Ulice Ankh-Morpork Strona Główna Ulice Ankh-Morpork
Dyskowe Forum Dyskusyjne :: dyskowe.info

/subscribe.phpRSS  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Kolor Magii - film
Autor Wiadomość
Kor 
Moderator

Wysłany: 5 Styczeń 2007, 15:28   Kolor Magii - film

Jestem ciekawy, czy to może oznaczać, że szykują się powoli po sukcesie Wiedźmikołaja, bo odniósł sukces jeżeli chodzi o oglądalność, opinie krytków, fani też odnieśli się pozytywnie:

:arrow: http://www.amazon.co.uk/C...z/dp/0575080450

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 5 Styczeń 2007, 16:26   

Kor! ta pozycja nie ma nic wspólnego ze scenariuszem do filmu, podobnie jak
Wyrd Sisters: The Illustrated Screenplay oraz Soul Music: The Illustrated Screenplay. Są to po prostu scenariusze do wystawienia na deskach teartu, stworzone przez Stephena Briggsa i opatrzone kadrami z filmów animowanych (przynjamniej, te które ja wymieniłem, bo nie wiem jakie obrazki dadzą w KM)

Kor 
Moderator

Wysłany: 5 Styczeń 2007, 17:56   

Racja, z tymi pozycjami nie ma nic wspólnego. Bo pozycja, do której podałem linka jest czymś innym. Ale ma dużo wspólnego, a nawet wszytko poza treścią z tą pozycją:

:arrow: http://www.amazon.co.uk/T...y/dp/0575079290

Cytat:
Book Description
A sumptuously illustrated tie-in volume to the first-ever live-action / CGI Discworld film

372 strony, i jak przypuszczam wszystkie dialogi z filmu, oraz kwestie narratora.

kitty92 

Wysłany: 29 Styczeń 2007, 00:16   

tak to jest dokladny scenariusz filmu widzialam to (mieszkam w Kanadzie od roku)z zdjeciami z filmu bardzo ladne

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 29 Styczeń 2007, 00:42   

Nie rozumiem za bardzo... Jak widzialas skoro data premiery to 15 listopada 2007, czyli jeszcze rok bez 2 miesiecy?

Moze mowisz o czyms innym? Jakims wydaniu scenariusza do sztuki.

efzetiks 
VIP

Wysłany: 29 Styczeń 2007, 15:57   

nie wazne czy to prawda/nieprawda/dotyczy czegos innego, ale dobrze wyrazic opinie, ze "fajnie by bylo".. chociaz osobiscie wolalbym oryginalnego scenariusza by Terry jezeli chodzi o film

QbaJak 
Moderator

Wysłany: 29 Styczeń 2007, 20:02   

Tylko o ile wiem, żaden scenariusz nie został popełniony przez Terry'ego. Te przeznaczone na deski teatralne to głównie (jeśli nie tylko) sprawka Stepehena Briggsa, natomiast nie mam pojęcia kto się przyczynił do scenariusza Hogfathera oraz filmów animowanych.

Kor 
Moderator

Wysłany: 30 Styczeń 2007, 06:57   

Nie chce mi się szukać w temacie o Wiedźmikołaju, ale pisałem tam, kto zrobił adaptację - jakaś pani. Razem z reżyserem - Vadimem. I pewnie tak samo będzie z KM.

QbaJak napisał/a:
Tylko o ile wiem, żaden scenariusz nie został popełniony przez Terry'ego.

PTerry napisał sam dla siebie kilka scenariuszy Morta, myśląc, że jak już coś, to to będzie sfilmowane, bo jest najbardziej filmową książką. A tu niespodzianka :))

Kor 
Moderator

Wysłany: 27 Luty 2007, 11:11   

Zwróćcie uwage na napis na dole tej strony:

:arrow: http://www.playergallery.com/intro.html

[ Komentarz dodany przez: Krejt: 27 Luty 2007, 12:19 ]
O rly?

settler 
Pirat Rabarbar

Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 13:16   

W najnowszym Discworld Monthly jest napisane, ze rola Rincewinda zostala zaproponowana Davidowi Jasonowi, ktory to w Hogfatherze gral Alberta.

Jak dla mnie, niezbyt trafione, bo aktor za stary. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Blade_Master 
VIP

Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 18:57   

Ale przecież David, nie dość, że za stary, to jeszcze za niski i za gruby!

Kor 
Moderator

Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 19:43   

Beznadziejny pomysł. David jest świetny w toli Rinsa i koniec.

Uboot 
Moderator

Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 20:11   

Kormaciek napisał/a:
Beznadziejny pomysł. David jest świetny w toli Rinsa i koniec.

Piłeś coś Korku? :wink:

Jak dla mnie David jest troszkę za stary, no i jak Blejd zauważył, niski.
Już Sidney z Wiedzmikołaja lepiej pasuje do roli Rinsa.

Kor 
Moderator

Wysłany: 26 Kwiecień 2007, 22:12   

Przepraszam, miałem na myśli w roli Alberta. I znów dzisiaj biczowanie.

Krejt 
Administrator

Wysłany: 27 Kwiecień 2007, 10:59   

O rany, co za beznadziejny pomysł.
Brytole mają ograniczoną pulę aktorów?
Czy ktoś się za dużo naoglądał rysunków Kirby'ego, gdzie Rinso faktycznie jest przedstawiany jako starzec i typowy mag? - a przecież typowym magiem nie jest.

No sorry, nie wyobrażam sobie takiego dziadka uciekającego non-stop, łażącego do góry nogami w Zmokbergu czy też angażującego się w bójki w Bębnie.

InsanityInside 

Wysłany: 27 Kwiecień 2007, 11:09   

Pomysł zrobienia kolejnego dyskowego filmu jest jak najbardziej dobry, ale wybór aktora do roli Rincewinda... eee... dosyć dziwny...

Kor 
Moderator

Wysłany: 30 Kwiecień 2007, 10:42   

http://www.thestage.co.uk...nd-pratchett-tv

:shock:

Ja to przeczytałem, i bardzo chciałbym, żeby to znaczyło mniej więcej tyle:
Ambicją sir Davida byłoby zagranie Rinsa, i jako że będzie współproducentem to niezmiernie by się cieszył mogąc zagrać Rinsa. A że totalnie nie pasuje do roli Rinsa, to teraz gada o tym głośno, bo z takiego gadania może coś przyjść.

Zagrałby go napewno dobrze (choć pewnie tak albertowato), ale na miłość Boską, on NIE PASUJE. Potrzeba młodszego, wyższego, chudego, nerwowego, wyglądające na przerażonego aktora, który jak będzie przypominał Sideneya z Wiedźmikołaja, to nie będzie źle. I ma szybko biegać!

Co do zdania, że do roli Dwukwiata chcą jakieś duże amerykańskie nazwisko, to też mam nadzieję, że rozejdzie się po kościach. Przecież Dwukwiat to TYPOWY azjatycki turysta, ufny, z rozdziawioną buzią, pochłaniający widoki i nowości i uwieczniający je na zdjęciach, i przekonany, że nic mu się nie może stać na wakacjach jeżeli będzie przyjazny i jeżeli będzie się do każdego uśmiechał.

Miejmy nadzieję, że to tylko informacje wyssane z palca i niespełnione amicje Sir Davida J.
Przecież jeżeli myślą długoterminowo o adaptacjach książek, to powinni stworzyć barwną galerią tych samych postaci. Czyli Albert gra Alberta, a jak jest książka bez Alberta, to go nie gra. Trudno, daje wtedy błyszczeć innemu aktorowi, który jest bohaterem tej książki. W przeciwnym wypadku, David J, będzie grał ALberta, Rinsa, a w PB zagra jeszcze Bruthę!

Jak na razie, w kazdym bądź razie, to nawet jeszcze nie skończyli scenariusza. A mają się tym zająć Terry, znany z wiedźmika rezyser Vadim i jeszcze ktoś tam. I tu mały news, że scenariusz to będzie taki miks z KM i BF. Chcą połączyć w jedno. Wg mnie, pomysł nietrafiony.

InsanityInside 

Wysłany: 30 Kwiecień 2007, 14:05   

To jeszcze zależy co rozumiemy przez 'połączenie'. W końcu KM i BF tworzą razem jakąśtam całość. Źle będzie dopiero jak wyjdzie z tego coś bardzo luźno opartego na motywach... ee... czegoś o Rincewindzie, na dodatek z nierincewindowatym Rincewindem i niedwukwiatowatym Dwukwiatem. :?
Narazie jeszcze nie skończyli scenariusza, więc nic nie jest pewne, czyli jest nadzieja.

wawrzyniec 
VIP

Wysłany: 30 Kwiecień 2007, 15:50   

Kormaciek napisał/a:
Przecież Dwukwiat to TYPOWY azjatycki turysta, ufny, z rozdziawioną buzią, pochłaniający widoki i nowości i uwieczniający je na zdjęciach, i przekonany, że nic mu się nie może stać na wakacjach jeżeli będzie przyjazny i jeżeli będzie się do każdego uśmiechał.

Przychodzi mi tylko do głowy jeden aktor....Jet Li! :mrgreen:

I.Inni 

Wysłany: 2 Maj 2007, 10:46   

A ja powtarzam: do roli Rincewinda - Rhys Ifans. Tylko i wyłącznie!

Odpowiedz do tematu