Przesunięty przez: Kor 7 Maj 2008, 15:18 |
Kolor magii - napisy |
| Autor |
Wiadomość |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 27 Marzec 2008, 21:06 Kolor magii - napisy
|
|
|
| bele napisał/a: | | Kor, na kiedy można się będzie spodziewać napisów? |
Wiadomo chce jak najszybciej. Ja to w zasadzie je robię tak jak i tamte - dla siebie. Bo nie tak dobrze jeszcze u mnie z rozumieniem szybkiego wyspiarskiego słowa w produkcjach filmowych. Byłoby dużo szybciej, gdybym miał ang. napisy (tak jak w przypadku Wiedźmikołaja).
Dlatego jak na razie mówię - 2 tygodnie. Ale z zastrzeżeniem, że się postaram. Tamte robiłem chyba jakoś prawie 2 miechy |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 12 Kwiecień 2008, 10:31
|
|
|
| Jeszcze nie Korowe, ale już są. Przyznam że jeszcze nie testowałem słowa po słowie, ale na pierwszy rzut oka wyglądają przyzwoicie. Obejrzeć się z pewnością da. Ściągnąć można z: www.napiprojekt.pl |
|
|
|
 |
ciacho00

|
Wysłany: 12 Kwiecień 2008, 11:23
|
|
|
Nie bardzo wiem jak te napisy znaleźć i sciagnac. Jak sadze do tego trzeba miec jakowyś program? Dlatego jak ktos, tak jak ja, nie chce sobie zycia komplikować takim dziwnym sposobem pobierania napisów, proponuje wejsc tutaj: http://napisy.info/Szukaj...Magic%2C+The&k=
Ja sciagnałem napisy drugie od góry ( z 30.03.08) i jak na razie wszystko z nimi w porządku. |
|
|
|
 |
Anakolut

|
Wysłany: 12 Kwiecień 2008, 15:13
|
|
|
| ciacho00 napisał/a: | Nie bardzo wiem jak te napisy znaleźć i sciagnac. Jak sadze do tego trzeba miec jakowyś program? Dlatego jak ktos, tak jak ja, nie chce sobie zycia komplikować takim dziwnym sposobem pobierania napisów, proponuje wejsc tutaj: http://napisy.info/Szukaj...Magic%2C+The&k=
Ja sciagnałem napisy drugie od góry ( z 30.03.08) i jak na razie wszystko z nimi w porządku. |
Trzecie od gory sa lepsze, bo drugie to tylko 'poprawiona' wersja tych trzecich [ale poprawiona nie znaczy lepsza - niektore nazwy i imiona nie sa tlumaczone itp.. zamiast Dwukwiata mamy Twoflower'a itp]. Ogolnie napisy dobre - widac, ze tlumaczyl ktos, kto czytal troche Pratchetta. Oczywiscie nie wszystko jest perfekcyjnie, ale nie zauwazylem zadnych razacych bledow w tlumaczeniu. A zupelnie odradzam korzystanie z pierwszych od gory - sa marne i tak sie maja do tych przeze mnie wspomnianych, jak tlumaczenia DMG do PWCowych [czyli tlumaczyl je ktos, kto Pratchettow nie czytal raczej w ogole i zrobil tlumaczenie na swoje widzimisie] |
_________________ "Spotkamy się u studni i będziemy znów tacy młodzi... "
http://discworld.pl |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 12 Kwiecień 2008, 16:07
|
|
|
Wiedziałem. A mówiłem Krejtowi żeby wrzucić te napisy na forum.
Ściągnijcie sobie program z podanej przeze mnie strony i niech on sam znajdzie Wam napisy i je dopasuje do wersji filmu (robi to automatycznie). Jak wrócę do domu to wrzucę już gotowe napisy na www.wyslijto.pl . |
|
|
|
 |
ciacho00

|
Wysłany: 12 Kwiecień 2008, 16:54
|
|
|
| Anakolut napisał/a: | | Ogolnie napisy dobre |
Jest tylko jeden mały problem: w pewnym momencie w filmie jest przerwa na reklamy (koniec czesci 1, sekunde pozniej pojawia sie napis Część 2) i wlasnie od tego momentu napisy pojawiają sie znacznie szybciej niz kwestie mówione przez bohaterów. Tak jakby autor napisów nie zwrócił uwagi na tę przerwe reklamową |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 12 Kwiecień 2008, 23:02
|
|
|
Proszę. Oto napisy do pierwszej i drugiej części.
http://s001.wyslijto.pl/?...893393079746130
Jeżeli komuś nie pasują do wersji filmu to polecam ściągnąć program z podanego przeze mnie wyżej linka. |
|
|
|
 |
turek
|
Wysłany: 12 Czerwiec 2008, 16:30
|
|
|
| Czy napisy trzymają klimat i są naprawdę dobre? Czy może czekać na "korowe"? |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 12 Czerwiec 2008, 16:46
|
|
|
| 27 marca pisałem że dwa tygodnie. Ale wtedy robiłem od zera, teraz też mówię dwa tygodnie, bo już prawie zrobione. |
|
|
|
 |
turek
|
Wysłany: 12 Czerwiec 2008, 16:47
|
|
|
Aha. Czyli to po prostu wyjątkowo długie dwa tygodnie, których ostatnia część potrwa dwa tygodnie.
Dzięki za info.
[ Dodano: 15 Czerwiec 2008, 15:56 ]
Na początku chciałbym przeprosić za post pod postem.
Masz już może gotowe napisy do pierwszej części? Wiem, że miały być dwa tygotnie, ale może lecisz po kolei i pierwszą część masz już gotową.
[ Dodano: 16 Czerwiec 2008, 16:17 ]
Warto ściągać już teraz te inne, czy lepiej czekać? Na jakim poziomie stoją obecne? |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 17 Czerwiec 2008, 07:32
|
|
|
| Ja wiem, że to śmieszne, ale kończę do drugiej cz. w wolnych chwilach. I przewiduję, że do końca czerwca będą. do pierwszej mam już, ale to wygląda tak, że coś z drugiej może wpłynąć na te z I, także wrzucę na forum, dopiero kompletną całość. Bo tak było z Wiedźmikołajem i muszę poprawiać tylko potem już umieszczone w sieci a to dobrze nie świadczy. |
|
|
|
 |
turek
|
Wysłany: 17 Czerwiec 2008, 16:55
|
|
|
| A kto oglądał z innymi? Jakie są godne polecenia? (prosiłbym o linki) I czy nic nie "popsuto"? |
|
|
|
 |
Tomasz
|
Wysłany: 6 Sierpień 2008, 01:17
|
|
|
Wiem, że to nienajlepszy temat ani nienajczystsze zamiary a do tego odświeżam stary temat ale..
Czy ktoś z Warszawy byłby tak wspaniałomyślny i udostępniłby mi film w jakikolwiek sposób?
mogę się odwdzięczyć Hogfatherem, Soul Music i Wyrd Sisters jakby co |
|
|
|
 |
|
|