Przesunięty przez: Agata_G 21 Maj 2011, 17:01 |
I Shall Wear Midnight |
| Autor |
Wiadomość |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 3 Sierpień 2009, 11:37
|
|
|
Bo od dawna jest mówione, że będzie to ostatnia powieść o Tiffany niejako domykająca serię.
Tak samo jak gdzieś była napisane (bodajże w Art of Discword), że powstanie najwyżej jeszcze jedna książka o Rincewindzie.
Mi taka sytuacja by odpowiadała. Definitywny koniec oznacza, że nie będzie odgrzewanych kotletów pomysłów. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 3 Sierpień 2009, 12:25
|
|
|
| W przypadku tej serii, powiedział w jednym z wywiadów, że I Shall Wear Midnight będzie raczej ostatnią cz. |
|
|
|
 |
faj3r

|
Wysłany: 3 Sierpień 2009, 12:34
|
|
|
| szkoda. Lubię serię o Tiffany jak i Rincewinda |
_________________ www.smoking.gnu.pl
"Steal five dollars and you were a petty thief. Steal thousands of dollars and you were either a government or a hero." - Terry Pratchett, Going Postal
|
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 22 Luty 2010, 14:45
|
|
|
| Nie dość, że będzie ostatnią, to powinna ukazać się tą jesienią. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 16 Kwiecień 2010, 14:27
|
|
|
Pratchett właśnie ukończył ostatnią odsłonę przygód Tiffany:
| Cytat: | | Anyway, on a much lighter note and, oh boy, lighter notes are in short supply right now, the words "The End" have been written on I Shall Wear Midnight, but the last draft has been delayed, by what might be called the circumstances of the human condition. |
|
|
|
|
 |
faj3r

|
Wysłany: 16 Kwiecień 2010, 14:35
|
|
|
| cool 8) niemoge się doczekać |
"Steal five dollars and you were a petty thief. Steal thousands of dollars and you were either a government or a hero." - Terry Pratchett, Going Postal
|
|
|
|
 |
Asdark

|
Wysłany: 17 Kwiecień 2010, 19:49
|
|
|
| szybko mu to poszło... czyzby polskie tłumaczenie mogło sie pojawic jeszcze w tym roku? wszak polskie tłumaczenie UA pojawiło się pół roku po premierze... |
_________________ (...) Ale przecież wszyscy byliśmy kiedyś młodzi.
Śmierć rozważył to dokładnie.
NIE, stwierdził. NIE WYDAJE MI SIĘ |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 18 Kwiecień 2010, 00:10
|
|
|
| Książki Pracza są zawsze wydawane jesienią i nie inaczej będzie z tą. Data wydania I Shall Wear Midnight to 2 września, więc tłumaczenie za rok, może chwilę szybciej. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 27 Maj 2010, 15:25
|
|
|
 |
|
|
|
 |
Asdark

|
Wysłany: 28 Maj 2010, 08:00
|
|
|
Oby ta okładka na polskim wydaniu wyglądała lepiej, bo tutaj jest za mało wszystkiego. To już niestety nie ten pstrokaty przepych co u Kirby'ego, ale widzę, że z czasem, okładki "made by Kidby" robią się coraz bardziej puste. Jedna z najgorszych okładek.
No ale przynajmniej pasuje do tych ze wznowień |
_________________ (...) Ale przecież wszyscy byliśmy kiedyś młodzi.
Śmierć rozważył to dokładnie.
NIE, stwierdził. NIE WYDAJE MI SIĘ |
|
|
|
 |
faj3r

|
Wysłany: 28 Maj 2010, 16:30
|
|
|
| Asdark napisał/a: | | Oby ta okładka na polskim wydaniu wyglądała lepiej, bo tutaj jest za mało wszystkiego. To już niestety nie ten pstrokaty przepych co u Kirby'ego, ale widzę, że z czasem, okładki "made by Kidby" robią się coraz bardziej puste. Jedna z najgorszych okładek. |
faktycznie są coraz bardziej puste, ale zobaczymy - może pasuje do fabuły? może będą w jakieś ciemnej otchłani? wszystko się okaże. |
|
|
|
|
 |
Liia

|
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 20 Lipiec 2010, 14:30
|
|
|
| Liia napisał/a: | I Shall Wear Midnight Proof Signed by Terry Pratchett
Niezła cena, ale za to okładka inna;) |
Dzięki Liia!
Okładka właśnie trafiła do DCW:
http://wiki.dyskowe.info/...l_Wear_Midnight
Na początku zastanawiałem się którego wąsacza wrzucić, ale ostatecznie padło jednak na tego małego niebieskiego drania. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 20 Lipiec 2010, 15:51
|
|
|
W ogóle to:
| Terry McPracz napisał/a: | Folks,
I Shall Wear Midnight is totally finished; we spent the better part of three days last week doing the final proof-read and let me tell you that the only way to proof read a manuscript with maximum accuracy is to listen to it read aloud. Well, it is for me at least. When it’s a simple matter of reading, the brain has a tendency to helpfully fill in the words that are not actually there. It’s also extremely good for picking up repetitions. And it’s also extremely good for picking up repetitions.. |
|
|
|
|
 |
bele

|
Wysłany: 12 Wrzesień 2010, 16:34
|
|
|
Is totally finished and I totally have it.
Wczoraj przechodząc obok American Bookstore wyłapałem to w witrynie i zakupiłem. 75 zł, ale duże wydanie, w twardej oprawie z obwolutą. Pod nią czarna okładka z jedynie złotymi literkami na grzbiecie. Śliczne. Mam nadzieje dorwać resztę Tiffany w ten sposób i po cichu liczę, że zrobią w tej sposób pozostałe dyski.
Zarzucił bym fotkami, ale mój aparat jest gdzieś w Krakowie w tej chwili. |
_________________ may you live in interesting times. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 12 Wrzesień 2010, 17:33
|
|
|
| Tak wydawane sa wszystkie ksiazki w UK, a 75 zl to chyba niezla cena w Polsce. Jesli chcesz kupowac inne ksiazki po angielsku to zajrzyj na bookdepsitory.co.uk. Sprawdzone przez kilka osob z forum i przysla ci do domu za darmo. |
|
|
|
 |
bele

|
Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 18:22
|
|
|
O, ma ktoś z was te twardo okładkowe wydania i mógłby mi rzucić zdjęciami? Chciałbym zacząć je zbierać. Czy one mają spójną szatę graficzną? (Jestem wzrokowcem, mam na myśli grzbiety ) |
_________________ may you live in interesting times. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 13 Wrzesień 2010, 20:18
|
|
|
| Mam od Going Postal do Unseen Academicals. Jutro podeślę ci zdjęcia. Co do spójności graficznej to i tak i nie. Seria YA jest w jednym stylu, a główna seria w swoim, ale też od pewnego momentu (chyba, gdy okładki zaczął robić Kidby, albo gdy wydawcą stał się Doubleday). I znowu Unseen Academicals jest w innym stylu. Ale przez to, że czcionki są stałe, to nie jest ok. Za to całe wnętrze jest w tym samym stylu (jedynie YA ma większą czcionkę). |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 14 Wrzesień 2010, 08:41
|
|
|
I Shall Wear Midnight już leci do mnie z bookdepository. Cena w przeliczeniu jakieś 50 zeta, dostawa oczywiście gratis. |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
Kylo_EL
|
Wysłany: 22 Wrzesień 2010, 13:24
|
|
|
Najpierw grzecznie się przywitam, bo to pierwszy post: Cześć, lub jak kto woli Dzień dobry.
Książkę udało mi się kupić na wycieczce w Anglii, będąc w Tesco na zakupach w dziale z książkami, w promocji za 9.49 funta (pół ceny).
Na normalnej okładce, ten feegel jest pomniejszony z tyłu. Objętość to jakieś 345 stron.
Lekki spoiler:
Oznaczona jako dla młodszych czytelników, ale wydarzenia dziejące się w tle, moim zdaniem są trochę za poważne. Niemniej czyta się całkiem dobrze. |
|
|
|
 |
|
|