Przesunięty przez: Krejt 5 Kwiecień 2008, 18:07 |
[Film] Wiedźmikołaj |
| Autor |
Wiadomość |
Łukasz
Moderator

|
Wysłany: 4 Maj 2007, 09:22
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | | Ponadto PWC wielokrotnie przyznawał się do popełnionego błędu więc nie wiem skąd Twoja teoria. |
Z jeszcze niedawno toczonej dyskusji o poprawności tegoż tłumaczenia. |
|
 |
Kor
Moderator

|
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 3 Grudzień 2007, 00:18
|
|
|
UWAGA!
Jeżeli ktoś ma wykupioną platformę n, to może sobie pooglądać WIedźmikołaja po polsku! Bo właśnie otworzyli dwa kanały
1) Sc-fi Channel
2) Universal Channel
I oprócz serialowych nowości fantastycznych na Scfi leci m.in. Wiedźmikołaj po polsku, i to w wersji HDI. |
|
|
|
 |
Keyff
Moderator

|
Wysłany: 3 Grudzień 2007, 14:25
|
|
|
fajnie, chociaż mam nadzieję, że to nie oznacza wykupienia praw po wsze czasy i że poleci kiedyś dla szerszej publiczności i że nie przyblokuje to wydania dvd.
a ktoś wie jakie jest tłumaczenie? Napisy czy dubbing? I czy użyli Twoich napisów?
btw. chyba HDTV?
[ Komentarz dodany przez: settler: 3 Grudzień 2007, 15:35 ]
chyba tak, bo HDI to oznaczenie dieslow koncernu PSA
sett> no wiem, przeca mam 2.0 HDI w swoim partnerze |
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 3 Grudzień 2007, 17:45
|
|
|
| Właśnie napisy to jedna wielka niewiadoma. Jak ktoś ma dostęp do platformy n, to moja prośba do niego jest taka, żeby spróbował zarejestrować. Najlepiej jakby się miało od razu nagrywarkę w HDI. Wtedy się zobaczy. |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 3 Grudzień 2007, 18:53
|
|
|
Keyff chyba ma Partnera HDI, to moze nagra?
HD, albo HDTV, a nagrywarke HD-DVD lub blue-ray. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Nacia

|
Wysłany: 3 Grudzień 2007, 19:10
|
|
|
| No ja mam platformę i mam HDI ale lokalizuje problem pod tytułem KIEDY LECI???? |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 3 Grudzień 2007, 19:23
|
|
|
Use google, sweet |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
|
|
|
 |
Nacia

|
Wysłany: 3 Grudzień 2007, 20:12
|
|
|
No próbowałam i ciężko mi to wychodzi (a mam z wyszukiwania inf. kolosa na studiach) ale nie jestem dobrym szukaczem |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
Wysłany: 9 Grudzień 2007, 12:58
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | Jeżeli ktoś ma wykupioną platformę n, to może sobie pooglądać WIedźmikołaja po polsku! Bo właśnie otworzyli dwa kanały
|
Ha! Jeszcze tydzień i stanie się to dla mnie możliwe!
| settler napisał/a: | | HD, albo HDTV, a nagrywarke HD-DVD lub blue-ray. |
Jo mom. Więc poczekajcie.... |
_________________ Nie daj się zwieść polskim producentom cyckonoszy! Sprawdż swój PRAWDZIWY rozmiar! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 9 Grudzień 2007, 13:19
|
|
|
No i widzisz Krasnolu, także czekamy z niecierpliwością |
|
|
|
 |
Nacia

|
Wysłany: 9 Grudzień 2007, 13:32
|
|
|
iiii!! Wczoraj oglądałam leciał sobie (przegapiłam początek) ! Film jest cudowny wprost bym powiedziała przesłodki! Jak śmierć woła HOHOHO!! albo śmierć szczurów ....to jest przesłodkie ja chce jeszcze raz |
|
|
|
 |
BlackMayo

|
Wysłany: 9 Grudzień 2007, 15:51
|
|
|
| Piszecie że gdzieś leci...A ja sobie ściągnełam (przyzwoity rozmiar i od razu polskie napisy) i mam go na własność,bwahahahahaha,oglądałam 2 razy(a marzy mi się to wydanie DVD z różnymi dodatkami z planu itp.,ale ni ma w Polsce),i oglądałam bym jeszcze,zaprawdę świetna ekranizacja! Śmierć,śmierć szczurów(jaki on słoodkiiii!),Albert i Nobby byli wprost genialni! "Lokal" Śmierci wyglądał świetnie,tak samo NU,magowie byli bezbłędni,tak samo jak bóg kaca. I tak wszystkich przebił pan Herbatka i jego śmiech (a bałam się że im ta postać nie wyjdzie...). No po prostu film to cudeńko! |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
BlackMayo

|
Wysłany: 9 Grudzień 2007, 16:47
|
|
|
| Krasnola napisał/a: | | BlackMayo napisał/a: | | i mam go na własność,bwahahahahaha, |
Jak większość ludzi na forum. Przyjrzyj najpierw temat... |
Przejrzałam,i wiem że ludzie mają,a odniesienie dotyczyło tylko tematu emitowania w telewizji i oglądania tego (wszyscy mają ale czekają aż będzie leciało). |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 9 Grudzień 2007, 18:01
|
|
|
| BlackMayo napisał/a: |
Przejrzałam,i wiem że ludzie mają,a odniesienie dotyczyło tylko tematu emitowania w telewizji i oglądania tego (wszyscy mają ale czekają aż będzie leciało). |
To taka magia telewizji po prostu - wszyscy juz widzieli, ale obejrzec w tv to co innego... moge sie zalozyc, ze wiekszosc z nas ogladala Wladce Pierscieni kilka razy zanim puscili w TVNie, ale kiedy to w koncu sie stalo to i tak wszyscy siedzieli przed szklanym ekranem ogladajac masonska stacje |
_________________ "Spotkamy się u studni i będziemy znów tacy młodzi... "
http://discworld.pl |
|
|
|
 |
BlackMayo

|
Wysłany: 9 Grudzień 2007, 18:12
|
|
|
| Anakolut napisał/a: | To taka magia telewizji po prostu - wszyscy juz widzieli, ale obejrzec w tv to co innego... moge sie zalozyc, ze wiekszosc z nas ogladala Wladce Pierscieni kilka razy zanim puscili w TVNie, ale kiedy to w koncu sie stalo to i tak wszyscy siedzieli przed szklanym ekranem ogladajac masonska stacje |
I coś w tym jest...
Z tym Władcą Pierścieni do dobry przykład (dobra,sama oglądałam na HBO pierwszą część ponad 16 razy).
To co by to było gdyby Wiedźmikołaja wyemitował dajmy na to TVN? Ogólna radość. Ale na to chyba nie ma co liczyć,może gdyby to nie była produkcja stacji telewizyjnej a tradycyjna kinówka(no ciekawe jakby Hollywood się do tego zabrało:P)...
Ale DVD przynajmniej by na nasz rynek wypuścili... |
|
|
|
 |
arekrem

|
Wysłany: 9 Grudzień 2007, 20:10
|
|
|
| Nie mogę sobie tego wyobrazić... Pewnie by zrobili na zasadzie - dajemy kupę kasy, kupujemy chwytliwy scenariusz, zatrudniamy gwiazdy, a reszta nie ważna, bo i tak do kin pójdą jak przeczytają że Śmiercia zagra Eddie Murphy, Susan - Lindsay Lohan a Herrbatkę - Johnny Depp... |
_________________ "Wiele może się wydarzyć rzeczy niespodziewanych między ustami a brzegiem pucharu." |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
|