|
Kolor Magii - film |
| Autor |
Wiadomość |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 1 Sierpień 2007, 20:06
|
|
|
Ze strony paulkidby.com:
| Cytat: | | The Colour Magic is the first novel in Pratchett's series of novels set in Discworld, a flat world balanced on the backs of four elephants. It follows Discworld's first-ever tourist, Twoflower (Astin); the inept wizard Rincewind (Jason); and their scheming nemesis Trymon (Curry). Lee will voice Death, a prominent character in the novels |
Klamka zapadła. Ale najlepsze jest to, ze angielscy fani będą grali tłum w AM. Z resztą poczytajcie sobie: http://www.paulkidby.com/news/index.html |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 1 Sierpień 2007, 20:37
|
|
|
Łee, szkoda, że nie dali Ifansa jako Rinsa.
Trymon? Był ktoś taki w książce? Ale cieszę się, że Curry będzie, to dobry aktor. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 1 Sierpień 2007, 21:25
|
|
|
| Trymon był w BF - mag który chciał zabić Rinsa. |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 1 Sierpień 2007, 21:44
|
|
|
| W takim razie Curry pasuje wyśmienicie. |
_________________ Curses upon you, Thomas Construction! Humanity will remember you as another Judas, if we aren’t all destroyed! |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 1 Sierpień 2007, 23:22
|
|
|
Debilstwo z tym Rincewindem. Oni go komputerowo wychudzą i odmłodzą? Nieeeee.
Zapowiada się znowu ciekawie.
| Cytat: | | Ale najlepsze jest to, ze angielscy fani będą grali tłum w AM. |
To tak samo jak w Hogfatherze? |
_________________ Du ju lana it banana?
 |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Sierpień 2007, 07:00
|
|
|
A tam był gdzieś tłum, bo nie pamiętam.
[ Komentarz dodany przez: QbaJak: 2 Sierpień 2007, 08:07 ]
Właśnie dlatego |
|
|
|
 |
Figgin
|
Wysłany: 2 Sierpień 2007, 08:25
|
|
|
Była chyba scena w której Dwukwiat zaczepiał ludzi z tłumu i prosił o zdjęcia z nimi (na pewno było coś w tym stylu, dokładnie nie pamietam). Oprócz tego tłum w AM przecież być musi, bo to przecież chyba najbardziej zaludnione miasto na dysku, nie? (nawet jeśli nie będzie z nimi związanej żadnej sceny)
A z Rincewindem, to rzeczywiście kiepsko. Czy on przypadkiem w Blasku Fantastycznym nie spotykał się z Albertem?
[ Komentarz dodany przez: Krejt: 2 Sierpień 2007, 10:16 ]
W Morcie. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Sierpień 2007, 09:55
|
|
|
Nie wiem, czy o A-M można powiedzieć, że jest najbardziej zaludnionym miastem Dysku. Chyba najbardziej zagatunkowionym I taki właśnie powinni zrobić IMO tłum - trolle, krasnoludy, żebracy, jakiś goolem, na dachu gargulec. To byłoby świetne.
Mi się zawsze ulice A-M kojarzyły z takimi zatłoczonymi, że przez nie jak się idzie, to jest trudno się przecisnąć. Wszędzie gdzieś chodzą, handlują, biegają, jakieś stragany, ujadania, kłotnie, bijatyki, ktoś gdzieś coś kradnie, o coś się kłócą, żebracy żebrzą, ktoś gdzieś się przemyka - przed oczami mam po prostu jakieś duszne, arabskie maisto gdzie zawsze jest gromada ludzi na całej szerokosci ulicy, stragany, krzyki...
No i właśnie to zróżnicowanie gatunkowe. Budżet jest większy, bo Wiedźmikołaj okazał się sukcesem, zobaczymy jak będzie z KM/BF.
O właśnie mi przyszło na myśl, że jakby połączyli wygląd Paryża z Pachnidła - brud, syf - plus esencję tłumu z jakiegokolwiek arabskiego maista + wygląd wiktoriańskiej anglii to byłoby to tak, jak sobie wyobrażam. |
|
|
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 2 Sierpień 2007, 10:13
|
|
|
Esencję chińskiego miasta lepiej Mi też się tak kojarzyło. A co do tego zróżnicowania, to wątpie, żeby się pokwapili. W Hogfatherze nie było trolli, golemów, impów, krasnoludow - i to ma być Świat Dysku?
Mam nadzieję, że to zróżnicowanie będzie tym razem. |
 |
|
|
|
 |
Figgin
|
Wysłany: 2 Sierpień 2007, 11:42
|
|
|
Przecież w gruncie rzeczy w książce Wiedźmikołaj, też nie było za dużo gatunków. (ja kojarzę tylko tego krasnoluda z Niewidocznego Uniwersytetu, a o ile dobrze pamiętam wystąpił on też w filmie - zatem nie można mówić, że nie było tam zróżnicowania gatunkowego ) A Kolorze Magii mają większe pole do popisu pod tym względem - moim zdaniem zobaczymy przynajmniej jednego trolla, krasnoludów za dużo bym się nie spodziewał (bo i w książce nie odegrał nikt z tego gatunku żadnej naprawdę istotnej roli), no i liczę na jakieś fajnie zrobione smoki .
A z waszą wizją A-M w pełni się zgadzam, i gruncie rzeczy nic dziwnego - PTerry bardzo dobrze opisał atmosferę panującą w mieście, więc sądzę, że większość fanów ŚD wyobraża je sobie mniej więcej tak samo (mam nadzieje, że twórcy filmu też ) |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Sierpień 2007, 12:01
|
|
|
| To że w książce nie ma żadnego krasnoluda, trolla, gargulca, i niewiadomojeszczekogo, nie oznacza, że nie ma go w A-M, a Pratchett ciągle pisze, że to napływowe miasto, zamieszkiwane przez mnóstwo ras. Boję się, że będzie tak, że w 95% składać się ono będzie z ludzi, a krsnoludy pojawią się tam, gdzie grają tylko jakąś rolę. A powinno być tak, że wszystkie rasy są w tle, tak jak i ludzie. |
|
|
|
 |
Stolec

|
Wysłany: 2 Sierpień 2007, 13:05
|
|
|
Było by wspaniale gdyby pokazali A-M tak jak w książkach. Myślę, że to może sprawić im problemy. Tłum składający się z wielu ras robiłby wrażenie. Obawiam się też, że gdy już zrobią takie zróżnicowanie to będzie to słabo wyglądało przy małym budżecie. Ale mnie zadowoliłby nawet dobrze zrobiony, w dobrym klimacie film rysunkowy ;P W animacjach nie ma ograniczeń i można pokazać wszystko w szczegółach.
W Wiedźmikołaju był jeszcze ten gnom od kurzajek |
|
 |
Blade_Master
VIP

|
Wysłany: 2 Sierpień 2007, 14:41
|
|
|
Ale rasy będą musieli zrobić. A ta scena Rincewinda z tymczymś w drzewie? Rusałka, czy jak tam...
| Cytat: | | W Wiedźmikołaju był jeszcze ten gnom od kurzajek |
Pomniejszony człowiek.
---
Ja liczę, że będzie to zrobione porządnie! |
 |
|
|
|
 |
Uboot
Moderator

|
Wysłany: 2 Sierpień 2007, 15:32
|
|
|
| Blade_Master napisał/a: | | Ale rasy będą musieli zrobić. A ta scena Rincewinda z tymczymś w drzewie? Rusałka, czy jak tam... |
Chyba driada?
Byli też mieszkańcy muchomorów np. Dosyć dużo tego było. Smoki były, o których jakość wykonania troszkę się boję
Ja się zastanawiam kogo tym razem mógłby zagrać Pracz? ^__^
Ale z głosu Lee to się bardzo cieszę |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 2 Sierpień 2007, 23:14
|
|
|
Pratchett jakiegoś maga w tlumie, albo Bagaż |
|
|
|
 |
Stolec

|
Wysłany: 2 Sierpień 2007, 23:18
|
|
|
Tak jak reżyser Lotra raz grał kogoś w barze, potem biednego marynarza zabitego przypadkiem przez Legolasa na statku...
Kolor Magii to książka zawierająca absolutnie wszystko o świecie dysku. To będzie nie lada wyzwanie pokazanie wszystkiego Jak dobrze zrobią spadanie Rinca i reszty z krawędzi to zrobie screena i na tapete |
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 3 Sierpień 2007, 12:56
|
|
|
Właśnie dostałem e-maila od pani z Prószka, zatytyłowanego: A czy o tym wiecie
| Cytat: | http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/television/news/e3iafbe4ad5b51be15bab541af800a3e872
Among the other actors: Nigel Planer is the Arch-Astronomer, Marnix again appears as Death, Nicholas Tennant (who played Corporal Nobbs in Hogfather) is the Librarian (prior to transformation), and Terry will again appear in a cameo role.
David Bradley, who plays Argus Filch in the Harry Potter films, will be playing Cohen the Barbarian. Laura Haddock plays Bethan and Herrena (the Henna-Haired Harridan) is played by Liz May Brice. |
|
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 3 Sierpień 2007, 14:45
|
|
|
To ja może przedstawię tych aktorów, którzy pojawią się pierwszy raz:
Nigel Planer - całkiem niezły;
David Bradley - prawie że idealny;
Laura Haddock
Liz May Brice
Niestety, nie pamiętam, kim były Bethan i Herrena, więc nie potrafię ocenić, czy aktorki pasują do ról.
[ Komentarz dodany przez: Krejt: 3 Sierpień 2007, 17:33 ]
Bethan to "dziewica", która miała zostać złożona w ofierze przez druidów (uratowana przez Cohena), Herrena to heroina wysłana w pościg za Rincewindem. Postaci z BF. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 8 Sierpień 2007, 10:13
|
|
|
W Wiedzmikolaju nie bylo w ogole widac tlumow w A-M, wiec pytanie brzmi, o ile wiecej kasy maja tym razem. Zreszta pod tym wzgledem to A-M wyglada jak dzisiejszy Londyn, gdzie mamy mase ludzi z calego swiata i jest to miasto jak najbardziej wielokulturowe.
Co do Dwukwiata, to mi powiedzieli juz w Malborku i jestem zalamany. Przeciez to jest azjata... |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
I.Inni

|
Wysłany: 8 Sierpień 2007, 12:11
|
|
|
| settler napisał/a: | | Co do Dwukwiata, to mi powiedzieli juz w Malborku i jestem zalamany. Przeciez to jest azjata... |
Ale Astin troche azjatycko wygląda. |
|
|
|
 |
|
|