Przesunięty przez: Krejt 5 Kwiecień 2008, 17:07 |
Wiedźmikołaj - film |
| Autor |
Wiadomość |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 8 Luty 2006, 16:41
|
|
|
A wy zaczeliście mnie wkurzać, bo macie Hallmark, a ja nie
Czy ktoś wie coś o panu Vadimie Jean? |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 8 Luty 2006, 16:43
|
|
|
| Tutaj info o Vadimie Jean |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 8 Luty 2006, 16:51
|
|
|
| Film pana Jeana, który wyjdzie w 2006 to Burns i bedzie opowiadał o zyciu szkockiego poety Roberta Burnsa. A do jego wierszy odwołuje się Terry Pratchett (chociażby w WCL i KPN). |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 8 Luty 2006, 18:15
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | A wy zaczeliście mnie wkurzać, bo macie Hallmark, a ja nie |
Ale masz settlera |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 8 Luty 2006, 23:01
|
|
|
Inni link nie działa...
---
Wątpie, żeby wyszło cokolwiek sensownego...
Choć marzę, żeby było coś ekstra ala "Władca Pierscieni" (wiem, że to niemożliwe, ale zawsze mozna marzyć, no nie?) |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 9 Luty 2006, 10:09
|
|
|
| Blade_Master napisał/a: | | Choć marzę, żeby było coś ekstra ala "Władca Pierscieni" (wiem, że to niemożliwe, ale zawsze mozna marzyć, no nie?) |
A ja właśnie chciałbym żeby to był dobry, ambitny, nastawiony na widza film, a nie hollywoodzka superprodukcja, nastawiona na zysk. |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 9 Luty 2006, 10:35
|
|
|
| Uboot napisał/a: | | ... nastawiony na widza film, a nie hollywoodzka superprodukcja, nastawiona na zysk. |
Oj peryskopie peryskopie - bawią mnie takie stwierdzenia, jesli film jest nastawiony na zysk to walsnie jest nastawiony na widza, bo bez widza zysku nie ma. A jak chesz co ambitnego to nie licz na zadna produkcje (do tego niskobudzetowa dla telewizji) a wybierz sie do teatru . |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 9 Luty 2006, 10:57
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | | Oj peryskopie peryskopie - bawią mnie takie stwierdzenia |
Oj Qba, wiesz o co mi chodzi a jeszcze się czepiasz
Wole setki razy oglądać Monty Pythona i Świętego Gralla- wybitnie niskobudżetowy film-, zrobiony z pasją "film dla ludzi" ,żywy aż po dzisiejsze czasy, niż Terminatora 3, który jest typową komerchą, "nastawioną własnie na zysk" i na nic innego, zapomniany miesiąc po premierze |
|
|
|
 |
Aida
Gość
|
Wysłany: 9 Luty 2006, 11:02
|
|
|
Racja.
Czy ten film ma już gdzieś jakąś np. stronę promocyjną? Ciekawi mnie obsada (znając Hallmark to się to na dwóch przeciwbiegłych wyminie z moimi oczekiwaniami ale ciekawy pomysł ). |
|
|
|
 |
VenaKruczowłosa
VIP

|
Wysłany: 9 Luty 2006, 14:12
|
|
|
| Coś w tym jest, że film nastawiony tylko na zysk, na masową widownię, jest jak towar dla wszystkich - to znaczy do końca nie zadowoli nikogo. A humor Pratchetta nie jest humorem masowym, typu Benny Hilla - a więc, aby go zachować, film nie powinien być "dla wszystkich". |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 9 Luty 2006, 18:59
|
|
|
Ubootowi chodziło pewnie pewnie o to, że masówki, nastawione na zysk, to zazwyczaj mało ambitne produkcje, z których nic nie czerpiemy i co najwyżej pamiętamy jakieś sceny zajeżone efektami specjalnymi.
A z samego założenia Wiedźmikołaj chyba taki nie będzie, choć fajne efekty bym z chęcią pooglądał |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 9 Luty 2006, 19:50
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | choć fajne efekty bym z chęcią pooglądał |
Efekty powinny być, ale tylko tak gdzie JEST TO ABSOLUTNIE KONIECZNE. Tam gdzie zamiast komputera można zastosować jakiś trik z kamerą, czy przy montażu, to powinno się to zrobić w ten sposób. Nadużywanie komputera przynosi tylko złe efekty (patrz: LOTR, "nowe" Starwarsy). |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 10 Luty 2006, 09:59
|
|
|
| Cytat: | Nadużywanie komputera przynosi tylko złe efekty (patrz: LOTR, "nowe" Starwarsy).
|
ekhem?
jakież to nadużycia i wynikające z nich złe efekty masz na myśli? Pytanie dotyczy w szczególności LOTR.... Uprzedzając uwagi o OT - chodzi o dostrzeżenie jakich nadużyć winni się wystrzegać twórcy Wiedźmikołaja |
_________________ |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 10 Luty 2006, 13:47
|
|
|
Przerost efektów nad treścią. W końcu ważniejsze stają efekty komputerowe niż sam film.
Poza tym twórcy myślą sobie: "Kiepsko ta scena wyszła, ale naprawi się komputerem". |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 10 Luty 2006, 15:17
|
|
|
| gadio napisał/a: | | Przerost efektów nad treścią. W końcu ważniejsze stają efekty komputerowe niż sam film. |
a mógłbyś tak Waćpan konkretniej, tak na przykładzie, bo miecz zaczynam ostrzyć....? |
_________________ |
|
|
|
 |
Krasnola
Kochanica Kora

|
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 10 Luty 2006, 16:28
|
|
|
| Krasnola napisał/a: | | Zgadzam się z częscia 'zarzutów' |
jakich zarzutów? Właśnie staram się uzyskać jakiekolwiek zarzuty, konkretne, a nie rozmyte jak błotko na dworze Tak do polemiki po prostu;-) |
_________________ |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 10 Luty 2006, 17:59
|
|
|
Przykładu mospanie żądasz?
Helifanty na przykładzie są. Bzdurą wierutną to było. Reżyser komputjerami zafascynowany umiar zatracił. Helifantami byłybyż słonie zwykłe, a o ile lepiej byłobyż. I jeszcze mości Logolas z łuku prujący... Żałosne...
A Starwarsy to jest tak. Stare były tworzone z duszą. A klimat nowych najlepiej oddaje to zdanie: "Jednym z pierwszych powodów dla krtórego zdecydowaliśmy się stworzyć prequele , było to, że technika animacji komputerowej osiągnęła już taki poziom" George Lucas (tłumaczenie moje). Stare to była baśń, nowe to teledysk. W starych nie było tak naprawdę tyle walk, lub nie były one tak wyeksponowane. Więcej było "chemii" między aktorami. Zakochani Han Solo i Princess Leia nie mówili dialogami z brazylijskich seriali. Gdyby w starych odjąć kosmos to byłyby i wtedy doskonałe. W nowych bez kosmosu to byłby jeszcze większy crap. Mogę jeszcze tak długo wymieniać. I co waści osełka wypadła z łaskawych rąk? Nie? To się waćpan spotkasz z mym Zerwiczapkiem i ów opinię twą zmieni |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 12 Luty 2006, 12:06
|
|
|
| Ciekawe, czy twórcy zrobią serial zrozumiałym dla tych, którzy w życiu nie czytali żadnej powieści z ŚD? Żeby nie było tak, jak w wypadku Autostopem przez Galaktykę, który był świetnym filmem... jeśli czytało się wcześniej książkę; bo jak nie, to większość wątków mogła być niezrozumiała. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Gadzinisko
Aniołek Krejta

|
Wysłany: 12 Luty 2006, 12:22
|
|
|
| I.Inni napisał/a: | | Autostopem przez Galaktykę |
Poszedłem na to. Po seansie stwierdziłem, że warto przeczytać książkę. I dopiero potem wszystko zrozumiałem. |
|
|
|
 |
|
|