|
[Film] Kolor Magii |
| Autor |
Wiadomość |
settler
Administrator

|
Wysłany: 8 Sierpień 2007, 13:56
|
|
|
| I.Inni napisał/a: | | Ale Astin troche azjatycko wygląda. |
Z ktorej strony? Mowiac kolokwialnie nie jest zolty i nie ma skosnych oczu.
W Malborku kolo zamku z Agata i Ubootem widzielismy takiego Dwukwiata z rodzina (dali nam 5 osob za Vantiego ). To mial byc japonski turysta, a nie chlopak hobbita...
Wpisujesz w googlach "japanese tourist" i na samym wierzchu - http://www.geocities.com/...res/tourist.jpg
PS. I czemu temat brzmi "Kolory magii", w liczbie mnogiej? Ktos sie walnal w artykule, ale tutul jest normalny. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
arekrem

|
Wysłany: 10 Sierpień 2007, 22:25
|
|
|
Już gdzieś to kiedyś pisałem - wg. mnie idealny do roli Dwukwiata jest Masi Oka. Nawet z pamięci napisałem |
_________________ "Wiele może się wydarzyć rzeczy niespodziewanych między ustami a brzegiem pucharu." |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 10 Sierpień 2007, 23:17
|
|
|
Nie widzialem jeszcze Herosow, wiec nazwisko mi nic nie mowi, ale ze zdjecia pasuje idealnie.
http://upload.wikimedia.o...Oka%2C_2006.jpg |
|
|
|
 |
arekrem

|
Wysłany: 11 Sierpień 2007, 09:16
|
|
|
Miejmy nadzieję, że smoków nie będzie robić ta sama osoba co w "Wiedźminie" |
_________________ "Wiele może się wydarzyć rzeczy niespodziewanych między ustami a brzegiem pucharu." |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
|
|
|
 |
arekrem

|
Wysłany: 12 Sierpień 2007, 21:29
|
|
|
| Cytat: | | Każdy byle nie Jason. |
Może Danny De Vito?
Z tego co widzę Śmierć pozostaje ten sam. Może zmienią trochę wygląd, żeby nie był taki "koński"? |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 17 Sierpień 2007, 08:48
|
|
|
Nie ma sensu pisać w tym momencie, byleby nie Jason, gdyż gra on Rincewinda i tyle. Teraz tylko ja mam nadzieję, że jakkolwiek nie nadaje się na Rinsa, to mimo tego zagra go dobrze - wykreuje fajną postać, tak jak to zrobił z Albertem z W.
Jeden z ang. forumowiczów był w jednym dniu zdjęciowym w Pinewood Studio i widział aktorów w akcji. Z jego opisu idzie wywnioskować, że nie mamy się czego obawiać. Aktorzy grają świetnie, mieszkańcy w tle wygrają naprawde Ankh-Morporokowato.
James Cosmo jako Galder Weatherwax
Liz May Brice jako Herrena
Karen David jako Liessa |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 26 Sierpień 2007, 17:13
|
|
|
Fuj, nie wyglada zbyt dobrze Czemu to wyglada jak cos nowoczesnego? Nie latwiej byloby wypozyczyc jakis ladny zamek czy cos na jakis okres? I efekty bylby lepszy. |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 26 Sierpień 2007, 17:32
|
|
|
| Blade_Master napisał/a: | Fuj, nie wyglada zbyt dobrze Czemu to wyglada jak cos nowoczesnego? Nie latwiej byloby wypozyczyc jakis ladny zamek czy cos na jakis okres? I efekty bylby lepszy. |
Dla mnie wlasnie wyglada jak jakis typowy stary budynek w Londynie, wiec nie wiem o co ci chodzi. Tylko powiesili jakas gwiazdke. |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 26 Sierpień 2007, 22:12
|
|
|
Mi sie zawsze NU urzeczywistnial w glowie jak taki stary zamek nieopodal jakiegos jeziorka, troche zniszczony polozony gdzies na Polnocy Wielkiej Brytanii.
Ale moze przesadzam. Chodzi mi o to, ze ten NU ze zdjecia jest taki sztuczny. Te kamienie wydaja sie byc kolorowe, a gwiazda...
... po co ona sie tam w ogole znalazla?
I co jeszcze mozna zauwazyc? Tlum w Ankh-Morpork. Sami ludzie przebrani za innych ludzi i...? Zadnych gnomow, trollow, golemow. Ale to tylko zdjecie pokazowka. Zawsze istnieje nadzieja ze golema tam wstawia. |
 |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 27 Sierpień 2007, 09:25
|
|
|
To nie tłum. TO zdjęcie fanów, którzy będą grali tłum. A gwiazda jest powieszona, żeby wszyscy wiedzieli gdzie jest zbiórka |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 28 Sierpień 2007, 01:26
|
|
|
| No dobrze Kor, ale tlum to tlum. Fani, ok. Ale mogli wokol fanow postawic jakis trolli albo gnomy, cokolwiek. |
 |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 28 Sierpień 2007, 08:39
|
|
|
| Kormaciek napisał/a: | | To nie tłum. TO zdjęcie fanów, którzy będą grali tłum. |
A ty...
| Blade_Master napisał/a: | | No dobrze Kor, ale tlum to tlum. |
To NIE tłum. To pamiątkowa fota.
Poza tym jak to sobie wyobrażasz, skoro - jeżeli nawet w filmie się pojawią - to trolle, gnomy i inne dziwactwa i tak będą tworzone przez speców od SFX? Jakim cudem nagle miałyby się pojawić na zwykłym zdjęciu? |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 28 Sierpień 2007, 11:21
|
|
|
| Blade_Master napisał/a: | | mogli wokol fanow postawic jakis trolli albo gnomy, cokolwiek |
przepraszam, ale nie wybierałem się w tamte okolice.... |
_________________ |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 28 Sierpień 2007, 11:53
|
|
|
| Dobra, poknocilem. Ale moge sie zalozyc, ze nie bedzie tego typu rzeczy :] |
 |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 16 Wrzesień 2007, 22:52
|
|
|
Wreszcie ruszyła stronka o filmie.
http://www.skyoneonline.co.uk/tcom/
Screeny wyglądają fajnie fajnie.
| Cytat: | | "So there I was, at the first big read through of the script, with most of the cast assembled around the big oblong table and the laughs started. It really did look as everyone had got it. Not only did my gags get laughs, but the actors were bringing new laughs with them. The picture imp got one of the biggest laughs of the day. Cohen is superb and it's hard to see how he could be beaten. In fact, I came straight home and wrote some new lines for Death because I would not wish him to think he was being upstaged after his success in Hogfather." |
Terry Pratchett – July 2007 |
|
|
|
 |
settler
Administrator

|
Wysłany: 16 Wrzesień 2007, 23:17
|
|
|
| Scenografia wyglada niezle, natomiast caly czas nie moze przezyc doboru aktorow grajacych Rinso i Dwukwiata. |
|
|
|
 |
Krejt
Administrator

|
Wysłany: 16 Wrzesień 2007, 23:26
|
|
|
| Cytat: | | ERROR: This blog is on hold because its bandwidth has been exceeded. Please contact your blog provider. |
Fail. |
|
|
|
 |
Stolec

|
Wysłany: 16 Wrzesień 2007, 23:31
|
|
|
| Krejt, wejdź na tej stronie na ostatnią zakładke: The Shed i tam są screeny. |
|
 |
|
|