Przesunięty przez: Kor 7 Maj 2008, 16:18 |
[Fan Film] Troll Bridge, Lords and Ladies |
| Autor |
Wiadomość |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 17 Lipiec 2005, 22:09
|
|
|
To, że chłopaki chcą to sprzedawać na DVD to trochę mija sie z celem. Ich wybór. Moim zdaniem chybiony. Ale wg mnie nasza dysputa zaczęła się raczej od tego że przesadnie (w moim odczuciu) zacząłeś krytykować film biorąc w sumi tylko pod uwagę jeden czynnik.
Kto nadużywa, gdzie, dawać mi go tu
edit
nie, nie pomyliłem technologii, gdyż ten przykład miał jedynie służyć uwydatnieniu róźnicy sprzętowej jaką zapewne posiadali twórcy i tego i tego :filmu" |
|
|
|
 |
Gość
Gość
|
Wysłany: 17 Lipiec 2005, 22:18
|
|
|
| Dobra inaczej. pieprzyć niemców. nigdy ich nie lubiłem, może mam po prostu troszke za duże wymagnia, ale jeśli ja bym się za coś takiego brał to pracowałbym aż wyglądałoby dobrze, a jeśli nie byłbym w stanie to bym się za to nie zabrał albo przestał to robić... Poza tym nie potrafie tez brać pod uwage fabuły skoro zgodnie z ładnym scenariuszem zza rogu wyskakuje mi troll który idzie jakby po jakiejs innej ulicy pare centymetrów nad tą i to jeszcze nie zawsze. A inne rzeczy też wygladają jak wyglądają. mogłem sie za bardzo wkurzyc. bo to jest cos czego sobie nie wyobrażam zrobionego źle... |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 17 Lipiec 2005, 22:33
|
|
|
| Gość napisał/a: | | może mam po prostu troszke za duże wymagnia, ale jeśli ja bym się za coś takiego brał to pracowałbym aż wyglądałoby dobrze, a jeśli nie byłbym w stanie to bym się za to nie zabrał albo przestał to robić... |
Rozumiem dokładnie, ja wychodzę z podobnego założenia, możę między innymi nie ma ciąglę nawet wersji beta APF (obym wogóle w końcu wystartował), ale nie wszyscy muszą wychodzi z takiego punktu założenia. Albo jakość w długim czasie ,albo coś szybciej koszatem jakośći. Różni ludzie, różne potrzeby. Chyba się zgodzisz. Ja po prostu podejrzewam, że zrobili wszystko co było w ich mocy, żeby efekt był jak najlepszy, gdyż ja by mtak zrobił i chyba większość osób tak by zrobiła. A nie uważam tak jak ty, żę olali sprawę. |
|
|
|
 |
Gość
Gość
|
Wysłany: 17 Lipiec 2005, 22:40
|
|
|
| TO zależy co mięli na myśli jako jakość. W kwestii montażu i samej wizualnej strony już nie mówie o tym co na planie, ale o tym co na komputerze, mogli sie bardziej postarac tu sprawa jest jednak "olana" zrobione tak zeby pokazywało co sie w scenie dzieje. Po co lepiej skoro tak tez wdac o co chodzi. Ale moze nastepnym razem mnie zaskocza. |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 29 Wrzesień 2005, 22:48
|
|
|
Co prawda Dobry Omen to nie film fanowski a w pełni komercyjny, ale jak wynika z najnowszych wiadomości z DWM raczej nie postanie
"Do you happen to have a spare 15 million USD?
It appears that American investors won't raise that amount to make Good Omens. Terry Gilliam has been offered 45 million USD from the international community but it appears that American investors don't have the confidence to back Gilliam due to his shaky track record. For all his brilliance some of Gilliam's films never got finished or went horrendously over budget - Quixote and Baron Munchausen for example. Gilliam wants to cast Johnny Depp to play Crowley and Robin Williams to play Aziraphale."
.... może to i dobrze |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 4 Kwiecień 2008, 17:47
|
|
|
Ekipa Snowgum straciła materiał do otwierającej sekwencji. Musza dokręcić kilka scen. Planowana data ujrzenia światła dziennego to 'przed końcem tego roku', tak, żeby zdążyć na Nullus Anxietas.
http://www.snowgumfilms.c...2008/march.html |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 1 Luty 2009, 12:13
|
|
|
Daniel Knight, twórca świetnego amatorskiego filmu Run Rincewind, Run! z racji tego, iż część nakręconego materiału do Trollowego mostu przepadła, musiał zrobić dokrętki. I tu można znaleźć zdjęcia:
http://www.snowgumfilms.c...dge/photos.html |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 1 Luty 2009, 12:22
|
|
|
| Wyglada bardzo obiecujaco. Troche szkoda, ze powstaje to juz tyle czasu. Mam nadzieje, ze niedlugo bedzie nam dane zobaczyc finalny efekt. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Luty 2009, 09:45
|
|
|
| Sądzę że finalny będzie dużo lepszy niż i tak świetny Run Rincewind, Run! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Październik 2009, 16:48
|
|
|
W końcu pewnie dane nam będzie zobaczyć ten film. W każdym bądź razie, wszedłem sobie ostatnio na stronkę snowgumfilms i znalazłem powiedzmy, że making-of Trollowego mostu:
http://www.snowgumfilms.com/trollbridge/doco.html |
|
|
|
 |
bele
Moderator

|
Wysłany: 21 Maj 2012, 08:37
|
|
|
Ruszyłem jedną rzecz w sprawie Troll Bridge, czekam na odpowiedź. Jak kto ciekawy niech mnie zapyta na privie
[ Dodano: 22 Maj 2012, 08:54 ]
Ok, ruszyło się z Troll Bridge lepiej, więc juz chyba mogę powiedzieć. Będę robił tłumaczenie filmu na polski. Uznałem, że jeśli płyta dvd/bluray/cokolwiek będzie zawierała polskie napisy to jest szansa, że kupi to troche osób z Polski, zwłaszcza, że Polska i UK mają ten sam region.
Jestem w kontakcie z reżyserem filmu, będziemy działać. O ich postępach będzie można ofkors informować na naszej stronie.
Razem ze stroną staram się też zaprojektować nam jakieś w miarę rozpoznawalne logo i fajne, które jeśli się uda bede starał się przepchnąć na tył okładki Troll Bridge |
_________________ may you live in interesting times. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: Wczoraj 11:05
|
|
|
| A to film jest już skończony? |
|
|
|
 |
bele
Moderator

|
Wysłany: Wczoraj 11:34
|
|
|
Jeszcze nie. Niedawno skończyli zdjęcia, wiec teraz zapewne czeka ich żmudna cała obróbka komputerowa. Jeszcze sporo pracy, no ale dobrze znajomość nawiązać już teraz. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: Wczoraj 11:39
|
|
|
| No wiem, wiem, bo też korespondowałem z Danielem na temat napisów. |
|
|
|
 |
bele
Moderator

|
Wysłany: Wczoraj 11:46
|
|
|
A proszę, to nic nie wspomniał o tym, że ktoś jeszcze coś mu takiego proponował. (A ty cwaniaczku cicho siedzisz, czy przeoczyłem to na forum?)
W mejlu wydawał się zachwycony pomysłem. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: Wczoraj 12:00
|
|
|
Bo ja pisałem w sprawie Run Rincewind, Run. Gość jest mega przyjaźnie usposobiony Przesłał mi nawet chyba listę dialogową, przetłumaczyłem, tylko nigdzie nie wrzuciłem |
|
|
|
 |
bele
Moderator

|
Wysłany: Wczoraj 12:14
|
|
|
Ach, ok. No bo ja uderzam bardziej ambitnie, z zamiarem by te napisy dołączyć do płyty z filmem. |
|
|
|
 |
|
|