|
Billboardy |
| Autor |
Wiadomość |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 4 Październik 2007, 16:00 Billboardy
|
|
|
| Sayoko napisał/a: | | Widział ktoś jeszcze to dziwo? Czy też całe forum o nim wie, a ja przegapiłam (w wypadku tej opcji - przepraszam!). Mogę spróbować zrobić zdjęcie, jak coś... |
Bilboardy pojawiły się przy okazji wydania Prawdy. Podobne reklamy zostały rozwieszone przy promowaniu "Czarnoksiężników z dziwacznego grodu". Zdjęcia Złodzieja i Prawdy z warszawskiego metra mam na komórce |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
| |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 4 Październik 2007, 17:06
|
|
|
ale macie w tej W-wie fajne reklamy.
Na Śląsku tylko Dwa Żubry i Spokój.
Pochwal się Qba tymi "nakomórkowymi" billboardami... |
_________________ |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 4 Październik 2007, 17:25
|
|
|
| Prosim... Jak możesz to przelej z komórki na komputera, bo ja niestety nie mam jak. |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
Wysłany: 4 Październik 2007, 17:38
|
|
|
| Sayoko napisał/a: | | Billboardy. |
W październikowej NF jest reklama na całą stronę, a do tej pory były tylko takie małe obrazki z krótkim komentarzem. Nie dość, że tytuł zasłania sporą część rysunku, to jeszcze dużo zasłania ramka, w której jest "zajawka" (o ile można to tak nazwać) do opowieści. |
_________________ Nie daj się zwieść polskim producentom cyckonoszy! Sprawdż swój PRAWDZIWY rozmiar! |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 4 Październik 2007, 19:06
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | | Jak możesz to przelej z komórki na komputera, bo ja niestety nie mam jak. |
you wish is my command:
uno
due
chciałoby się taki bilbordzik na ścianę, co? |
_________________ |
|
|
|
 |
yogurt_13

|
Wysłany: 5 Październik 2007, 11:19
|
|
|
ano idealnie
nie ma jakiejś możliwosci 'zorgnizowania' taki billboardzików? |
_________________ "Mitologia to tylko bajki ludów, które wygrały, bo miały większe miecze." |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 5 Październik 2007, 12:24
|
|
|
ask Prószek Co.
aczkolwiek nie przypuszczam, żeby rozdawali plakaty wielkoformatowe na lewo i prawo.... |
_________________ |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 6 Październik 2007, 00:01
|
|
|
| wawrzyniec napisał/a: | | aczkolwiek nie przypuszczam, żeby rozdawali plakaty wielkoformatowe na lewo i prawo.... |
True...
Ponadto, sprawa jest troszkę gorsza niż z plakatami, bo billboardy w przeciwieństwie do plakatów są jednorazowego użytku.
Osobiście mi się one podobają... ciekaw tylko jestem jak bardzo dzięki kampanii wzrasta zainteresowania książkami. Ponadto, zauważyliście, że Prószek od jakiegoś czasu żywo eksperymentuje z kampanią reklamową? Pojawiły się billbordy, był spot reklamowy (nie wiem czy puszczany w TV bo jej nie oglądam), reklamy we flashu, bezpłatne książeczki z fragmentami tekstu. Mam nadzieję, że tendencja się utrzyma i wydawca co jakiś czas będzie nas zaskakiwał czymś nowym. |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 6 Październik 2007, 07:33
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | | był spot reklamowy (nie wiem czy puszczany w TV bo jej nie oglądam), |
Tak, był to spot promujący Wiedźmikołaja i był bardzo często nadawany w tv. Parę razy słyszałem go w radio.
Poza tym w radio była jeszcze reklama Carpe Jugulum. |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 12 Grudzień 2007, 22:26
|
|
|
zdjęcie zrobione przez Qbę w otchłaniach metra warszawskiego...
 |
_________________ |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 13 Grudzień 2007, 00:28
|
|
|
coś słabej jakości jutro trzeba będzie powtórzyć eksperyment |
|
|
|
 |
Szczery

|
Wysłany: 25 Grudzień 2007, 22:37
|
|
|
Ja o premierach nowych książek dowiaduję się ze szkoły - zawsze tam rozwieszają plakaty... musze się dowiedzieć co potem z nimi robią, może mi by jakieś odstąpili |
_________________ "Tu właśnie odeszły smoki.
Leżą...
Nie sa martwe i nie są uśpione. Nie czekają, bo czekanie implikuje cel. Być może odpowiednim słowem jest...
...drzemią." |
|
|
|
 |
Phil

|
Wysłany: 26 Grudzień 2007, 12:22
|
|
|
| Cytat: | | Ja o premierach nowych książek dowiaduję się ze szkoły - zawsze tam rozwieszają plakaty... musze się dowiedzieć co potem z nimi robią, może mi by jakieś odstąpili |
Ja muszę przyznać, że byłem mile zaskoczony, bo w tym roku poszedłem do liceum i się okazało że w szkole wisi jeden plakat z Zimistrzem. Tak więc szkoły nie są chyba takie głupie
Aczkolwiek nie odkryłem jeszcze kto w mojej szkole czyta Pratchetta, a bym musiał iść z nim koniecznie na wino (i koniecznie zeszłoroczne )
Ale to bardzo miły akcent w szarej rzeczywistości edukacji |
|
 |
Lu-Tze
VIP

|
Wysłany: 27 Grudzień 2007, 00:10
|
|
|
| Phil napisał/a: | | nie odkryłem jeszcze kto w mojej szkole czyta Pratchetta |
wymaluj na plakacie nr. GG czy Skype - ktos sie znajdzie moze
| Phil napisał/a: | | koniecznie zeszłoroczne |
przyszloroczne najlepiej. pewnie zreszta trafil ci sie juz dzien taki, jakbys mial kaca, niewiadomo skad. jesli tak - to bylo za przyszloroczna popijawe w gronie szkolnych dyskowcow |
_________________ Too old to Rock'n'Roll,
too young to die
|
|
|
|
 |
Phil

|
Wysłany: 27 Grudzień 2007, 12:26
|
|
|
| Cytat: | | przyszloroczne najlepiej. pewnie zreszta trafil ci sie juz dzien taki, jakbys mial kaca, niewiadomo skad. jesli tak - to bylo za przyszloroczna popijawe w gronie szkolnych dyskowcow |
Właśnie chodziło mi o to wino i tak myślałem że coś pokręciłem To jeden z bardziej lubianych przeze mnie motywów w ŚD(chętnie bym go przetestował w rzeczywistości - najpierw kac potem pijemy ) |
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 28 Grudzień 2007, 21:06
|
|
|
| Szczery napisał/a: | | Ja o premierach nowych książek dowiaduję się ze szkoły - zawsze tam rozwieszają plakaty... musze się dowiedzieć co potem z nimi robią, może mi by jakieś odstąpili |
| Phil napisał/a: | | Ja muszę przyznać, że byłem mile zaskoczony, bo w tym roku poszedłem do liceum i się okazało że w szkole wisi jeden plakat z Zimistrzem. Tak więc szkoły nie są chyba takie głupie |
Zdjęcia, zdjęcia! Uboot chce zdjęcia!
Lecieć mi po nowym roku na lekcje i strzelać do plakatów z aparatów. |
|
|
|
 |
Anakolut

|
|
|
|
 |
aschar

|
Wysłany: 29 Grudzień 2007, 11:09
|
|
|
| Cytat: | | "zima nie zawsze jest cool" |
Jakieś to takie... niepasujące... Przynajmniej według mnie. |
_________________ Jeśli za dużo sobie wyobrażasz, uważaj żeby nie zginąć w zderzeniu z Rzeczywistością |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 29 Grudzień 2007, 12:45
|
|
|
Pamietaj, ze plakaty mialy wisiec glownie w szkolach - ze wskazaniem na gimnazja.. to mialo zapewne byc chwytliwe haslo, dla mlodego odbiorcy... jednym wyda sie pewnie tandetne, a do innych przemowi Z reszta widac po szalonym tempie sprzedazy Zimistrza, ze kampania odniosla bardzo dobry efekt
Mam tylko nadzieje, ze czytanie Pratchetta [a raczej obnoszenie sie z tym] nie stanie sie niebawem kul i trendi, bo tego chyba bym nie zniosl... [teoretycznie dla nas oznaczaloby to naplyw dyskowych gadzetow do Polski, ale rozmozylyby sie tez hordy mlodych 'fanow' 'czytajacych' Pratchetta bo tak wypada i tak jez dżezi [podobnie jak to bylo z naglym naplywem 'fanow' Wladcy Pierscieni po wejsciu filmu do kin] |
_________________ "Spotkamy się u studni i będziemy znów tacy młodzi... "
http://discworld.pl |
|
|
|
 |
Phil

|
Wysłany: 29 Grudzień 2007, 14:05
|
|
|
Taki właśnie plakacik u mnie wisi, ale chyba jakoś nikt oprócz mnie nie zwraca na niego uwagi
| Cytat: | | Mam tylko nadzieje, ze czytanie Pratchetta [a raczej obnoszenie sie z tym] nie stanie sie niebawem kul i trendi, bo tego chyba bym nie zniosl... [teoretycznie dla nas oznaczaloby to naplyw dyskowych gadzetow do Polski, ale rozmozylyby sie tez hordy mlodych 'fanow' 'czytajacych' Pratchetta bo tak wypada i tak jez dżezi [podobnie jak to bylo z naglym naplywem 'fanow' Wladcy Pierscieni po wejsciu filmu do kin] |
Też mam taką nadzieję... pewnie wszyscy mamy. Rozpowszechnienie się Pratchetta wcale by nie było takie świetne.
Mnie wystarczy to, że ja to znam i uwielbiam i nic więcej mi do szczęścia nie trzeba
Byle Emo nie zaczęli czcić i rozgłaszać pseudo-kultu Pratchetta... |
|
 |
|
|