczona jako dla młodszych czytelników, ale wydarzenia dziejące się w tle, moim zdaniem są trochę za poważne. Niemniej czyta się całkiem dobrze.

Odpowiedz do tematu