|
Kolor Magii - film |
| Autor |
Wiadomość |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 22 Luty 2010, 13:12
|
|
|
Ja chcę, ja chcę, ja chcę
To do kogo mogę się uśmiechnąć po te zgrywki? |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 22 Luty 2010, 18:17
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | Kora waćpan nie zna? WSTYD |
no, jak nie jak tak!;-)
zgrywam się
a co do pytania Kora - nie wiem jak udostępnić nagranie poczynione na twardym dysku tunera...... ;( |
_________________ |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 25 Luty 2010, 10:21
|
|
|
| wawrzyniec napisał/a: | | nie wiem jak udostępnić nagranie poczynione na twardym dysku tunera...... ;( |
Jeśli masz na myśli nagranie na twardym dysku dekodera nki, to obawiam się, że nie ma takiej możliwości. |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 25 Luty 2010, 10:50
|
|
|
| Apaczyk napisał/a: | | Jeśli masz na myśli nagranie na twardym dysku dekodera nki, to obawiam się, że nie ma takiej możliwości. |
Tak, to właśnie miałem na myśli i tego się spodziewałem.
Co dziwne - ustrojstwo to ma z tyłu gniazdo USB, które - o ile wiem - niczemu nie służy;-] |
_________________ |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 25 Luty 2010, 11:10
|
|
|
| Apaczyk napisał/a: | | Jeśli masz na myśli nagranie na twardym dysku dekodera nki, to obawiam się, że nie ma takiej możliwości. |
Jest, ale nie jest to oczywiscie takie proste, zeby skopiowac plik (w koncu to nie jest... legalne). Zapewne trzeba podlaczyc dekoder przez hdmi do komputera i tam jakims programikiem to nagrywac, czyli tak samo, jak zgrywanie filmu "z anteny". W koncu te wszystkie Losty i inne takie trafiaja do internetu, wiec mozliwosc jest.
| wawrzyniec napisał/a: | | Co dziwne - ustrojstwo to ma z tyłu gniazdo USB, które - o ile wiem - niczemu nie służy;-] |
Jesli nie mozna odtwarzac muzyki/filmow/zdjec, to pewnie sluzy jako gdniazdo serwisowe. |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
Ocho Cinco

|
Wysłany: 25 Luty 2010, 13:31
|
|
|
| settler napisał/a: | | Apaczyk napisał/a: | | Jeśli masz na myśli nagranie na twardym dysku dekodera nki, to obawiam się, że nie ma takiej możliwości. |
Jest, ale nie jest to oczywiscie takie proste, zeby skopiowac plik (w koncu to nie jest... legalne). Zapewne trzeba podlaczyc dekoder przez hdmi do komputera i tam jakims programikiem to nagrywac, czyli tak samo, jak zgrywanie filmu "z anteny". W koncu te wszystkie Losty i inne takie trafiaja do internetu, wiec mozliwosc jest. |
Dokładnie, trzeba się pobawić w podpinanie do komputera przez kartę TV i nagrywanie na PC przeznaczonymi do tego programami. Nawet jeżeli się wyciągnie dysk z recordera i podepnie bezpośrednio do PC to jego zawartość jest nie do odczytania na komputerze.
| Cytat: | | wawrzyniec napisał/a: | | Co dziwne - ustrojstwo to ma z tyłu gniazdo USB, które - o ile wiem - niczemu nie służy;-] |
Jesli nie mozna odtwarzac muzyki/filmow/zdjec, to pewnie sluzy jako gdniazdo serwisowe. |
Gniazdo jest na chwilę obecną nieaktywne. Prawdopodobnie aktywują go którymś z kolejnych softów umożliwiając nagrywanie i odtwarzanie z nośników zewnętrznych, ale też nie łudziłbym się, że taki nośnik będzie można później podpiąć do PC i z niego obejrzeć nagranie. Podejrzewam nawet, że nie będzie można tego obejrzeć na innym recorderze niż ten na którym materiał był nagrywany. |
_________________ Child, please... |
|
|
|
 |
Asdark

|
Wysłany: 13 Październik 2010, 08:30
|
|
|
Jak już pewnie wiadomo - Kolor Magii ma ukazać się w naszym kraju na DVD, nie ma natomiast nic na temat dodatków do filmu - oby było coś więcej niż wybór scen lub zwiastun (ewentualnie katalog innych filmów)
Jednak ja bym wolał aby wydano u nas Hogfathera... |
_________________ (...) Ale przecież wszyscy byliśmy kiedyś młodzi.
Śmierć rozważył to dokładnie.
NIE, stwierdził. NIE WYDAJE MI SIĘ |
|
|
|
 |
QbaJak
Moderator

|
Wysłany: 29 Listopad 2010, 10:14
|
|
|
Kupiłem i obejrzałem.
Jeśli chodzi o dodatki to nawet nie wiem czy jakieś istnieją - za bardzo nastawiłem się na film żeby wczoraj sprawdzić. Tak wiem, jestem chyba jedynym forumowiczem, który do wczoraj jeszcze tego nie widział .
Ogólnie produkcja bardzo fajna, chociaż gdyby nie było to Świat Dysku uznałbym ją za mocno średnią. Czasami wiało nudą i film trochę nie zgadzał się z oryginałem. Z rzeczy, których najbardziej żałuję, to fakt, że wycieli Tethisa - bardzo chciałem zobaczyć jak sobie z nim poradzili producenci. Kamienna maska Śmierci też mogła by być trochę bardziej ruchliwa, a nie tylko ze świecącymi oczami - ale nie ma się co oszukiwać - jak na telewizyjną produkcję i tak wyszło całkiem nieźle. |
_________________ Everyone has gods... but sometimes you don't think them gods. |
|
|
|
 |
Kor
Moderator

|
Wysłany: 1 Grudzień 2010, 10:30
|
|
|
Cóż, ja oglądałem po n razy każdy dyskowy film, jak przygotowywałem napisy i KM jest dla mnie najsłabszy. Najmniej w nim Magii |
|
|
|
 |
wawrzyniec
VIP

|
Wysłany: 1 Grudzień 2010, 20:28
|
|
|
| QbaJak napisał/a: | | Tak wiem, jestem chyba jedynym forumowiczem, który do wczoraj jeszcze tego nie widział |
Nie, nie jesteś;-)
Na pewno już nie jesteś, bo ja ciągle żadnego z filmów dyskowych nie obejrzałem. Trochę na wszelki wypadek;) |
_________________ |
|
|
|
 |
Apaczyk
VIP

|
Wysłany: 2 Grudzień 2010, 09:30
|
|
|
Poważnie? Ja niedawno skończyłem Going Postal i o ile film jest słaby, o tyle scenografia i dobór znacznej części aktorów świetne. Gdyby połączyć scenariusz i grę aktorską Hogfathera ze scenografią z Going Postal, wyszłoby małe telewizyjne arcydziełko. |
_________________ Moje Dziewczęta!
Moje Dziewczęta updated! |
|
|
|
 |
bele

|
Wysłany: 22 Listopad 2011, 10:26
|
|
|
Jak zapewne wiecie już od dawna, że "Kolor Magii" został u nas wydany na DVD, dodatków wcale (zwiastun i wybór scen, łał). Ale można go tanio dorwać. Ja na ten przykład kupiłem w Saturnie za 5 zł. Wydanie jedno-płytowe, więc obraz nie jest jakąś żyletą, kiedy oglądasz na komputerze. Ale wracam do sedna. Polska wersja okładki (zaczerpnięta z wersji amerykańskiej) jest po prostu koszmarna. Tak mi się wczoraj rzuciło w oczy, kiedy wyciągnąłem DVD z półki. I dzisiaj spedziłem troszkę czasu i zrobiłem sobie nową okładkę na podstawie wyszperanego z sieci skana oryginalnej okładki. Tak. Miewam za dużo wolnego czasu momentami. Okładka została spolszczona, więc jest polski tytuł na froncie i grzbiecie i opis z polskiego wydania DVD z tyłu. Również wymienione polskie - ha ha - dodatku. Więc teraz zamiast kiczu po lewej, jest ten kicz po prawej.
Jeśli ktoś też jest takim upierdliwym wzrokowcem jak ja, to służę plikiem okładki. Chyba, żeby go gdzieś tutaj umieścić. |
_________________ may you live in interesting times. |
|
|
|
 |
settler
Pirat Rabarbar

|
Wysłany: 24 Listopad 2011, 20:32
|
|
|
| 5 zł? No to chyba pozbywają się resztek z magazynu. Blu raya pewnie nawet nie wydali? |
_________________ Gehenna: ciekawe czego to centrum ten Żółwin
Gehenna: chyba kołchozu |
|
|
|
 |
bele

|
Wysłany: 25 Listopad 2011, 19:47
|
|
|
Wydało Epelpol, które nie jest zbyt dużym dystrybutorem. Projekty graficzne mają jak Monolith, więc mam wrażenie, że to taki tani odłam Monolithu. Ale mogę się mylić.
Blu Ray nie było. Ta sama firma wydała Wiedźmikołaja. O GP cisza. |
_________________ may you live in interesting times. |
|
|
|
 |
|
|