Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: QbaJak
2 Listopad 2006, 21:17
Co nowego u Terry'ego?
Autor Wiadomość
Kor 
Moderator

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 19:51   Co nowego u Terry'ego?

AAAaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

Dzisiaj urodziny Terry'ego, prawie zapomnielieśmy!

Szybko trzeba jakiegoś maila wysmażyć :] i przed północą wysłać, bo wstyd. Mówię oczywiscie o oficjalnym mailu forumowym z życzeniami, bo żadnego arta na szybko to chyba nie zdążymy wysłać. Chyba że jakaś imrowizacja na szybko. Jakieś propozycje?

______________EDIT trochę później

Mamy pomysła (z Ubootem) - może wysłać zamiast standardowych życzeń zdjecie (Vanti dał błogosławieństwo) fanowskie Trafficu (kto był, ten ma fuksa) z napisem: "Terry - live Sto Lat!" i z małym znaczkem naszego forum gdzieś w rogu :]

Co myślicie (myślcie szybko :wink: ).

Vanti 
Moderator

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 20:05   

Działaj Kor, działaj - może zdążysz ;) Acha, nie zapomnij o tym, że masz czas do pierwszej w nocy naszego czasu :P

And I know that we've still got time
But I do not think we're invincible

"Juggernauts" Enter Shikari

Kurczak 

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 20:05   

em no yyy... eee... wszystkiego najlepszego ? nie nie ... zbyt oklepane. Tooo może hm. Smacznego halloween albo Merry Thusday ? a tak w miare poważnie...

Dear Terry,

We're writting to you from Poland a small little country in Europe (nooo it's nowhere neer Asia or Africa) We're a bunch of fanatics of your books and novels and... we remembered that you were born today em... some years ago. So we would like to wish you a merry christmes... em... no wait that's not it. bla bla bla ...

Nie wiem... może coś w ten deseń :P w takim czy innym zrazie jeśli coś ktoś ustali chętnie przetłumacze na angielski :]

Vanti 
Moderator

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 20:09   

Drogi Kurczaku, nie rób z PTerry'ego jakiegoś ciemniaka - w końcu odwiedził Nasz-Piękny-Kraj™ kilkakrotnie (no i do tego te pokłady tłuszczu w 5E :wink: ). Ja tam jestem za propozycją Kora.

Kurczak 

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 20:12   

Nie robie z mistrza ciemniaka ... chce w to włożyć kilka jaj. Mogłoby być to jednak niepoprawne politycznie co do obecnego rządu ... ale co tam ! I nie chce żeby wyszedł z tego jakiś list typu...

" Bla bla bla wszytskiego najlepszego bla bla bla szczęścia (oryginalne ne ?) bla bla bla zdrowia (wielce twórcze) bla bla bla i oby tak dalej z pisaniem wspaniałych książek (no własnie ...) bla."

Pomysł jest dobry, nawet bardzo ... lecz ! jakaś mała notka mogłaby się jednak znaleść (taka tylko propozycja)

Vanti 
Moderator

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 20:16   

Poczekajmy może na "dzieło" Kora. Zobaczymy co Nasz moherator wyczaruje z tej fotki i potem się zadecyduje.

Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 20:50   

O rety, ludzie jak można zapomnieć o takiej dacie. Zły kalendarz, zły <rzuca na podłogę i depcze> Nie przypomniał. A może na "dzieło" dopisać jeszcze wszystkie ksywki? ;)

Kto żyw, martwy, kto umiera,
Chodźcie tańczyć Makabrela.

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

Henna 
Aniołek Krejta

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 21:14   

Gadio napisał/a:
A może na "dzieło" dopisać jeszcze wszystkie ksywki?

Taaa, a myślisz że się pomieści? I jeśli tak, to które rozumiesz jako wszystkie?

"Już lepiej powiedz Feniks. Fenomen to diabli wiedzą, co to jest, może jakieś świństwo" -
A Midsummer Night's Dream

Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 21:15   

Gehenna napisał/a:
które rozumiesz jako wszystkie?

Ci, którzy się zgłoszą do dopisania :)

If you don't think your life is worth more than someone else's, sign your donor card and kill yourself.

Kor 
Moderator

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 21:18   

Zdjęcie przerobiłem tak: lipa ale ze mnie lepszy muzyk niż grafik :wink:

:arrow: http://krd.hopto.org/~queju/kor/4.jpg

Teraz kombinujcie z życzeniami i trzeba by opisać skad te zdjęcie (jest myśl, co by wysłać oprócz życzeń przerobione zdjęcie 16, takie jak w linku i 21, na którym Vanti jest w korkach) i obajśnić, skąd ten kapelusz, że na zdjęciu jest część mikroskopijan częsć forum, która mogła zjawić się na spotkanie promujące ksiażkę OK.

Vanti 
Moderator

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 21:34   

Ja w chwili obecnej pracuję nad inną wersją (lepszą oczywiście :P ). Uzbrojcie się w cierpliwość drogie dzieci... :wink:

Henna 
Aniołek Krejta

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 21:52   

Wstępna wersja życzeń - nie wiem czy to się nada, w razie czego można poprawić. No i oczywiście trzeba by to przetłumaczyć, czego ja już się nie podejmę...

"Wielki A’Tuin, żółw świata, przemierza bezkresne multiwersum. Ale jak wszystko ma on swój początek – musiał kiedyś się wykluć. Skoro nawet ci (dosłownie) najwięksi mają urodziny, to nie jest to powód do narzekań czy wstydu. Bez A’Tuina nie byłoby Dysku – podobnie jak bez Pratchetta. Obaj jesteście twórcami, którzy kreują znany nam płaski świat. Nie wiem czy A’Tuin obchodzi swoje urodziny, ale gdyby tak było, z pewnością życzylibyśmy mu tego co tobie (panu?): dużo przestrzeni i poczucia wolności, żadnych słońc/komet/księżyców krepujących ruchy, poczucie, że czas się zatrzymał i nigdzie nie trzeba się spieszyć oraz celu – do którego konsekwentnie się dąży, który nadaje sens istnieniu."

No i standardowo:
Terry live Sto Lat!

"Już lepiej powiedz Feniks. Fenomen to diabli wiedzą, co to jest, może jakieś świństwo" -

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 21:53   

http://img54.imageshack.us/my.php?image=45eq.jpg

Ciut zmieniona wersja, ale niestety kiepska :P Jakby było więcej czasu, to by się coś oryginalnego zrobiło #-o

Gadzinisko 
Aniołek Krejta

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 21:55   

Gehenna napisał/a:
tobie (panu?)

Zbędne. W angielskim i tak będzie "you".

Tylko teraz niecj tktoś pprzetłumaczy na angielski, by mógł PTerry zrozumieć :)

Henna 
Aniołek Krejta

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 21:57   

Gadio napisał/a:
Zbędne. W angielskim i tak będzie "you".

Wiem, ale nawet po polsku nie wiem w jaki sposób się zwracać... A co do tłumaczenia to ktoś kumaty musiałby się tym zająć i piorunem to zrobić.

Kor 
Moderator

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 22:04   

Zamiast ostatniego zdania walnałbym to:

Cytat:
So, as on the photo, we (all people from forum Ulice Ankh-Morpork) wish You in old-polish way: Sto Lat :]

i krótkie wyjaśnienie:

Cytat:
About photos... The Last Continent (Ostatni kontynent) was published three months ago (like always translated by the best Piotr Cholewa).
Lyrics were translated by Ela, music was the matter of time, and Słudzy Metatrona performed the little audio-video spectacl. Of course we wore hats (photo once more time) with corks, coz' we were swagmen :]

After promotion (publisher was in cloud number nine, or even ten), we made little con. This white sheet under the Sto Lat is a DW calendar after some photoshoping :]

Henna 
Aniołek Krejta

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 22:08   

Ale całego ostatniego zdania?

EDIT

Już kumam - chodzi o to całkiem ostatnie zdanie... Bo jedno wczesniej to połowa tekstu... No cóż - czyń swą powinność Kor, masz moje błogoslawieństwo :P

Vanti 
Moderator

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 22:13   

Dobra ludziska - oto co wyczarowałem:
http://www.vanti.konin.lm.pl/ekartka2.jpg
Powiedzcie co o tym sądzicie. No i niech ktoś napisze w ingliszu jakieś sensowne życzenia ;) Ja potem mogę to wysłać.

EDIT: Podmieniłem na lepszą wersję

Kurczak 

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 22:15   

" The great A'Tuin, turtle of the world travels through the endless multiversum. But as everything he has his begining - he had to hatch someday. Even the biggest have there birthday and that's no cause to complain. Without A'Tuin the Disc wouldn't exist - likewise without Pratchett. Both of you are architects who create the "flat" world. I don't know if A'Tuin celebrates his birthday, but if he did, certainly we would wish him the same as you: lots of space and sens of freedom, no suns/comets/moons on your way, the feeling that time has stoped and you don't have to hurry nowhere or to any destination - to which you constantly aspire, which gives our existence meaning.

Huuuuhuuuu... jak teraz tego nie użyjecie ... to was pozwe !

*zaczyna podkładać C4 pod forum* nooo dooobra ... praca społeczna to złOo !

Słupek 
VIP

Wysłany: 28 Kwiecień 2006, 22:19   

Jakieś takie nieostre trochę, ale ładne :D Zostało jeszcze trochę ponad godzinę na życzenia, na mnie nie liczcie, bo robię zawsze głupie błędy jakieś. Niby na forum tylu humanistów, a żaden po angielsu nic nie napisze sensownego, fstyt :mrgreen:

Odpowiedz do tematu